用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

校長 [複製鏈接]

學校是不是換了校長?
   0    0    0    0

係呀! 之前係李校長, 現在是方校長, 但方校長以前都是這校教師!

原帖由 moominma 於 11-10-27 15:17 發表
學校是不是換了校長?
Don't worry!Be happy![/color purple]

學校換了校長後有沒有甚麼改變呢? Thanks!

淨係知個新校長每朝早都會企喺學校門口, 敦起個校長款, d學生就好似老鼠見貓, d家長就尷尷尬尬咁....

以前李校長就從來唔會咁做....

好難同李校長比, 李校長做左咁耐一定揮灑自如, 我都好鐘意佢, 李校長平時都係操場巡視小朋友多

而方校長剛升任, 一定會謹慎D, 佢係比李校長企多左係門口, 不過都好有笑容, 大家都有打招呼, 大致上學校都乜冇點變, 同埋方校長既小朋友都係呢度既學生, 佢都做過呢度家長, 亦感受過學校既優點, 我諗佢會延續落去

而李校長雖然退左休, 但依家都周不時回校探下D小朋友:loveliness:

回覆 4# iwon888 的文章

以前方校長係副校長果時都成日企响果個位ga。

回覆 5# 婕婕媽 的文章

婕婕媽,
記得迎新會時方校長好似並冇提過佢嘅子女都係呢度學生, 你竟然連方校長私人事都瞭如指掌...

如果係真嘅就真係安樂哂....作為working mom真係冇時間打聽到咁多學校嘅訊息, 以後請多些交流吓,~

原帖由 iwon888 於 11-11-13 03:30 發表
婕婕媽,
記得迎新會時方校長好似並冇提過佢嘅子女都係呢度學生, 你竟然連方校長私人事都瞭如指掌...

如果係真嘅就真係安樂哂....作為working mom真係冇時間打聽到咁多學校嘅訊息, 以後請多些 ...

我都係working mom, 校長有子女在校讀, 唔係迎新時候講, 好似係義工會見面時公開講, 佢先生都有做義工

多d參與學校事務, eg講座或做義工, 投入感大d, 必有得著
‹ 上一主題|下一主題