用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

Del [複製鏈接]

Del

1    0    0    0

jo2012 發表於 12-11-17 07:01
淨係知道間學校好殘舊。地點5就腳。但學費有好平相對其他九龍塘學校。
國際班無中文學。
你已經好主觀咁5like方方...咩comments你都5會覺得佢好喎

that is what i see, it is not subjective, and i need more objective comments from those parants' kid who studying in funful

引用:Quote:jo2012+發表於+12-11-17+07:01+淨係

原帖由 bearwhat 於 12-11-20 發表
你已經好主觀咁5like方方...咩comments你都5會覺得佢好喎

引用:Quote:jo2012+發表於+12-11-17+07:01+淨係

原帖由 bearwhat 於 12-11-20 發表

bearwhat ,PatJoybb and hs_mama mamas,

你地5好淨希拍手, 不如比你地作為用家的comments啦~

5該,謝謝

真心求comments嫁~

我的兒子讀預備班課程也不算淺
兒子喜歡上學
回家常唱歌
我覺得也算是不錯

jo2012  Thank you so much yanyeepp  發表於 12-11-27 13:09

jo2012 發表於 12-11-24 12:32
bearwhat ,PatJoybb and hs_mama mamas,

你地5好淨希拍手, 不如比你地作為用家的comments啦~
真心嗎?找舊文就有啦...或是睇我地
對衡道N班的來集合囉喂...都知道小朋友幾個月內到底係開5開心...學5學到野到都睇到..你話佢學費平嗎?交12期學費有幾平呢?當10期都近4千了....一d都5平囉
大家要求5一樣~好難同你講方方好5好~不竟我地都只係讀n班~我問過讀k2..k3家長佢地就話好好...教得深..又開心..
反正n班都會出去考k1...考間名d...考間有學卷...方方都當係跳板~因為n班反正都要比錢...當然找間有學野...5會係當湊仔學校先囉...我有朋友讀全日ynca有學卷學校有n班開...比2xxx學費...但讀完n都仲未認到a~z...1-10..

jo2012  Which K you would like to apply later?  發表於 12-11-27 13:11
jo2012  Thanks for the reply.
as you think funful is quite good, why you would like to change to other K?  發表於 12-11-27 13:10

bearwhat 發表於 12-11-27 11:00
真心嗎?找舊文就有啦...或是睇我地
對衡道N班的來集合囉喂...都知道小朋友幾個月內到底係開5開心...學5學到 ...
Thanks a lot~

回復 bearwhat 的帖子

唔好意思, 你小朋友讀國際班嗎?  pn 真係會教a-z, 1-10.  如果係就好了.

引用:回復+bearwhat+的帖子 唔好意思,+你小朋友

原帖由 tuelovefei 於 12-12-03 發表

唔好意思, 你小朋友讀國際班嗎?  pn 真係會教a-z, 1-10.  如果係就好了. ...
我仔讀緊國際n班,上學期既英文書教A-M, 數學書教1-10, 仲有普通話,一星期教一個主題

非常同意BEAR講法^^
另外我囡讀雙語都有教英文書教A-Z, 數學書1-10, 仲有普通話,一星期一次油顏色,家下日日返來都唱CHOO CHOO TRAIN.....

回復 PatJoybb 的帖子

請問d人成日講無中文學既意思是什麼?  普通話已經是中文啦...希望有人可以解答我.

引用:回復+PatJoybb+的帖子 請問d人成日講無中

原帖由 tuelovefei 於 12-12-04 發表
回復 PatJoybb 的帖子

請問d人成日講無中文學既意思是什麼?  普通話已經是中文啦...希望有人可以解答我. ...
中文字無認字,普通話只是1個月1張工作紙唱下歌,有教動物,眼耳口鼻,哥姊妹娣,只教點講,5會同佢地認字,雙語班有中文書,有教中文,有認字及解釋,n班來講我會重英文d,k1點都要開始學中文了

清楚哂, 咁我就放心了.

我觉得方方教得比较深哦,到K2的时候写的中文 已经好难,我还记得我仔K2上学期已写烟花,国庆等,比较深的字。。孩子上学还是蛮开心的。。老师也比较有责任心。。我儿老师差不多隔天打电话告诉孩子的情况。。。

醒目開學勳章

引用:回復+bearwhat+的帖子 唔好意思,+你小朋友

原帖由 tuelovefei 於 12-12-03 發表

唔好意思, 你小朋友讀國際班嗎?  pn 真係會教a-z, 1-10.  如果係就好了. ...
我個仔讀村校n班都教晒a-z同1-10啦

回覆:對衡道方方好嗎?請用家比多d comments呀,謝謝

其實大部份學校N班開始時都係教呢D基本野,當你認識了更多不同幼稚園的畢業生,你會知道幾年幼稚園的分別在那裏。我看過楽基K2的功課在寫細楷英文字,你不會說他們程度低,是吧?其實除了基本野,每間學校還有其他野教的。方方是,村校是,其他名校也是。

回覆:對衡道方方好嗎?請用家比多d comments呀,謝謝

方方已是很透明化,上它的網站你會知道每個級別教什麼基本野。其他教什麼學到什麼的請看BK的分享。

N班會學到既基本野。阿仔返左4個月學已經識左好多上面講既野啦!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
‹ 上一主題|下一主題