用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 我仔派到首3志原,開心到跳起~但佢另一同學仔就慘~慘~慘! ...
go

我仔派到首3志原,開心到跳起~但佢另一同學仔就慘~慘~慘!! [複製鏈接]

我仔派到首3志原,開心到跳起~但佢另一同學仔就慘~慘~慘!!
事情就係個住同學仔係band 3學生,但佢阿媽基然填晒band1學校,連band 2學校都唔填,阿sir見到後,當晚已經提醒家長,o甘填係非常危險,但個位家長唔聽,佢個仔都有叫佢阿媽不如填D band 2 學校,但佢阿媽依然不肯填,結果....今日佢個仔派到填表以外的學校....就係...高雷:cry: ,個同學仔一見派到佢阿媽無填過的高雷後...簡直晴天霹靂,我仔就問阿sir,點解同學仔無填過高雷,為何會派:idea: ?跟住阿sir解釋返話已經提醒同學仔阿媽,但佢阿媽唔聽,結果電腦派到o甘差既學校,而你(即我仔)阿媽有聽我的提醒,睇你派得幾好~同學仔聽到後反應係 之後係不停 ,佢真係比佢阿媽累死啦~我聽到呢個同學仔o既消息,真係好慘呀~

[ 本文章最後由 numen 於 07-7-10 21:46 編輯 ]
   0    0    0    0

原文章由 numen 於 07-7-10 21:18 發表
我仔派到首3志原,開心到跳起~但佢另一同學仔就慘~慘~慘!!
事情就係個住同學仔係band 3學生,但佢阿媽基然填晒band1學校,連band 2學校都唔填,阿sir見到後,當晚已經提醒家長,o甘填係非常危險,但個位家長唔聽,佢個 ...

band1都吾會咁博
派到好學校,要繼續努力

個細路真可鄰, 只要织竹門對竹門, 木門對木門, 今年中首3意願的比率真的很高, 我有6個朋友, 4個中第一意願, 其餘2個我未問, 佢咁樣真系害左個小朋友

慘~慘~慘~   
尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。
但是,有準備不一定能找緊機會,因為....
命運就是這樣的敲門。
要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。
黑暗是可怕的,極難耐的.....
但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

醒目開學勳章

佢媽媽真係唔負責任啦:( :(

我都係有6個朋友仔女升中派位,5個都係第一志願(包括我家姐 ),另1個未知:D ,希望個小朋友搵到另外一間好學校啦:)

原文章由 katiekma 於 07-7-10 21:55 發表
個細路真可鄰, 只要织竹門對竹門, 木門對木門, 今年中首3意願的比率真的很高, 我有6個朋友, 4個中第一意願, 其餘2個我未問, 佢咁樣真系害左個小朋友

真慘劇.... , 唯有叫佢阿媽 努力叩門啦. 同學: 加油啊!:) :)

入左高雷真係要打醒十二分精神, 睇實個小朋友唔好學壞:cry:

numen

請問你仔係band幾學生呀
你點填表嫁...可否指點...我過2 年要面對

事情就係個住同學仔係band 3學生,但佢阿媽基然填晒band1學校,連band 2學校都唔填,阿sir見到後,當晚已經提醒家長,o甘填係非常危險,但個位家長唔聽,佢個 ...

原文章由 katiekma 於 07-7-10 21:55 發表

佢阿媽short short 地, 俾你考到都讀唔上啦.

高雷? 好慘呀, 火山高校

年年都有尼d個案架啦, 年年都聽, 但又係年年都有人衰.... 又如何呀, 而家唯有盡力叩門啦, 但如果仲想band 3生去band 1中學叩門???
似乎都係未吸取到教訓喎....

[ 本文章最後由 tkkmama 於 07-7-11 10:00 編輯 ]

我個女有個同學唔知係咪自信心高, 因為佢年年全級考第二、三, 但佢第一志願填一間有直屬同聯繫既中學, 點知派去第三志願都O.K., 但係佢話唔鍾意第三志願個間 , 佢話要去叩門 ,而家唔知點, 不過之前聽個女講話佢阿媽話如果派唔到第一志願個間唔準返屋企 :(

原文章由 jazzmama 於 07-7-11 09:00 發表
numen

請問你仔係band幾學生呀
你點填表嫁...可否指點...我過2 年要面對

jazzmam 我仔係band 2 生,你唔洗怕,到時你小朋友班主任會同你地溝通,我自己就填1間band 1,之後全填band 2頭和尾,

原文章由 一樣的天空 於 07-7-11 09:26 發表
高雷? 好慘呀, 火山高校

高雷 ?火山高校 ?   我未聽過 , 在哪裡 ?

個小朋友好慘呀

band 3生竟然填band1中學???? 佢亞媽真係大整蠱!個細路真係好可憐!

醒目開學勳章

原文章由 ruby2004 於 07-7-11 10:49 發表

高雷 ?火山高校 ?   我未聽過 , 在哪裡 ?

個小朋友好慘呀

係官塘聯合醫院對面。

numen
你仔入左邊間呀

原文章由 numen 於 07-7-11 10:45 發表

jazzmam 我仔係band 2 生,你唔洗怕,到時你小朋友班主任會同你地溝通,我自己就填1間band 1,之後全填band 2頭和尾,

原文章由 RT 於 07-7-11 08:02 發表
入左高雷真係要打醒十二分精神, 睇實個小朋友唔好學壞:cry:

其實對個小朋友來說可能安全, 因學校左有觀塘差館,右有聯合醫院,勝在有事發生可以救得快!

都係既 ,我5年後都會玩呢個遊戲了,我閒都過來及及先

原文章由 firenze 於 07-7-11 13:01 發表

其實對個小朋友來說可能安全, 因學校左有觀塘差館,右有聯合醫院,勝在有事發生可以救得快!
‹ 上一主題|下一主題