用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖三一中心幼稚園 2010 K1 家長
go

聖三一中心幼稚園 2010 K1 家長 [複製鏈接]

2010年將入讀聖三一中心幼稚園 K1 的家長, 請入來chat chat...大家share一下意見及開始認識下大家...
   0    0    0    0

我個仔都係K1架,你個仔讀邊班呀?會唔會係同班同學仔呢?

原帖由 awesomeada 於 10-8-25 13:18 發表
2010年將入讀聖三一中心幼稚園 K1 的家長, 請入來chat chat...大家share一下意見及開始認識下大家...

Sorry, I plan to apply for K1 next year. Just wanna know how kids like their school??

大家好,我囡囡讀K1初愛班,你地小朋友讀咩班呀?

原帖由 awesomeada 於 10-8-25 13:18 發表
咦... 我認得妳個細仔喎...

妳估唔估到我係邊個 ? 上星期五同妳喺 outdoor playground 閒談過... 妳話妳大仔玩到唔肯走

原帖由 DoubleOs 於 10-9-11 10:53 發表
大家好呀... 我囡囡讀初愛班呀... 妳囝囝呢 ?

原帖由 asjt627 於 10-9-12 08:16 發表
大家好,我囡囡讀K1初愛班,你地小朋友讀咩班呀?
hi ~ 我囡囡都係讀K1初愛班呀 ... 妳囡囡係邊組呀 ? :)

哈哈,有無咁Q呀,asjt627 & MuiMuiQQ, 我個仔都係初愛班喎,係小羊組呀,今個星期五家長會你地會出席嗎?

原帖由 MuiMuiQQ 於 10-9-12 13:29 發表
hi ~ 我囡囡都係讀K1初愛班呀 ... 妳囡囡係邊組呀 ? :)

Hello Hylda, 我唔佑阿仔有幾鍾意間學校,但肯定佢鍾意呢間學校多過之前讀Nursery果間囉,因為而家仲係適應期,今日先第一日係學校瞓,但應該問題唔大,到現時為止,我自己個人就覺得無間錯呢間學校,老師同嬸嬸都好有愛心

原帖由 Hylda 於 10-9-11 12:13 發表
Sorry, I plan to apply for K1 next year. Just wanna know how kids like their school??

Hello, 大家好! 我個仔仔讀K1 初信班.

我都覺得自己無選錯學校, 因班主任張老師超好人呀!

原帖由 DoubleOs 於 10-9-11 10:53 發表

我個仔讀初愛班

原帖由 MuiMuiQQ 於 10-9-12 13:24 發表
咦... 我認得妳個細仔喎...

妳估唔估到我係邊個 ? 上星期五同妳喺 outdoor playground 閒談過... 妳話妳大仔玩到唔肯走

我知你係邊個ka , 你次次都同姐姐一齊 ?
你係全職媽媽 ? 呢幾日送佢返學, 去到學校門口,就話要返屋企. 又唔肯換鞋, 重cry tim .好頭痕

原帖由 DoubleOs 於 10-9-13 10:37 發表
哈哈,有無咁Q呀,asjt627 & MuiMuiQQ, 我個仔都係初愛班喎,係小羊組呀,今個星期五家長會你地會出席嗎?

會出席.  

我個囝都係小白兔組呀.

好開心大家都係同一班, 日後可以多d交流

Except school life. Have you join any PG at weekend or Sun for yr children??

I am searching English PG for him.
Any recommandation ?

都諗住比佢返架,但要遲D過左適應期,睇吓D時間點先,因想係weekdays學,咁weekend就可以休息吓同埋去街嘛,但如果時間就唔到,都要係weekend返啦

其實都無乜心水,都係係屋企附近果D囉,around$200/堂,過多兩個禮拜先算!!但其實都想搵人上門教,因可以同妹妹一齊上堂,但可能會貴d,而家仲搵緊,如果無就要出去學啦

原帖由 awesomeada 於 10-9-14 00:11 發表
Except school life. Have you join any PG at weekend or Sun for yr children??

I am searching English PG for him.
Any recommandation ?

原帖由 DoubleOs 於 10-9-14 10:03 發表
都諗住比佢返架,但要遲D過左適應期,睇吓D時間點先,因想係weekdays學,咁weekend就可以休息吓同埋去街嘛,但如果時間就唔到,都要係weekend返啦

其實都無乜心水,都係係屋企附近果D囉,around$200/堂,過多兩個禮拜先算!! ...

你細女幾大呀 ??
Weekdays 學咁咪好夜先學 ? 放學都四點幾 ?

係呀,其實佢而家返Kumon都係返6點,如果校車真係4:30開車,係趕得切架,但下星期時間正常返,校車要成5點半先開車,可能都趕唔切,到時可能都要改7點,或者自己湊放學!!

阿女啱啱歲半渣,但都應該可以一齊瓜??唔識講,聽吓都好丫

原帖由 awesomeada 於 10-9-14 10:09 發表

你細女幾大呀 ??
Weekdays 學咁咪好夜先學 ? 放學都四點幾 ?

原帖由 DoubleOs 於 10-9-14 10:42 發表
係呀,其實佢而家返Kumon都係返6點,如果校車真係4:30開車,係趕得切架,但下星期時間正常返,校車要成5點半先開車,可能都趕唔切,到時可能都要改7點,或者自己湊放學!!

阿女啱啱歲半渣,但都應該可以一齊瓜??唔識講,聽吓都 ...

嘜Kumon咁細都可以學

夠3歲就得啦,由數學開始

原帖由 awesomeada 於 10-9-14 11:16 發表

嘜Kumon咁細都可以學

原帖由 DoubleOs 於 10-9-14 11:25 發表
夠3歲就得啦,由數學開始

咁你個仔一定係大囝啦  .我個囝下個月先夠3yrs

咁佢學左幾耐? 好嗎?

‹ 上一主題|下一主題