用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 玫瑰崗 PN
go

玫瑰崗 PN [複製鏈接]

我5月4日已註冊玫瑰崗, 之前好似唔多見RHS的討論。由於我冇上佢playgroup,對學校情況唔多清楚,點知今日咁大單新聞,我想問已經註冊的會點做? 我已經放棄了其他offer....而家好擔心呀...

LEUNG2858  same here.....  發表於 13-5-8 00:40
   2    0    0    0

有冇有有同一情況?

其實只係搶玩具,唔使用膠纸幫手吧😤

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

回覆:玫瑰崗 PN

我都放棄咗另一 offer, 希望是個別事件。為什麼之前成日聽到啲媽媽話呢間係 happy school 呢?

我本來打算將來會選報此學校,但我對它已完全失去信心。

引用:我都放棄咗另一+offer,+希望是個別事件。為

原帖由 babykayla 於 13-05-08 發表
我都放棄咗另一 offer, 希望是個別事件。為什麼之前成日聽到啲媽媽話呢間係 happy school 呢?

...
一定你個别事件架,你個小朋友乖咪冇事囉!佢地都唔係有教無類,以學校名譽出發,不是以學生出發。

就算naughty 也不可以咁做,一來傷小朋友自尊心,二來take off  膠紙時會好痛!!!

回覆:socarmen 的帖子

報紙話那情況好平常,間學校老師有愛心極都有限。我認為剛放棄offer的,今日問下可唔可以要番。

It is horrible and not acceptable.
He/she is only a 2-year old kid.

回覆:kittyland06 的帖子

the same here, quit KCS n Victoria already... hope this is the only and individual case, actually every parents said it's a good school after graduation. If their children really has the bad experience, must shown strange behavior....

引用:the+same+here,+quit+KCS+n+Victoria+alrea

引用:the+same+here,+quit+KCS+n+Victoria+alrea

原帖由 periwinkemama 於 13-05-08 發表
the same here, quit KCS n Victoria already... hope this is the only and individual case, actually ev ...
Many parents said it is good because they can find good primary! Parents are that!

為讀緊的學生擔心!

babykayla 發表於 13-5-8 02:09

...

就算係個別事件(當個2歲bb真係曳到飛起), 都唔洗用咁個別變態的處理手法呀嘛...??

引用:Quote:babykayla+發表於+13-5-8+02:09+我都

原帖由 傻太 於 13-05-08 發表
就算係個別事件(當個2歲bb真係曳到飛起), 都唔洗用咁個別變態的處理手法呀嘛...??

...
對2歳小朋友做出咁嘅行為當然可䎵同痛心,我亦在擔心我個囡究竟去唔去讀好,只是在想,唔會成間學校老師都咁可怕掛?! I don't know, 心煩中!

點都好,希望快啲查出真相/ 真兇,把那位/ 班老師拘捕,不要再害更多小朋友。

用咁嘅方法體罰小朋友真係唔可以接受, bb以後唔鍾意返學點算?!

星期六先註冊完, 其他OFFER 註冊期已過, 點解唔早一個星期發報呢....真係好不安好擔心, 一班不是有兩個老師嗎? 另一個老師應該現場, 佢唔阻止?
‹ 上一主題|下一主題