用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2010年1C班請進
go

2010年1C班請進 [複製鏈接]

個女派到一丙班,好彩有六個宣幼的小朋友陪伴,所以佢好開心,我就話佢因為打得少才被老師編左去小丙班,希望佢開開心心俾心機返學.....

0    0    0    0

我個囝都係派到一丙班呀! 佢都係宣幼生, 請多多指教, 大家互相幫助!

你是否宣幼下午b班的...

我個女都係1C班, 我女女come from 根德園, 多多指教呀

skching

Yes! 多多指教!

回覆 2# queen.mouse 的文章

Just want to say "Hi".  My daughter is 1C student.

回覆 1# BigBBoy 的文章

Hi, my daughter is from the alliance kindergarten as well, she's so happy to have a few classmates from the same kindergarten.

Oh! Sorry, 我個囝原來係一丁班, 佢重話得一個小朋友識, 唔多開心添!

大家好, 我囡囡都係1C,都係KV畢業,佢話唔識d小朋友,我仲以為冇kv學生同佢一班tim,你囡囡係kv係邊班, 我囡囡係3M呀
原帖由 luiluimama 於 10-9-1 15:29 發表
我個女都係1C班, 我女女come from 根德園, 多多指教呀

hello, 終於有見到kv既同學仔啦, 好開心, 我女女係3S(下午班), keep contact la

原帖由 sisimama 於 10-9-1 23:26 發表
大家好, 我囡囡都係1C,都係KV畢業,佢話唔識d小朋友,我仲以為冇kv學生同佢一班tim,你囡囡係kv係邊班, 我囡囡係3M呀  

Hi

My son is 1C student from PLKTAYSF kindergarden,
nice to meet you.

so sorry ...... wrong post

多謝報料呀

原帖由 poonsline 於 10-9-3 15:51 發表
3/9

中:帶識字

英:sign Eng Plan
  Read Notes to Parents

Sci:Bring Bk + WB 1.2

其他:簽英文書通告

請問 Sci:Bring Bk + WB 1.2 是甚麼?

另阿仔寫要帶圖作"小學資訊技巧教材",各位知道是甚麼嗎?

sorry 我POST 錯咗....我應該去1D

原帖由 poonsline 於 10-9-3 15:51 發表
3/9

中:帶識字

英:sign Eng Plan
  Read Notes to Parents

Sci:Bring Bk + WB 1.2

其他:簽英文書通告

我唔見自修薄有寫"Sci:Bring Bk + WB 1.2"喎, 咩黎咖??

"小學資訊技巧教材"係書單裡面既其中一本書, 係一本工作紙黎既, 係最薄既一本書

有無人指教下咩係"Sci:Bring Bk + WB 1.2"

原帖由 mamisharon 於 10-9-3 20:18 發表
請問 Sci:Bring Bk + WB 1.2 是甚麼?

另阿仔寫要帶圖作"小學資訊技巧教材",各位知道是甚麼嗎?

我POST 錯咗, 唔好意思, 請毋須理會 ..... 做成不必要的混亂, 真對不起!

不過, 可以預告下, Science 書係用 "General Studies" o個幾本知

Sci = Science
Bk = book
WB = workbook

原帖由 luiluimama 於 10-9-3 21:11 發表
我唔見自修薄有寫"Sci:Bring Bk + WB 1.2"喎, 咩黎咖??

"小學資訊技巧教材"係書單裡面既其中一本書, 係一本工作紙黎既, 係最薄既一本書

有無人指教下咩係"Sci:Bring Bk + WB 1.2"

...

請問張EngPlan 交咗會唔會比返我地?未影印喎!
另外,聽阿女講今日全小一去禮堂聽校長"訓話",又好似選咗班長喎!唔知有冇錯呢!

趁星期六日影印左先交啦

原帖由 sisimama 於 10-9-3 23:03 發表

唔好意思, 我路過 (今次唔係入錯黎), Eng Plan 是會派回的, 老師只是檢查家長有冇簽名, 之後小朋友帶回家, 家長請keep 好, 除咗了解每circle 教學內容外, 最主要是睇番默書, Quiz 既日期及範圍.

原帖由 sisimama 於 10-9-3 23:03 發表
另外,聽阿女講今日全小一去禮堂聽校長"訓話",又好似選咗班長喎!唔知有冇錯呢!
‹ 上一主題|下一主題