用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼稚園 同時報 SPK and SPN 係未唔好?
go

同時報 SPK and SPN 係未唔好? [複製鏈接]

我想問同時報 SPK and SPN 係未唔好?

有人聽講過 ma ??

細B (nov) 係未 No Chance??

Thank you thank you !
   0    0    0    0

回覆:ky_lau 的帖子

你意思係SPN報插班K1? 定係小朋友今年報SPN PN, 下年報SPK K1? 如果係後者,就好似唔得,因為SPN個website寫明如果讀SPN嘅學生,SPK唔會收... 學校話SPN嘅宗旨係要幫助有需要day-care嘅小朋友,所以學校唔希望見到有學位浪費...
我上年因為見到呢句,所以無報SPN, 一心諗住今年考SPK :)

I want to apply both SPN (PN) and SPK (K1) this year, since my daughter is born in Nov 2010.  So she fits into both schools admission age criteria.

However, I'm not sure if we can actually apply both?

但SPN係由PN開始讀起, 機會好微的。

貢獻勳章

ky_lau 發表於 12-11-26 16:14
I want to apply both SPN (PN) and SPK (K1) this year, since my daughter is born in Nov 2010.  So she ...

絕對可以,有咩問題?
[img]http://forum.baby-kingdom.

貢獻勳章

vinik 發表於 12-11-26 17:05
但SPN係由PN開始讀起, 機會好微的。

唔明?
[img]http://forum.baby-kingdom.

貢獻勳章

Eytc 發表於 12-11-24 00:06
你意思係SPN報插班K1? 定係小朋友今年報SPN PN, 下年報SPK K1? 如果係後者,就好似唔得,因為SPN個website ...

你誤會咗樓主嘅意思;年尾出世嘅小朋友,絕對係可以喺年尾先報考SPK K1,到翌年三月再去報考 SPN N1;SPN 學校簡章嘅意思,係若然 SPN 取錄了小朋友入讀 N1,翌年 SPK 係絕對唔會考慮取錄入讀 K1。

看小朋友需要而定, N1班是全日, K1是分上下午,  如你BB 日間沒人湊, N玨會適合你多D
‹ 上一主題|下一主題