用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 基督教香港信義會基恩幼兒學校
go

基督教香港信義會基恩幼兒學校 [複製鏈接]

今日同BB in 完! 唔記得問幾時有result? 請問有無媽咪可以告訴我呢? Thank you!
   0    0    0    0

回覆:Annyo 的帖子

同我一樣,都係唔記得問。

Hahaha 真大頭蝦! 有無媽咪知??

你有冇報其他幼兒園?今日都係in全日嘅?

我問過老師, 佢話1月中左右... 有排等,唉...
阿仔仲未有offer, 好驚佢冇書讀>.<

回覆:naomiboat 的帖子

好耐哦,我報左三間幼兒園,仲有一間未in,收左一間全日offer,不過都係希望入到基恩or另一間幼兒園。你地有冇報其他幼兒園?

回復 yanxiang47 的帖子

有offer咁好? 請問係邊間?
我阿仔之前in左3間(計埋基恩), 1間reject, 1間waiting, 仲有兩間未in...
我都想阿仔入到基恩或者sjs(未in), 但係中西區好似唔多n班, 但係又好多人爭咁, 唉!
而家諗緊報埋新o個間盈思, 搏多個機會!
其實仲有冇邊間容易入d &而家都仲有得報名ge le?

我覺得偉思應該仲有waiting list,感覺上幾易入,我仲有寶翠園未in.

雖然好似易入,但學費比較貴,仲考慮緊要唔要俾留位費。

做媽咪既...真係咩都要撲呀...
Nok Nok:gdbye

我waiting o個間就係偉思
雖然我都覺得偉思學費貴, 但係基恩要等1月先知結果, 聖雅各又未in, 仲可能好遲先知結果,
或者你交左先會唔會好d?
你in 聖雅各 in 幾點? 我in 12:00
不過聖碓各好多人報, 我打定輸數了

我聖雅各in11點。哈。你果日in基恩幾點嘅?你覺得in嘅好唔好?我係12點嘅。

基恩我都係in 12點, 唔知係咪個老師見我地等得太耐, 阿仔有d唔耐煩,
佢只係問左兩三題問題就問我地有冇野想問...
咁我同老公就即刻諗d問題問番老師,
e.g. 多唔多課外活動, 有冇net, 多唔多時間俾小朋友玩, 唔收ge話點做...等,
我都唔知咁樣即係有冇機會=.= 希望有offer la!
in 完真係覺得基恩唔錯, 老師好nice好有耐性!

咁你呢? 你in ge時候老師問問題多唔多?

其實我都想問下各位媽媽in成點?
同埋有冇媽媽知基恩係咪好多人報?

係呀,我覺得基恩果日interview安排好好,同埋老師都好識bb諗緊乜野。你bb幾大?男仔定係女仔?我仔果日本來好唔開心,入去玩完之后好開心,老師都係只問我點解俾bb返全日?同如果bb返全日,我會唔會去做野?叫我仔試範推車仔俾老師睇,但我仔拿車仔打下老師手,老師叫他俾我,他有俾。老師問我地有有乜想了解?我老公就問有冇外籍老師。跟住我bb同老師做byebye。我都係好想bb入基恩或者寶翠園,但好嘅幼兒園就係多人爭,如果兩間都沒中,都沒辦法,說明無緣。

我個仔係4月b, 你個仔呢?
係woo, d老師同嬸嬸都好好笑容, interview安排都唔錯
,
仲有我幾鍾意佢地用布偶氹小朋友, 同埋佢地d玩具好似幾好玩
,
講真, 偉思o個d玩具好似冇咁吸引...
你係ftm? 如果係ftm都可以唔返n班ge, 但係我唔係
99湊始終學唔到d咩同埋有d小霸王!
所以我好想阿仔有學返, 最好就係基恩or寶翠園收, 如果唔收都希望求其有間讀下~
haha, 希望我地阿仔會做同學啦

偉思係唔係學費4850?基恩4000左右?主要係偉思話出年學費仲會調整,同埋唔係好啱我仔,本來諗住偉思做last choice,但依家仲考慮緊。
   我仔算7月初嘅bb,我都係希望佢早D返學。我哋目標一樣,真係希望我哋bb有緣可以做同學仔,

我上過教局個網睇2012年偉思ge學費係45120一年, 基恩學費係31500一年,
唔知計左雜費膳食費未。上佢地個網又搵唔到學費幾錢, 我唔知出年會調整幾多

偉思留偉費最遲要幾時交? 我覺得可以ge話都係有間後備好d,
雖然我都唔係特別想阿仔入哩間...除非你諗住其他入唔到就唔讀n班...

都1月中了, 仲未出result嘅?????

係呀,未收到信。

‹ 上一主題|下一主題