用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 09年10月B仔應該今年11讀pn班定讀2月下學期好呢? ...
go

09年10月B仔應該今年11讀pn班定讀2月下學期好呢? [複製鏈接]

我B仔係09年10月細B, 有PN收左, 今年11月會開學, 但我諗緊俾佢出年2月下學期先開學好唔好....因為佢好似太細個, 仲係BB話, 咩都唔識.... 會唔會大多小小讀好D呢?? 請大家俾D意見我呀.....THXTHX!! (學校話可以俾佢2月先開學)
   0    0    0    0

我個仔都係09年10月細B..終於有學校收咗...我都係比佢11月返學呀!因為想佢快D學嘢!細B好多嘢追唔切..要快D先得呀!為佢安排下一次的INTERVIEW呀!唔係日日對住我..我唔悶..佢都悶啦!

唔好意思, 我想問下係邊間學校收左你地的B讀PN呀?
因為我果B仔係2010年10月的細B, 而家都打過幾間心儀的去問, 結果都話冇得第一輪IN, 要等到佢地出年8/9月開學後, 如有位, 我B仔先可以再IN....

所以我想問下收左你地果間係邊間, 等我都可以打個電話去問下...

Thanks ar!!

如唔方便公開, 麻煩PM比我丫~

我住青衣..今年比呀仔讀青衣宏福國際(下午)呀!如果係住荃灣..我知海濱慧中幼稚園(上午班及全日)及方方樂趣幼稚園..一定有位...可以要睇你住什麼地方可以打去問..

THANKS,

回復 2# tk_love 的帖子

係北角民生幼稚園呀.....好多mama都話呢間幾好..... 我而家都決定11月就俾佢返學lu....希望佢開開心心上學啦....

O...你住北角..香港區..真好呀..可以選好多好好的幼稚園呀!你今年會唔會再幫你個仔報其他呀?定係比佢你北角民生幼稚園升上去呀?得閒交流下呀...大家都係09年10月B(仔仔)!祝你仔仔返學開心!

原帖由 jcaling 於 11-7-30 12:50 發表
係北角民生幼稚園呀.....好多mama都話呢間幾好..... 我而家都決定11月就俾佢返學lu....希望佢開開心心上學啦....

多謝你們回覆呀~
我係住青衣的, 而家都有諗緊讀宏福.

我想問下, 你地知唔知德福的INT'L班的將來升小情況點架? 而家都有諗緊讀呢間....

thanks~

我都諗緊會唔會俾佢keep住讀, 因為民生係無學卷...... 所以我會試其他學校.......

我都祝你bb學校生活愉快......身體健康!!!

原帖由 gisoleung 於 11-7-31 23:12 發表
O...你住北角..香港區..真好呀..可以選好多好好的幼稚園呀!你今年會唔會再幫你個仔報其他呀?定係比佢你北角民生幼稚園升上去呀?得閒交流下呀...大家都係09年10月B(仔仔)!祝你仔仔返學開心!

...

不過我娘家係青衣.....所以都係個青衣人....hehe..

原帖由 gisoleung 於 11-7-31 23:12 發表

...

DEAR TK_LOVE
你也是青衣呀..得閒交流下呀...你現在讀邊間呀?
德福的INT'L班我無聽過呀!所以幫唔到你..現在我都好多考慮中...因為要報下年K啦..好煩呀!又擔心..
原帖由 tk_love 於 11-8-1 13:38 發表
多謝你們回覆呀~

我想問下, 你地知唔知德福的INT'L班的將來升小情況點架? 而家都有諗緊讀呢間....

thanks~

下,,娘家也是青衣...三個青衣人..好得意!
原帖由 jcaling 於 11-8-1 15:34 發表
不過我娘家係青衣.....所以都係個青衣人....hehe..

你唔試下玫瑰崗真係好好的...家姐個仔讀..佢話老師又好...又有學劵..如果我住HK我都會報呀!!

原帖由 jcaling 於 11-8-1 15:23 發表
我都諗緊會唔會俾佢keep住讀, 因為民生係無學卷...... 所以我會試其他學校.......

我都祝你bb學校生活愉快......身體健康!!!

原帖由 gisoleung 於 4-8-2011 21:23 發表
DEAR TK_LOVE
你也是青衣呀..得閒交流下呀...你現在讀邊間呀?
德福的INT'L班我無聽過呀!所以幫唔到你..現在我都好多考慮中...因為要報下年K啦..好煩呀!又擔心..
...

Hi gisoleung
我都係前年結左婚先搬去青衣, 所以都唔係好熟青衣的學校...始終想揀一間又近又好的....
而家我B仔就來10個月, 所以要開始為明年的PN煩緊, 我有打去LH 青衣問, 佢話表格我可以照交, 但會IN哂所有大仔, 到時腸下有冇位, 再安排我地的細仔IN...
所以我都唔知點....除左青衣的LH, 康傑&宏福我都有考慮, 但唔知佢地的升小情況係點? 讀LOCAL班定係INT'L會比較好...?
咁你阿B而家讀緊邊間呀?

TK_LOVE
LH..細B..IN的機會好細啦!因為好多外面媽媽都會來青衣報LH...我上年都有報..都無得IN..我又等唔切..
青衣最好未係..康傑,宏福,卓思,英基,啓思,學之園,聖公會荊冕堂,你也可報下荃灣區..起碼有後備呀!
我應該唔會比呀仔讀青衣小學囉!但太遠囉...所以唔想住囉!

原帖由 tk_love 於 11-8-5 10:23 發表

Hi gisoleung
我都係前年結左婚先搬去青衣, 所以都唔係好熟青衣的學校...始終想揀一間又近又好的....
而家我B仔就來10個月, 所以要開始為明年的PN煩緊, 我有打去LH 青衣問, 佢話表格我可以照交, 但會IN哂所有大仔, ...

不過我驚玫瑰崗遠...我住係鰂魚涌......間學校係灣仔半山......我驚阿b要好早起身......hehe....不過人地收先算......

原帖由 gisoleung 於 11-8-4 21:27 發表
你唔試下玫瑰崗真係好好的...家姐個仔讀..佢話老師又好...又有學劵..如果我住HK我都會報呀!!

我B女都係09年10月,唔知九龍區仲有冇PN位呢?

我B女都係09年10月,唔知九龍區仲有冇PN位呢?我都問咗D心儀學校都話冇位,唔該唔該。

九龍區..我之前打好多都無位..但香港保護兒童會(百佳員工慈善基金幼兒學校..之前打去有位囉...唔知你係未個區及係未你心儀學校...如果九龍城..多多可以電話留位(後備)..其他唔知啦!
THANKS,

原帖由 sks2009 於 11-8-8 16:57 發表
我B女都係09年10月,唔知九龍區仲有冇PN位呢?我都問咗D心儀學校都話冇位,唔該唔該。

今年真係勁多人報N呀!果時我姐姐個仔都係11月出世都入到...現在想細B入到真係難上難呀~
原帖由 jcaling 於 11-8-8 13:41 發表
不過我驚玫瑰崗遠...我住係鰂魚涌......間學校係灣仔半山......我驚阿b要好早起身......hehe....不過人地收先算......

原帖由 tk_love 於 11-8-1 13:38 發表
多謝你們回覆呀~

thanks~

你住青衣點解揀九龍灣呀?
我個囝12月細B黎緊讀 IN班呀,得下午班架咋,
所以未知派位點,
但我有朋友讀完一年IN班車出去考名校K1,
全部都收,例如培正,崇真,民生,宣道等,
所以我都諗住係咁~
‹ 上一主題|下一主題