用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 我今日打電話去英華…
樓主: bgmama
go

我今日打電話去英華… [複製鏈接]

Re: 我今日打電話去英華…

Those are so lucky

how many letters or profiles you have sent or how many activities your son have join so that you can get the chance to interview?  The school result is very good?
該用戶已被刪除

me too!

J&Amom 寫道:
Dear All,

, 我今天真的真的好高興, 我今天收到Dream School打來叫我個仔interview,      我開心到想哭出來, 雖然只是初步interview (我估唔會只係in 一次??), 還未確認"英華小學"會收我小兒, 但係我已經有中六合彩feel啦, 真係好開心, 好開心....開心到都唔知今晚點同個仔講去interview, 我怕佢開心完.....in 完.....個result又令佢唔開心, 好矛盾 :cry:  :cry: 但個仔都好想好想入到這間小學-”真係好想同表哥穿起這套校一起上學去”。

真係驚handel得唔好,令佢影響interviw表現,好緊張.....!

J&A mom

恭喜你呀!真係鄧你開心~~~~~~~~~~~
J&Amom 寫道:
Dear All,

, 我今天真的真的好高興, 我今天收到Dream School打來叫我個仔interview,      我開心到想哭出來, 雖然只是初步interview (我估唔會只係in 一次??), 還未確認"英華小學"會收我小兒, 但係我已經有中六合彩feel啦, 真係好開心, 好開心....開心到都唔知今晚點同個仔講去interview, 我怕佢開心完.....in 完.....個result又令佢唔開心, 好矛盾 :cry:  :cry: 但個仔都好想好想入到這間小學-”真係好想同表哥穿起這套校一起上學去”。

真係驚handel得唔好,令佢影響interviw表現,好緊張.....!

J&A mom

醒目開學勳章

J&Amom

高興當然係在所難免,雖然只係一個初步的interview的機會.

但小朋友情緒係好受家長影響.以平常心去處理無論對你和小朋友都會好d.

比小朋友知,只要自己盡力便可,神總會有安排,當會給他最合適的.況且現在所派的那所學校也不錯啦!可不要給他若入不到你便很失望的感覺,放輕鬆些.

加油,當為你禱告!

J&Amom 寫道:
Dear All,

J&A mom

Hi all,

想問一間收到電話既家長, 是否第一,二輪都揀英華 ? Tks !

Hi J&Amom

我都希望佢可以同表哥一齊返學.祝你success.
url=http://www.hellob.com][/url]

我係第一,二輪都揀英華, 而且亦係20分, 所以我知道佢真係好多人選讀。
其實唔知有多少有放叩門信既小朋友係收唔到電話呢?

我係第一,二輪都揀英華, 而且亦係20分,但收唔到電話通知,不過都鄧收到電話通知的小朋友高興,恭喜!恭喜! :-

我都識有2個朋友仔仔收到電話,希望成功la~~

Hi CSW,

Tks for your reply !  

預祝你成功!

我只係在第二輪甲部第二選英華.

LV77 寫道:
Hi all,

想問一間收到電話既家長, 是否第一,二輪都揀英華 ? Tks !

Hi sneezy,

Tks !

都預祝你成功 !

LV77,
好多謝你既鼓勵。
不過, 我都知林校長其實好多ideas, 所以都唔知佢既interview會係點。上年亦無試過有這種後補式interview, 只有下學期既插班interview(可以睇埋小朋友的上學期成績)。

Hi CSW & sneezy,

我諗都係盡力而為啦!用平常心,淨係bk此欄都有數位家長回覆話收到電話,未計無入bk報料既,唔好抱太大希望,無論得唔得就當作一個經驗 ,或者仲要有second interview呀o  

我就第一.二輪都無揀英華,暫時都無收到電話,所以問下o祝兩位囝囝成功 !!!!

LV77,

我都係抱著希望不大的心態去試一試 , 學你話:無論得唔得就當作一個經驗吧 !!

該用戶已被刪除

我都收到電話.

我第一.二輪都無揀英華, only send letter & profile in June, but 老公是英華校友

anyone knows did Ying Wah only invited interview on 15 July.   Only one date?
So if i didn't receive call today, that means i have no chance?????????

我同樣第一,二輪都揀佢, 而且總共send咗6封信連profile比林校長, 但我都無收到電話     , 希望明天仲有機會啦! it my dream school also!!!!!!
‹ 上一主題|下一主題