用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 玫瑰崗幼稚園 ROSARYHILL 細B 9-12月
go

ROSARYHILL 細B 9-12月 [複製鏈接]

請問今年有無細B考到ROSARYHILL 呀??  INTERVIEW 時考D 咩..多數細B做唔做到?
希望有人可以解答到...唔該哂..
   2    0    0    0

tuelovefei 發表於 12-9-25 12:30
請問今年有無細B考到ROSARYHILL 呀??  INTERVIEW 時考D 咩..多數細B做唔做到?
希望有人可以解答到...唔該哂 ...

RHS 會收細B的, 但人數不會太多, PN班有些小朋友是9月尾-12月出生, 而家仍未上學, 到時足歲數才插班。
interview 係playgroup 形式, 一位家長陪同小朋友, 不會問問題! 放心!

不會問問題? 係咪真架..因我睇呢個POST 考N班內容.  細B跟本應付唔到..http://forum.edu-kingdom.com/vie ... &extra=page%3D2

就係呢個POST..

http://www.edu-kingdom.com/forum ... =page%3D1&page=

回覆:tuelovefei 的帖子

你個post 係09年。我去年先考PN,只係playgroup形式面試,係 冇單獨面試。學校可能年年不同,好難預計!

回覆:bobo101^*^ 的帖子

想報玫瑰崗,老公說是名校,唔比報,佢話大多是有錢人,叫我報d normal 的學校,level差不多的,但我見你地講間學校又幾好我又想報點好?

YYYingli 發表於 12-9-27 01:10
想報玫瑰崗,老公說是名校,唔比報,佢話大多是有錢人,叫我報d normal 的學校,level差不多的,但我見你地 ...

同你老公講, 出名既學校點都會有有錢人, 唔同唔讀書咩! 況且千幾人爭百令個學位, 收左你先再算!

N班學費唔平架, 但冇收雜費。 不過學校課程好多野學, 我個人認為貴都值得!

回覆:bobo101^*^ 的帖子

係唔係要讀PN先上倒K1?

回復 bobo101^*^ 的帖子

THANK YOU, 希望今年都係咁啦.

咁依家係咪隨時可以交FORM? 我個個都係細B, 12月架.

想報玫瑰崗,老公說是名校,唔比報,佢話大多是有錢人,叫我報d normal 的學校,level差不多的,但我見你地 ...

起碼我地唔係有錢人, 哈哈~

回覆:mk924 的帖子

直升制! K1 都會收少量學位。(如有人退學的話)

引用:咁依家係咪隨時可以交FORM?+我個個都係細B,

原帖由 jywy 於 12-09-27 發表
咁依家係咪隨時可以交FORM? 我個個都係細B, 12月架.
請睇RHS web site, 只得一天接受申請。

tuelovefei 發表於 12-9-26 13:48
就係呢個POST..

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2166119&extra=page%3D1&page ...

係我個女考嗰年呀, 以前冇咁多人in, 真係好多嘢考, 聽講今年係唱吓歌仔, 老師問兩句就OK

我都唔係有錢人, 名校唔一定係有錢人先讀到, 我係鐘意學校環境同程度夠深, 而小朋友又讀得開心

mk924 發表於 12-9-27 12:06
係唔係要讀PN先上倒K1?

唔一定, 但難入啲

PN有六班, 每班廿幾個
K有五班, 每班三十幾個

所以每年都唔係有好多K嘅位

jywy 發表於 12-9-27 15:46

你睇返佢website, 往年可以郵寄, 或者喺指定日期親身交, 交表嗰日好似可以參觀埋學校

MaMa2008 發表於 12-9-28 01:18
你睇返佢website, 往年可以郵寄, 或者喺指定日期親身交, 交表嗰日好似可以參觀埋學校 ...

去年開始唔可以郵寄喇! 去年同今年都要指定日子交表!
係, 交完表千祈咪走住, 原來老師會分批比家長參觀校舍的。

MaMa2008 發表於 12-9-28 01:17
唔一定, 但難入啲

PN有六班, 每班廿幾個
今年開始取消了全日班, 有機會開多一班K1。

回復 MaMa2008 的帖子

我B女係11年細BB, 佢地會今年IN我B MA?定明年先IN, 因為想報N班14年1月插班AR...
‹ 上一主題|下一主題