用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 沙田官立小學 暑期活動
go

暑期活動 [複製鏈接]

醒目開學勳章

我正搵緊暑期活動俾個仔上, 我想問o下學校會唔會搞暑期活動o家? Thanks!!
   0    0    0    0

學校係唔係得7月10日個果暑期活動?凈係見有呢張通告,仲要係抽添。學校會唔會無辦其他暑期活動??有無其他高班家長可以答??asinai 妳實知啦........

除左7月10日個張暑期活動通告既活動外, 學校係唔會有其他暑期活動.

吓、無呀!!唔該晒你..

原帖由 Candyckl 於 10-6-8 16:40 發表
除左7月10日個張暑期活動通告既活動外, 學校係唔會有其他暑期活動.

oh...好耐冇入黎!

aiya...我5係好記得tim, cos, 我d5多參加....應該會有d球類 ge summer courses, e.g. badminton, squash...
原帖由 toys 於 10-6-8 15:28 發表
學校係唔係得7月10日個果暑期活動?凈係見有呢張通告,仲要係抽添。學校會唔會無辦其他暑期活動??有無其他高班家長可以答??asinai 妳實知啦........ ...

我見學校咁耐都無通告,我估都無,其實我都有在外面找summer course 比佢,但都想在學校找d興趣班,等佢可以和d同學仔一齊學happy d。Anyway,我聽有mami話沙官不太著重課外活動,其實是不是呢?我見某d興趣班如跳舞等都好難抽中,就算抽中果班都只有一、兩位同學。

原帖由 asinai 於 10-6-18 14:35 發表
oh...好耐冇入黎!

aiya...我5係好記得tim, cos, 我d5多參加....應該會有d球類 ge summer courses, e.g. badminton, squash...

醒目開學勳章

我都覺得學校搞O既課外活動比想像中少, 唔知係咪因為小一所以選擇少呢? 到小二係咪會多D乜隊物隊俾佢地參加? 我個仔話音樂老師問佢下年參唔參加唔知"銀樂隊"定"管樂隊", 希望下年多D活動玩O下啦!

另外我想問, 星期六會唔會有活動O家? 我見冼次雲D學生星期六會番去上興趣班, 我地學校有冇O家?

課外活動一般....想學得有連貫性就要揾出面了!   
原帖由 toys 於 10-6-18 17:59 發表
我見學校咁耐都無通告,我估都無,其實我都有在外面找summer course 比佢,但都想在學校找d興趣班,等佢可以和d同學仔一齊學happy d。Anyway,我聽有mami話沙官不太著重課外活動,其實是不是呢?我見某d興趣班如跳舞等都好難抽中,就 ...

我仔P.1時都有老師叫佢join 銀樂隊吹小號, 佢P.2 join 左一個 term 就 quit 了, 一來他不喜歡 practice, ah sir 又惡, 佢係外面學樂器d tutor 好人好多!
原帖由 Geni 於 10-6-18 19:08 發表
我都覺得學校搞O既課外活動比想像中少, 唔知係咪因為小一所以選擇少呢? 到小二係咪會多D乜隊物隊俾佢地參加? 我個仔話音樂老師問佢下年參唔參加唔知"銀樂隊"定"管樂隊", 希望下年多D活動玩O下啦!

另外我想問, 星期 ...

醒目開學勳章

原帖由 asinai 於 10-6-22 15:36 發表
我仔P.1時都有老師叫佢join 銀樂隊吹小號, 佢P.2 join 左一個 term 就 quit 了, 一來他不喜歡 practice, ah sir 又惡, 佢係外面學樂器d tutor 好人好多!

HOHOHO, 咁我個仔實死得o勒, 佢又係唔鍾意練習又怕人鬧~~~ 不過我都應該會俾佢試o下先, 睇o下點

我冇參加個壁球班呀, 因為已經幫佢報o左出面d course, 夾唔到時間.
‹ 上一主題|下一主題