用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

尋下列媽媽 [複製鏈接]

尋人啓示 :

尋以下幾位媽咪 ,  如尋獲, 請立即通知上來bk 相認.
Berthalai, Edithmom, Kitkit, Hugomom, Yulipyi & 快d 好返

以上幾位媽媽曾經在"沒有家"的lmc, 及零零碎碎的留言幫助很大, 令到其他想入讀lmc 的家長都能夠對學校有更深認識.
現在我們有家了,  更加掛念你們, 請早日"回家" 團聚
   0    0    0    0

回覆 1# bchi 的文章

我係度, 我日日都上來, 精神上支持 LMC, 奸爸爹

原帖由 快的好返 於 09-12-3 02:01 PM 發表
我係度, 我日日都上來, 精神上支持 LMC, 奸爸爹

好囉好囉... 搵到一個媽媽.

快d 好返媽媽,

你個小朋友現在讀成點呢 ? 佢係日日返得好開心呀, 返 左幾耐 ? 最大進步係咩 ? 有咩仲可以分享下 ?

嘩!我又報到!

快d 好返媽媽小朋友讀P.3, 而我仔仔就同Berthalai的仔仔讀同一班P.2。

等咗噤耐,終於有LMC的討論區啦。真係好多謝你地班小一的家長。見到你地的討論,真係開心又緊張,尤其是等放榜的時候,真係好似追電視劇噤,日日上離睇!出年又到我啦,因我細仔出年要揾小學。

原帖由 tulipyk 於 09-12-3 02:56 PM 發表
嘩!我又報到!

快d 好返媽媽小朋友讀P.3, 而我仔仔就同Berthalai的仔仔讀同一班P.2。

等咗噤耐,終於有LMC的討論區啦。真係好多謝你地班小一的家長。見到你地的討論,真係開心又緊張,尤其是等放榜的時候,真係好似追電視 ...

嘩 ))) 好野, 又搵到一個前輩媽咪喇 ))))

我記得你架, 你係想插班的.. 後來好快, 唔洗一頁你就話已經幫小朋友轉 左入lmc.  你仲話冇後悔添. right ?

即是快d 好返媽咪係lmc 的開國功臣啊,  你同berthalai 係第二代.  

我地呢一堆係第四代喇.

咁你出年, 細仔係咪二話不說都入lmc 呀 ?  係就唔洗緊張啦, 以lmc 的"性格" 咁sell 愛心, 佢 一定唔會要你東走西走咁去接兩個小朋友架嘛, 好大機會收返細佬0既. 放心啦媽咪.

我想請問你地幾位, 有冇比小朋友join 課外活動, 係hea 定真係有用架 ?

悄悄話to all : 我真係想比個仔到時學印度話架...... 我連個假髻都買左架喇, 諗住到時痴住黎講, 傳神d 丫嘛.

原帖由 bchi 於 09-12-3 15:06 發表

嘩 ))) 好野, 又搵到一個前輩媽咪喇 ))))

我記得你架, 你係想插班的.. 後來好快, 唔洗一頁你就話已經幫小朋友轉 左入lmc.  你仲話冇後悔添. right ?

即是快d 好返媽咪係lmc 的開國功臣啊,  你同berth ...

Hi all,

雖然我記性不大好, 但你們很多名字也記得, 很開心lmc已經有討論區, 感覺上lmc 已經不是一間新校,  你們下年小一的小朋友會比第二代更好, 因為很多東西已經成形, 有關家長說課外活動有沒有用, 首先我幫仔仔參加了敲擊樂, 主要是希望他可以多一些運用左右腦, 使他腦袋可以靈活一些, 對這些我也沒有特別的期望, 但我問仔仔好不好玩, 他說很喜歡學,  他喜歡學就自然會很投入,  而且又不用費用, 所以下學期我也會再報名.  另外, 我也想幫他報法文, 不知有沒有家長的小朋友在學,  可否報下料.  因為我仔仔很喜歡教法文的那個英文老師, 仔常常也講他說話很大聲.

berthalai

醒目開學勳章

自從我地有自己地盤後,大家的歸屬感大左好多呀!

而家又有多位前輩加入助陣,將來有好多野要請教你地呀!

