用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有無人係34校網 ?
go

有無人係34校網 ? [複製鏈接]

有無人係34校網 ?
My daughter is studying K3 and wants to know the ranking of government primary school...Anyone can help ?   Thanks.
   0    0    0    0

謹作參考, 有錯請指正.

(1)協恩 (2)聖羅撒 (3)馬頭涌官小

原文章由 baekdoosan 於 07-7-17 14:16 發表

甘排第一志願5入就派到好後,要有心理凖備

原文章由 wensi 於 07-7-17 14:56 發表

同意, 三間都是同級. 排第二志願而派入的......, 除了聖羅撒好耐之前有聽聞過第二志願入外(現在應該無), 其他就未聽過喇!

男女校同級的還有陳瑞琪小學(注意:中學是男校), 都非常搶手呢!

原文章由 baekdoosan 於 07-7-17 14:16 發表

Thanks for your advice.   My daughter is studying in Heep Yunn, of course I will put Heep Yunn as my 1st choice, however I still need to find another GOOD alternative that easy to get in in case Heep Yunn not select my daugher.   Understand St Rosa and 馬頭涌 is good, however I think some others will also select these two as 1st choice.    Beside these 3, some other choice ?   Help !

Agree!我都係甘排,結果派到第六,幸好後來叩門入番,但都好煩ga!

原文章由 wensi 於 07-7-17 14:56 發表

甘男仔要怎排1,2,3 ah?

原文章由 Ottomom 於 07-7-19 10:59 發表

農圃道
陳瑞稘
馬頭涌
獻主會兩間

原文章由 Ottomom 於 07-7-19 10:59 發表

請問你會是其中一間的舊校畢業生呢?
你仔仔讀那一間幼稚園呢?
我仔仔今年升K3.
我會在第一round考農圃道官小.

仔仔升K2, 普通幼稚園一間,農圃道官小/馬頭涌官小/陳瑞稘/獻主會的口碑如何, 應怎排?

原文章由 wangmami 於 07-7-19 02:34 PM 發表

請問你

會是其中一間的舊校畢業生呢?
你仔仔讀那一間幼稚園呢?
我仔仔今年升K3.
我會在第一round考農圃道官小.

我朋友咁排(純粹參考):

男仔: (1)陳瑞祺 (2)馬頭涌 (3)獻主會

結果派了陳瑞祺.

原文章由 Ottomom 於 07-7-19 14:59 發表
仔仔升K2, 普通幼稚園一間,農圃道官小/馬頭涌官小/陳瑞稘/獻主會的口碑如何, 應怎排?

獻主會D人排二三打底多,5差ga!你咪以為有easy life !一注冊派兩本copy books!summer 要做十本讀報告開學交,重要考分班試死未!考串字 D細佬識讀識看圖,唔會串

原文章由 Ottomom 於 07-7-19 14:59 發表

我仔仔在聖三一堂曾肇添幼稚園升K3.
聽聞如果派位唔好,校長很幫你寫信去農圃道官小/馬頭涌官小收的機會好大
其實這四間農圃道官小/馬頭涌官小/陳瑞稘/獻主會的口碑都OK.
個個34校網都是考這幾間.
而女仔還有協恩
而我是農圃道官小舊校生,希望第一ROUND可以入到

農圃道官小是全日有4班
馬頭涌官小是全日有5班
獻主會小學(上午/下午)有8班(上年只開了5班)
陳瑞稘小學是全日有5班

原文章由 wangmami 於 07-7-19 17:13 發表

農圃道官小是全日有4班
馬頭涌官小是全日有5班
獻主會小學(上午/下午)有8班(上年只開了5班)
陳瑞稘小學是全日有5班

獻主會小學分左兩間全日小學la!

原文章由 wensi 於 07-7-19 11:20 發表

農圃道
陳瑞稘
馬頭涌
獻主會兩間

我想問問農圃道好還是馬頭涌好D呢?

因為以前就說馬頭涌好過農圃道.
現在就一半一半的說法

原文章由 wensi 於 07-7-20 10:21 發表

獻主會小學分左兩間全日小學la!

新校好D還是舊校好D呢?

原文章由 wangmami 於 07-7-20 15:48 發表

我想問問農圃道好還是馬頭涌好D呢?

因為以前就說馬頭涌好過農圃道.
現在就一半一半的說法

我見今年扣門農圃道好似昜左,我仔仔D同學扣門都入左。

馬頭涌好似只有拔尖無補底

獻主會舊校上午班,新校下午班,今年9月先開

原文章由 wensi 於 07-7-20 16:21 發表

我見今年扣門農圃道好似昜左,我仔仔D同學扣門都入左。

馬頭涌好似只有拔尖無補底

獻主會舊校上午班,新校下午班,今年9月先開

是否今年出生率底呢?今年小了3仟幾人呢?
因我仔仔幼稚園K3只有2班,而K2就有4班.
所以今年考小一 .

馬小
陳瑞祺
農小
獻主會

hi, wensi, 妳好呀, 馬小宜家差左好多咩? 但34net, 佢算首選位置, 我最初都想放佢第一, 後來驚多人爭才無放,
不過聽人講, 入到去讀到精英班就好, 否則唔會太理你, 是嗎

原文章由 wensi 於 07-7-19 11:20 發表

農圃道
陳瑞稘
馬頭涌
獻主會兩間
‹ 上一主題|下一主題