用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問聖十架幼兒中心playgroup好唔好?
go

請問聖十架幼兒中心playgroup好唔好? [複製鏈接]

請問聖十架幼兒中心playgroup好唔好?

如題

Re: 請問聖十架幼兒中心playgroup好唔好?

CAN I KNOW WHERE IS THE LOCATION

位於wong tai sin police station 側.

聖十架幼兒中心playgroup ---- 幾好鴉. 唔錯bor!

你係唔係問叮噹樂園呀!亞仔讀緊,幾好ㄚ,價錢合理!

Hi! lulumama,
我亞仔都讀緊叮噹樂園bor, 終於揾到個同校家長, 好開心呀!!
九月又開課la bor!!  
妳會去月尾果個家長會嗎??   :

唔知九月仲是否原先果班miss教呢可?

請問幾大個先收? 我個仔年未歳半, 我都係住黃大仙區, 想揾番近近哋俾佢. 係咪一定要9 月先可以報, 插班得唔得?

請問幾大個先收? ---- at least 2yrs old

插班得唔得? ---- yes. 但視乎她有冇位.

hope this helps.

:)

RuiRui 寫道:
請問幾大個先收? 我個仔年未歳半, 我都係住黃大仙區, 想揾番近近哋俾佢. 係咪一定要9 月先可以報, 插班得唔得?

Thank you for your advices.

But only have afternoon class: 1:30-3:30 pm.  It's my son's sleeping time.  He may join next September.

The staff said students of playgroup can directly enrol to 聖十架 kindergarten.  Is the 聖十架 kindergarten good or not?

Hi ! momo,lulumama :

我仔仔都報讀了叮噹班,已經比了留位費,
不過要12月才可以返學,因為仔仔要12月才2歲,
我會去月尾的家長會,希望有機會見面?

hi, 各位好.

我正想搵呢間幼兒園的資料呀, 唔知有無人可以幫到我呢?

我囡囡而家13個月大. 我想2歲比佢讀幼兒園.
請問這間學校是全日定半日呢?
知唔知我可以幾時報名呀? (或者有無電話我可以自己問都得)
知唔知學習形式係點呢?

唔好意思. 因為好難搵到幼兒園的資料,所以比較多問題
thanks
我叫做陳穎瑤 Avian :lol: 2003年7月13日出世 weight : 3.05kg Height : 50cm 2004年1月14日(6個月零1日) weight : 7.55kg Height : 66cm Head : 41.8cm 2004年4月13日(4個月零9日) weight : 8.37kg 2004年7月23日(1歲10日) weight : 8.95kg

It's not a nursery.  It provides playgroup (Mon-Fri 1:30-3:30pm) for 2-year kids.  There are kindergarten for k1-k3 too. You can call them at 23201313 for more detail.

yanyan-fish 寫道:
It's not a nursery.  It provides playgroup (Mon-Fri 1:30-3:30pm) for 2-year kids.  There are kindergarten for k1-k3 too. You can call them at 23201313 for more detail.

Thanks yahyan-fish.
我叫做陳穎瑤 Avian :lol: 2003年7月13日出世 weight : 3.05kg Height : 50cm 2004年1月14日(6個月零1日) weight : 7.55kg Height : 66cm Head : 41.8cm 2004年4月13日(4個月零9日) weight : 8.37kg 2004年7月23日(1歲10日) weight : 8.95kg

我仔仔都係9月開始返呢個playgroup呀.你地讀邊班呀.
睇下.今日家長會我地有無見過面呢.
[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

atta , RLB , lulumama,
Hello!Hello! oh! 我今天請唔到假, so去唔到家長會.    咁妳們聽完覺得如何? 滿意安排嗎? 請問妳地邊班? 妳地可有相認?   hee...hee... 好多question tim... 我未問番miss亞囝番邊班tim....

atta 寫道:
我仔仔都係9月開始返呢個playgroup呀.你地讀邊班呀.
睇下.今日家長會我地有無見過面呢.

momo , atta , lulumama :

我第一次去家長會,有小小緊張,學校安排得好好,
而校長說得很詳細,很好!
我的仔仔讀叮噹 (B),妳們呢?
妳們會比仔女在聖十架完成k1-k3 嗎?

rlb, atta, lulumama,
小b係class a.
明天唔知會唔會cry呢?
希望各位bb都開學順利!!
妳們會比仔女在聖十架完成k1-k3? ------ 仍考慮中. 都有機會,因我看過他們的k1 課本, 覺得都唔錯. 大部份老師都好資深, 呢間都好唔錯. :

RLB,MOMO
我仔仔都係讀B呀.今日第一日返學.返果陣都無喊.放學接佢時.佢一見到我就喊喇.仲要好可憐咁.真係心痛
不過D老師都幾細心呀.佢地真係有留意D小朋友.放學時仲同我講佢凍呀.下次記得幫佢攞衫呀.
至於會唔會讀返呢間幼稚園.都未諗呀.係未諗讀邊間好.不過時間到喇.要週圍幫佢睇學校.真係有D頭痛.
你地仲有咩心水學校呀.會唔會去鑽石山靈糧睇呀.佢地今日派表喇.我都打算去睇埋間學校.
[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

atta,
聽到bb哭真係心好赤.妳囝囝好叻,只是接時才哭,希望他早日全完適應學校生日活!
我bbMay-July 上過,初頭果個幾月勁哭,到好後期才冇哭咋.現在剛放完1個月Summer Holiday, 昨天菲菲送bb入學校時他扁咀想哭但沒哭, 接時冇哭.
我都有考慮靈糧,喜歡他的教學模式,但唔係好鍾意它校舍compare with 聖十架較小.Anyway, 都會try 下,果shu都好難入,收才算.
另外,我仲有考慮Kln. Tong 宣道.妳呢,仲有冇考慮其他??   

momo
好可惜.佢今日就喊喇.唔比我走tim.我真係有d擔心會嚇怕左佢唔鐘意返學呀.有小小想放棄架.唉......
至於幼稚園.我返而鐘意靈糧新d.不過都會考左先架喇.
宣道d課程比較淺.連佢地自己既小學都唔係收好多幼稚園學生架.你要考慮.因為我有朋友係入邊教小學.所以問到呢d.
我考慮緊根德.又一村.太子聖德x撒.如果係返黃大仙就得保良既金鄉.最想入根德.不過計埋校車可能過三千.有d驚驚地.

atta,
妳亞b今日點呀? 通常放完假狀態會差dd, 星期尾狀態最好, 唔好太擔心, 學習分離是不好過, 不過始終有適應期, 唔好咁快就想放棄, 適應期一過他就會好enjoy, 比多d時間他, 我覺得亞b番左學真係醒左.

thanks for yr info regarding 宣道. 咁我唔考慮lu!

根德 - 何以妳咁心儀它呢? 我聽聞push得d學生好緊要....我有d怕怕..hee..hee...

保良既金鄉 - 口碑唔錯. 我識一個朋友個女讀呢間, p1派左學校村果間聖博德.  

atta 寫道:
momo
好可惜.佢今日就喊喇.唔比我走tim.我真係有d擔心會嚇怕左佢唔鐘意返學呀.有小小想放棄架.唉......
至於幼稚園.我返而鐘意靈糧新d.不過都會考左先架喇.
宣道d課程比較淺.連佢地自己既小學都唔係收好多幼稚園學生架.你要考慮.因為我有朋友係入邊教小學.所以問到呢d.
我考慮緊根德.又一村.太子聖德x撒.如果係返黃大仙就得保良既金鄉.最想入根德.不過計埋校車可能過三千.有d驚驚地.
‹ 上一主題|下一主題