用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督教中心幼稚園 pg是否一定入到K?
go

pg是否一定入到K? [複製鏈接]

是否100%??

2    0    0    0

回覆:pg是否一定入到K?

U mean pn? Yes, should 100%

回復 Anton0102 的帖子

I mean playgroup in prince edward!!
Anyone know?

引用:回復+Anton0102+的帖子 I+mean+playgroup+

原帖由 東東公主 於 13-07-15 發表
回復 Anton0102 的帖子

I mean playgroup in prince edward!!
如果唔係細仔/女,基本上報咗佢個playgroup 就有n 班offer, 親眼所見。

回復 africarow 的帖子

but my son is 細仔.............=(

引用:回復+africarow+的帖子 but+my+son+is+細

原帖由 東東公主 於 13-08-30 發表

but my son is 細仔.............=(
咁就有難度,我又係細仔,一夠1.5yrs 就開始番佢嘅playgroup, 但因為勁多人報讀呢間,我都wait 唔到。 聽啲升到上n嘅同學媽講,大部份都係5月或以前嘅小朋友,我諗龍b 情況更嚴峻。不過你都可以打電話去問下細b 今年佢地點處理。

回覆:africarow 的帖子

Thanks!

你小朋友最後入到中心的k 嗎?

引用:你小朋友最後入到中心的k+嗎? +

原帖由 東東公主 於 13-08-31 發表
你小朋友最後入到中心的k 嗎?
今年報k, 老師話讀過佢地嘅playgroup 有優勢,希望成功。

Thanks!

引用:Quote:原帖由+東東公主+於+13-08-30+發表回

原帖由 africarow 於 13-08-31 發表
咁就有難度,我又係細仔,一夠1.5yrs 就開始番佢嘅playgroup, 但因為勁多人報讀呢間,我都wait 唔到。 聽啲 ...
但上網見到要18個月才可上pg, 請問幾時可報名呀?

引用:Quote:原帖由+東東公主+於+13-07-15+發表回

原帖由 africarow 於 13-08-30 發表
如果唔係細仔/女,基本上報咗佢個playgroup 就有n 班offer, 親眼所見。
我見N班報名表寫明要8月31日前出世才可報名,即是不收細B啦?

引用:Quote:原帖由+africarow+於+13-08-30+發表

原帖由 Evachau 於 13-09-17 發表
我見N班報名表寫明要8月31日前出世才可報名,即是不收細B啦?
係,n班唔收細B。 18個月係報playgroup,如果係大b 而且讀埋佢playgroup, 咁就唔使interview 都收入n班。細b 讀佢playgroup 先有機會waiting, 但都未必wait 到。我就wait 唔到。

引用:Quote:原帖由+africarow+於+13-08-30+發表

原帖由 Evachau 於 13-09-17 發表
我個陣16個月打咗去留定pg 嘅位,夠18月就開始番佢嘅pg 。

Thx for sharing!

引用:Quote:原帖由+東東公主+於+13-07-15+發表回

原帖由 africarow 於 13-08-30 發表
如果miss左submit application for 2014 pn, 現在只上pg,會入到嗎?

原帖由 in-mama 於 13-12-12 發表
如果miss左submit application for 2014 pn, 現在只上pg,會入到嗎?
讀playgroup並不是一定收,我們一組playgroup內,約八至十人,有三人報n班,最後只收一個而已 !

引用:Quote:原帖由+in-mama+於+13-12-12+發表如

原帖由 cmlam12 於 13-12-23 發表
讀playgroup並不是一定收,我們一組playgroup內,約八至十人,有三人報n班,最後只收一個而已 !

...
可能這兩年,報讀幼稚園人數太多了,學校有好多選擇,大家最好多報其他呀,免失預算 ! 個人觀察,學校傾向收大B.

引用:Quote:原帖由+in-mama+於+13-12-12+發表如

...
可能這兩年,報讀幼稚園人數太多了,學校有好多選擇,大家最好多報其他呀,免失預算 ! 個人觀察,學校傾向收大B.

引用:Quote:原帖由+cmlam12+於+13-12-23+發表讀p

可能這兩年,報讀幼稚園人數太多了,學校有好多選擇,大家最好多報其他呀,免失預算 ! 個人觀察,學校傾向 ...
明白,thanks a lot

‹ 上一主題|下一主題