用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 心大心細, 唔知好無買dwe
go

心大心細, 唔知好無買dwe [複製鏈接]

我心大心細, 唔知好唔好買dwe好?

心大原因:
好似好吸引 (我諗都係吸引大人)
想阿b由細到大學好啲英文(自己本身英文麻麻)
時間上:我真係有足夠時間陪BB玩

心細:
唔知係咪真係效用咁大orBB有無興趣(無興趣晒曬)
價錢真係好貴(本身啱啱好, 可以應付呢筆數, 如果唔買就有餘囉)
   1    0    0    0

補足一點: 如果真係決定買, 大約2月會買架啦. 所以想係度收取啲意見

我只係做到時間表的2成, 但因為早用, 所以較果都好好!

唔好意思,想問DWE係咩系列的教材?我BB9個半月啦..唔知係時候用未呢?幾錢同埋有D咩架?
[img align=right]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD5/86639/bb2.gif[/img]

我而家諗緊買唔買GC套教材...但想比較下有咩唔同先...
[img align=right]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD5/86639/bb2.gif[/img]

呵~我睇埋其他版..我諗DWE係迪士X美語...我都有啦....但好少比佢睇啦....間中..因為唱歌好開心..佢都好鍾意睇....但佢就唔願睇your baby cXX read...所以我有時間住比佢睇..唔想佢睇太多...

我就係買咗baby can read 呢套教材, 我見bb好有興趣 - 佢每日都會自己走去書柜摷卡出黎, 叫我陪佢睇(雖然得10個月, 佢7個月已開始有呢個習慣啦) or 我有買一本一本書比佢架, 佢會自已摷書出黎續頁睇, 所以想比佢學英文.

醒目開學勳章

囡囡歲半時,學野真係好快,記憶力好強,但我冇系統同唔識教,又唔想浪費囡囡呢個"黃金時期",所以買o左DWE(真係好貴呀>_<)我日日陪佢唱歌仔,睇書,間唔中就俾DVD佢睇,而家用o左4個月,效果真係出乎意料,囡囡記得好多英文生字,好多都識講(有d發音就未必o岩)又識聽住歌仔做動作,聽到poster有o既字,就即刻走埋去指俾我睇,讀卡機o既生字又會跟住讀.暫時效果理想,但我有少少擔心佢未必有興趣玩咁多年...

我是用家,我覺得好好,連我(大人)英文都進步左
我可以介紹我個教育顧問俾你,唔HARDSELL,有額外精美圖書送

簽名被屏蔽

我都買咗, bb而家8個月,
雖然佢未識講野,
但係我同佢唱歌, 佢會好開心!
用讀咭機, 佢會好專心!
與其買其他玩具,
不如貴少少買dwe.
最緊要放多d時間同佢一齊玩!

my son is 17 months and he only likes the DWE play-along.
‹ 上一主題|下一主題