"窮蒼派"第88代大弟子:窮蛋蒼老人

醒目開學勳章

Bchi
果然係我地阿頭,你一聲召集大家LMC d 家長都歸隊!勁!

p.s. 我番到屋企,用電腦改番d字.....用手機上m.edu-kingdom.com,寫完message改唔番呀

醒目開學勳章

唉!初用PDA版BK,錯漏百出添!!!

原帖由 berthalai 於 09-12-3 05:43 PM 發表

Hi all,

雖然我記性不大好, 但你們很多名字也記得, 很開心lmc已經有討論區, 感覺上lmc 已經不是一間新校,  你們下年小一的小朋友會比第二代更好, 因為很多東西已經成形, 有關家長說課外活動有沒有用, 首先我幫仔 ...

berthalai,

好囉好囉, 又多一個返來囉 ~~~~~ 你報多d 料比我地呢班弟弟妹妹知呀, 我地睇你頭架.

我都覺得我地係第四年, 好多野都唔怕試下試下, 學你學事解, 成左形嘛. yeah

以後多多指教呀.

原帖由 Whitepine 於 09-12-3 07:20 PM 發表
Bchi
果然係我地阿頭,你一聲招習大家LMC都歸隊!勁!

改正十次please  :
召集

另外. 我要殺你

醒目開學勳章

我改番啦!!

係阿頭..
十次..

召集
召集
召集
召集
召集
召集
召集
召集
召集
召集

原帖由 bchi 於 09-12-3 21:34 發表

改正十次please  :
召集

另外. 我要殺你

whitepine,

再殺 ))))))))))))))))))))))
加 miu 你 :;pppp: :;pppp: :;pppp:

Berthala,

我仔仔咪學緊法文班籮。原來係個個最受歡迎的阿sir教。你知啦,我仔仔係"慢"世魔王,我常常要脅佢再做野唔快d我就cut晒你d課外活動 ,跟住佢就答"唔得,唔得,一樣都唔cut得。"

佢其實講野唔係好大聲,佢有時特登大聲d,等d小朋友留心d,佢好好笑嫁,早上集隊時,佢見到d學生同小朋友都會同佢地玩。

今日早會學校話下學期(唔知係下學期或是下年度, 我d普通話唔係好得)會有游泳隊,攪到我15 16。原本我唔想比仔仔再參加學校的游泳班而改參加敲擊樂,但而家又要想想先。

bchi

我都唔係太擔心細仔,因我係家長日都問咗校長,佢都話哥哥係到讀會有分加,佢地係重視整個家庭而唔係只是個小朋友。聽完後都好開心,我同我先生都覺得冇簡錯學校。唯一問題係佢地要分開校舍上堂,我問校長點解唔要格離個間空置的校舍,佢話佢都想,每次見到有關重要人物都會同佢地講,但現在還在努力中,佢仲叫我幫口,因為家長的力量會大d。當日文校長同我講如果攞到格離校舍會點點整,大家都講到好high。

tulipky,

係咪肥仔鬼佬阿sir 呀 ???  佢咁搞笑架 ? hohohohooh

但我聽到d 消息, 話好大機會會爭取到隔離個學校架.
我地家長 ?? 我地可以點做 ?? 未係一份子都可以 ?? 係咪要遊行, 跟住交封信比盧海鵬 ?
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

校長話12月15日有重要人物(唔記得校x) 巡視學校,佢叫我當日下午1時左右到校,親自同佢講,但我要返工,唔知可唔可以攞假。

醒目開學勳章

不如一人一信,或收集簽名交比文校長,當日交比果個重要人物...

加埋2010新家長,~400封信...~400個簽名,應該都有份量掛!!

原帖由 tulipyk 於 09-12-4 11:27 發表
校長話12月15日有重要人物(唔記得校x) 巡視學校,佢叫我當日下午1時左右到校,親自同佢講,但我要返工,唔知可唔可以攞假。

12月15日好快到喇喎....

whitepine, 仲有咩好提議 ??  要整個draft 出來 ?  定自己作 ?  跟住點樣交到tulipuk 隻手 ????? 好緊張啊.
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

醒目開學勳章

因為這件事關乎學校的行政,我地最好先向校方表達我地的關心,如果有需要我地可以簽名、寫信...不如tulipyk向文校長講聲,睇下校方點想吧!

我地不宜太草率行動
‹ 上一主題|下一主題