用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 想問有關景嶺或保良局甲子年????
go

想問有關景嶺或保良局甲子年???? [複製鏈接]

請問有冇聽過或者有冇小朋友讀緊 景嶺或保良局甲子年, lee兩間校風係唔係ok嫁? 唔該晒!::" />

[ 本文章最後由 rolitatse 於 07-8-5 23:12 編輯 ]
   0    0    0    0

2間都 o.k., 但景嶺 banding 好似好的。

原文章由 rolitatse 於 07-8-5 23:10 發表
請問有冇聽過或者有冇小朋友讀緊 景嶺或保良局甲子年, lee兩間校風係唔係ok嫁? 唔該晒!::" />

Thanks. 景嶺brand幾?

原文章由 katiekma 於 07-8-6 14:41 發表
2間都 o.k., 但景嶺 banding 好似好的。

景領 band 1尾中中
甲子年 band 2

原文章由 rolitatse 於 07-8-6 15:16 發表
Thanks. 景嶺brand幾?

Thanks

原文章由 katiekma 於 07-8-6 17:22 發表
景領 band 1尾中中
甲子年 band 2

景嶺一向係將軍澳頭3名, 不過而家有1、2間上o左, 所以景嶺都係頭5名。
我最喜歡麵包超人,Thomas,Hello Kitty, 你喜歡嗎? 你可以send email 到[email protected], 我會有好多資料比你。去我的網站或我的Blog看看CLICK HERE

我個仔今年升中一,派到保良局甲子年中學,佢本身都係band 2.我都好想問有冇媽咪知呢間band 2的甲子年中學校風如何?
C:\Documents and Settings\Tommy\桌面\jumppooh1.gif

原文章由 doremi_store 於 07-8-9 15:29 發表
景嶺一向係將軍澳頭3名, 不過而家有1、2間上o左, 所以景嶺都係頭5名。

請問依家將軍澳頭3名係邊三問呢?

原文章由 lsm1013k 於 07-8-20 16:12 硐表

請問依家將軍澳頭3名係邊三問呢?

据我所知,迦密主恩、將軍澳官立中學、宣基、景嶺、慕德。
景嶺的校風不錯,優點是用普通話教中文。學生程度BAND1 尾,
課外活動也頗多選擇。

有家長讚甲子年的校長和藹可親,很進取。這間學校由以往的
BAND5 Upgrade 到BAND2 。但也有家長的女兒進去之後,變得更反叛。

原文章由 千紅 於 07-8-27 17:28 硐表

据我所知,迦密主恩、將軍澳官立中學、宣基、景嶺、慕德。
景嶺的校風不錯,優點是用普通話教中文。學生程度BAND1 尾,
課外活動也頗多選擇。

有家長讚甲子年的校長和藹可親,很進取。這間學校由以往的
BAND5 Upgrade ...

以你咁講甲子年會唔會容易D入到?
因為今年好忙细仔升小學,大仔又要升中,想一擊即中。

景嶺好好多,甲子年本人認為就唔係咁好!

原文章由 irenewan 於 07-10-9 12:58 硐表
景嶺好好多,甲子年本人認為就唔係咁好!

irenewan
點解會咁講呢?校風問題?

景嶺係將軍澳都算係名校, 有機會09轉英中, 而甲子年以前係band 5/3, 係呢2知年先話好d。

BAND 2 入甲子年,機會相當大,也很適合。

原文章由 rolitatse 於 07-10-9 01:10 硐表

以你咁講甲子年會唔會容易D入到?
因為今年好忙细仔升小學,大仔又要升中,想一擊即中。

原文章由 千紅 於 07-10-10 16:01 硐表
BAND 2 入甲子年,機會相當大,也很適合。

我個仔返左甲子年個幾月,感覺都幾好,尤其老師方面,佢嗰班班主任有三個,全部都有同我溝通過,而且好有耐性.不過個仔响學校的時間就長好多,差不多每天都5,6點放學,比小學辛苦 我每天都可以在午飯時間去同佢一齊食飯,好enjoy 學校紀律暫時都覺得幾好,我個仔返咗個幾月學,乖咗 仲返埋佢哋個基督團契呢:
C:\Documents and Settings\Tommy\桌面\jumppooh1.gif

多謝你嘅心得, 比咗好大信心我. 如果我個仔真係入到, 我即刻PM你: : : : :

原文章由 mabel0809 於 07-10-11 14:13 硐表

我個仔返左甲子年個幾月,感覺都幾好,尤其老師方面,佢嗰班班主任有三個,全部都有同我溝通過,而且好有耐性.不過個仔响學校的時間就長好多,差不多每天都5,6點放學,比小學辛苦 我每天都可以在午飯時間去同佢一齊 ...

我認為景嶺雖好,但宣基才是最好。
今年宣基的會考成績,是全將軍澳最好,
校長又好人,老師又盡責,學生又有禮。

其實甲子年只係將軍澳一間好啲既band 2,如果小朋友成績係band 1,咁梗係幫佢搵間band 1 啦!

其實甲子年只係將軍澳一間好啲既band 2,如果小朋友成績係band 1,咁梗係幫佢搵間band 1 啦!

甲子年

甲子年雖然係band2,但呢間學校既校長同埋老師都好有愛心好積極,班主人對d學生好似對自己既仔女一樣,例如係屋企攞西瓜返回同d學生一齊食等等....間學校亦好重視生命價值既教育,係一間不可多得學校。
‹ 上一主題|下一主題