用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 有沒有人知?
go

有沒有人知? [複製鏈接]

有沒有人知?

請問高主教中學是什麼banding呢?

Re: 有沒有人知?

可否告知在那一區?

中西區 :

中西區俯首都係BAND 1中學:
英皇書院、聖保羅男女中學 、英華女學校、聖類斯中學、 
聖保羅書院 、聖若瑟英文書院 、聖士提反女子中學 、高主教書院 、聖嘉勒女書院 ...

THANK YOU VERY MUCH!

hotdogpapa 寫道:
聖保羅書院 、聖若瑟英文書院 、聖士提反女子中學 、高主教書院 、聖嘉勒女書院 ...

呢幾間都唔係band 1得晒呀,band 1應該係dgs之類既學校呀

Sindy,hotdogpapa,

咁正!我差d有冲動想同個女轉校去中西區添.   

[quote]
CHUCHU 寫道:
Sindy,hotdogpapa,

咁正!我差d有

CHUCHU :

好,搬去寶翠園!
囡囡又可以讀番間名校,
我地又多一個富貴網友!

Sindy :

哈哈...你要求高姐!要DGS先至入流~我個女讀到英中...我都還了神!

唔係我要求高,但講邊D係BAND1 學校的話,就講

邊過話妳知BAND1學校就只收BAND1的學生﹐就算係最出名的中學都會有啲BAND2或BAND3學生呀!只要他們識得啲老師或校長就掂﹐因為係我身邊就有不少這類人入到這些非常出名的名校。

hotdogpapa,

我係窮鬼嚟炸,搬去寶翠園,發夢就有我份.
米住,米住,你騙我哦~~~ 跟本就唔跟住址,係跟學校地址,差d上你當.

sindy,

我信你講,嘻   

高主教band 幾我就唔知, 但我只知我有個親戚在高主教讀, 會考10A , 高考5A

CHUCHU:
哈哈…“熱狗”喜歡講笑話…唔鐘意講大話!
如果你搬去寶翠園,真係可以申請誇區派位或原區派位的…至於你有冇錢~唔關我事~亦唔會同你借…哈哈!

Sindy 寫道:
[quote]

呢幾間都唔係band 1得晒呀,band 1應該係dgs之類既學校呀[/quote]
以上觀點一半同意
高主教書院 、聖類斯中學、聖保羅書院 、聖嘉勒女書院
屬band2

英皇書院、聖保羅男女中學 、英華女學校、聖士提反女子中學、聖若瑟英文書院
全屬band1~只是頭尾之分

聖若瑟英文書院公開試中都很彪炳~出過不少狀元
DGS是名校中的名校~真的無可比較

以上觀點一半同意
高主教書院 、聖類斯中學、聖保羅書院 、聖嘉勒女書院
屬band2

英皇書院、聖保羅男女中學 、英華女學校、聖士提反女子中學、聖若瑟英文書院
全屬band1~只是頭尾之分

聖若瑟英文書院公開試中都很彪炳~出過不少狀元
DGS是名校中的名校~真的無可比較

伊華姐姐呀求求妳啦唔識就唔好亂發炮啦..成日亂講要自重呀       

DGS of course a top band 1 school, but I like St. Paul Co-edu the most.  According to school result, St. Paul Co-edu is the best.

拉登仔叔叔,

我也求求你發表寶貴意見~我有興趣知道   
"成日亂講"有人buy就行!!!對不對?   

同意哈里波特
St. Paul Co-edu 很出色~人材輩出

Sindy 寫道:
[quote]

呢幾間都唔係band 1得晒呀,band 1應該係dgs之類既學校呀[/quote]
小女子母校>聖保羅男女中學,在sindy姐眼中原來非band 1 ,我今天先知,難為我娘親當年為我高興到喊.    
‹ 上一主題|下一主題