用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 普通話私人教授幾錢?
go

普通話私人教授幾錢? [複製鏈接]

請問有冇人知道私人上門教授(香港區)要收幾錢一個鐘呢?  謝謝!

0    0    0    0

請問有冇人知平均 1 小時收幾多錢呢?  因為我想請人補習.

請問有冇人可以幫我呀?  謝謝!

My teacher charge me $150/per hour 私人上門教授. The teacher told me that it is cheap for me because my daughter teached by her over than 4 years.

醒目開學勳章 王國長老

我之前搵過個老師收我$200/hr, 我亦quote過另一老師(之前教playgroup都幾多人話好, 教朗誦幾出色的)收$300
原帖由 pollyang 於 09-10-28 07:36 PM 發表
My teacher charge me $150/per hour 私人上門教授. The teacher told me that it is cheap for me because my daughter teached by her over than 4 years.

Thanks all.

請問點解學左4年都仲要學?仲有d咩未學?

My daughter now is 9 years old. One hour per week - let her have time to practice.

原帖由 Charlotte_mom 於 09-10-28 22:23 發表
我之前搵過個老師收我$200/hr, 我亦quote過另一老師(之前教playgroup都幾多人話好, 教朗誦幾出色的)收$300

I think it's really expensive, or is it the normal rate?

I live in Tai Po and the PTH teacher charged $150, only a new one.  But I consider $280 for 2 children together is expensive.  Should I separate them to have lessons then?

我表妹之前補嗰個都好好, $150/hr, 如果柴灣區可以平d, 小組(e.g.2個)都會平少少, 有興趣的話我可以pm你,
佢係上海人, 嚟咗香港好耐, 長期喺海怡教開補習社, 有幫學生練朗誦, 好似仲攞過奬添

上門$150/hr cost between K2-P3

北京老師$200/HR

原帖由 MaMa2008 於 09-11-3 19:27 發表
我表妹之前補嗰個都好好, $150/hr, 如果柴灣區可以平d, 小組(e.g.2個)都會平少少, 有興趣的話我可以pm你,
佢係上海人, 嚟咗香港好耐, 長期喺海怡教開補習社, 有幫學生練朗誦, 好似仲攞過奬添 ...

could you PM me? i m looking for private tutor....but my son is only K1, is it possible? and do u know english tutor as well?

原帖由 happyfarm 於 09-11-7 19:43 發表
北京老師$200/HR

could you PM me? by the way...what is "HR"??....any recommendation for english tutor?

北京老師 無經驗﹕100/hr 以上
北京老師 有經驗﹕180/hr 以上, 一般200 -300/hr

北京人又低過呢個價的話, 我都識朋友, 不過一係新移民急住搵錢, 一係就真係啱啱教搵客做promote 囉.

唔係北京的就唔知啦, 我見啲補習網60-70/hr 都有添...不過要take risk 囉, 有啲本身自己都有口音嘅, 可能大人聽唔出啦, 但識啲普通話嘅都聽得出.
我聽聞過廣州來嘅都教普通話... ... 不過可能人哋學得好好掛, 唔知呢.

不過仲要睇你邊區囉. 近老師嘅咪平少少, 遠嘅咪貴啲囉.

k1 都無問題架, 2歲都教到啦.
不過主要係用家中的玩具呀、圖書呀配合來教, 同埋都要睇小朋友可以坐得定幾耐.

could you PM me? i m looking for private tutor

原帖由 happyfarm 於 09-11-7 19:43 發表
北京老師$200/HR

原帖由 do-re-me 於 09-10-31 00:11 發表
請問點解學左4年都仲要學?仲有d咩未學?

我個個HK$160 北京,但出年講左要加到HK$200. 因為佢收新生係lee 個價.

我仔由k2 學到P3 啦! 一停乜都無哂ga! 要返復咁做, 見字可以寫出國語併音, 見併音字可以讀同寫出個個中文字.  

我老師每次俾3篇文佢讀, 唔可以錯多個3個字, 多過下次再讀. 國語併音又一至兩篇佢讀, 再要寫出d 字. 有時睇吓DVD唱下歌OR叫我仔讀謎語老師估.  

佢好FULL D時間爆哂.

See what you want.

I've a friend her doughter's 普通話私人老師是校際朗誦節的評審,

她說我朋友女兒之前跟的老師教的發音是沒有錯的,但是未到最好音,

老師說如果在比賽的話,這細微約差距就是勝負的關鍵,

但其实我朋友不是要女兒去比賽們,她只是有要求要学就要学最正確的那种,但代價超高,我唯有善慕下啦!

Dear Wensi,
Would you kindly pm the teacher's contact to me  plse?
Thank you very much!

wensi 於 09-11-10 09:53 發表

我個個HK$160 北京,但出年講左要加到HK$200. 因為佢收新生係lee 個價.

我仔由k2 學到P3 啦! 一停乜都無哂ga! 要返復咁做, 見字可以寫出國語併音, 見併音字可以讀同寫出個個中文字.  

我老師每次俾3篇文佢讀, 唔 ... [/quote]
‹ 上一主題|下一主題