用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 請問要買幾多套冬,夏季校服, 運動服?
go

請問要買幾多套冬,夏季校服, 運動服? [複製鏈接]

thx
   0    0    0    0

danielmama,

你好呀, 你小朋友是08年準新生嗎?
我仔來緊9月份會讀KV, 之前問過D現任家長, 買校服有以下的結論, 我post出來俾你睇睇:

夏季-恤衫/ 短褲 2 set
      -p.e 1 set

冬季-恤衫/ 短褲 1 set (我自己諗緊冬天恤衫要唔要買多件)      
       -p.e   2 set

**一星期兩天 P.E,夏天d衫好快乾, 著完即洗.因為P.E堂是隔天.
** 冬天如果15度以下,可穿PE12度以下,可穿私家褸

P.E.衫之前交雜費時應該已經訂了.
夏季的校服, 我可能買一套比較合身的, 另一套spare著的,會買大少少,睇下下年可唔可以著返.

冬天衫而家如果訂左, 可以唔洗住, 留返冬天時, 如果唔合身可以換尺碼(其他家長之前講).

暫時係呢D資料, 希望幫倒你!

原文章由 danielmama 於 08-5-26 11:19 發表
thx

係呀, 我個囝係08年準新生, 唔該晒你, 6月7日要去訂校服, 所以想八吓, thx

唔使客你, 我都係6月7日同仔仔去訂校服, 好想現場睇下校服的樣式.   

原文章由 danielmama 於 08-5-29 17:43 發表
係呀, 我個囝係08年準新生, 唔該晒你, 6月7日要去訂校服, 所以想八吓, thx

Hi stliu,

我早見咪mention過收唔到6月7日返學校做校服的通知的, 到今日我都收唔到, end up我打電話去學校, 佢地fax返晒d資料比我. 好彩有上BK, 如果唔係真係miss左都唔知點算.
原文章由 stliu 於 08-5-30 15:20 發表
唔使客你, 我都係6月7日同仔仔去訂校服, 好想現場睇下校服的樣式.   

how about 校褸呢? 唔需要嗎? 我有朋友話訂左2件, end up無咩點著過
原文章由 stliu 於 08-5-26 14:32 發表
danielmama,

你好呀, 你小朋友是08年準新生嗎?
我仔來緊9月份會讀KV, 之前問過D現任家長, 買校服有以下的結論, 我post出來俾你睇睇:

-p.e 衫 1 set

冬季-恤衫/ 短褲 1 set  (我自己 ...

hi, all,

i'm going to buy

冬季-恤衫/ 短褲 1 set + 1 more 冬天恤衫+1校褸

my cousin bought 1校褸 for her daughter.  She told me that her daughter took the 校褸 almost every day ah~~

cacatam,

我應該同你差唔多. 又係會買多件冬天恤衫.

雙子媽媽,
真好彩你有上BK咋, 呢度多D消息, 如果唔係miss左買校服都麻. 咁遲D你都要留意住BK關於開學的情況啊, 因為佢好似話8月會再寄信來的.

我朋友的仔仔都有買校褸, 又冇乜提到話冇機會著. 會唔會個別小朋友唔太怕冷, 15度以上著冷外套, 15度以下已經可以著私家褸, 所以變相校褸冇乜機會出場?  

原文章由 cacatam 於 08-6-3 08:42 發表
hi, all,

i'm going to buy

冬季-恤衫/ 短褲 1 set + 1 more 冬天恤衫+1校褸

my cousin bought 1校褸 for her daughter.  She told me that her daughter took the 校褸 a ...

How about for girl? 1 or 2 dress? any recommendation?

pswong75,

女孩子真係唔清楚添, 唔知有冇其他mami知呢? 我做夏天都要兩套替換吧!?  

原文章由 pswong75 於 08-6-3 10:44 發表
How about for girl? 1 or 2 dress? any recommendation?

我見議夏天, 可以一套fit size既校服, 一套大一碼既作後備, PE一套已足夠, 冬天可以兩套PE衫, 一套校服, 因為好似年頭咁, 凍到日日都係著PE衫, 都冇咩機會穿校服咋。

原文章由 pswong75 於 08-6-3 10:44 發表

我見議夏天, 可以一套fit size既校服, 一套大一碼既作後備, PE一套已足夠, 冬天可以兩套PE衫, 一套校服, 因為好似年頭咁, 凍到日日都係著PE衫, 都冇咩機會穿校服咋。

男仔夏/冬天校服

已送出

各位K1媽咪,

由於小朋友今年畢業,如有意接收男仔夏/冬天校服請email我([email protected])免費送出,先到先得,取校服地點在鑽石山地鐵站。注意﹕小朋友身形較細,所以以上校服只適合一些細碼小朋友。

[ 本文章最後由 Melissa 於 08-7-1 17:40 編輯 ]

各位K1媽咪,

Same to me, uniform for boy (summer/winter). If interested, please send private message to me, first come first serve. Free of charge. Place of pick-up is either Kwai Hung MTR or Sham Shui Po MTR.
‹ 上一主題|下一主題