用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 宏福幼兒園既家長請入黎分享
go

宏福幼兒園既家長請入黎分享 [複製鏈接]

宏福幼兒園既家長請入黎分享

我個仔今年讀幼兒班,8月10日開學至今,我都不知他在學校的上課情況如何,communication book 其實不是寫每天的學習和活動情況。但在BK網上有很多幼兒園的家長對孩子的上學情況瞭如指掌,不知是否我要求多或太心急呢?

Re: 宏福幼兒園既家長請入黎分享

My daughter cries since parents are not accompanying this week. How about yours?

He doesn't cry but still I want to know more about his daily school life.

每日放工奶奶就話比我知今日返學情況, 亞女日日返學都哭. 返第二日就慘羅返學哭到放學. 過咗幾日, 我就打電話問班主任, 明天星期四係返 2 個鍾, 以亞女情況係咪可以返兩個鐘, 佢比咗點意見我. 最終得咗放學無哭. 今朝奶奶打電話比我返學時想哭都無哭. 入到去就開始玩. 校院情況我都係聽奶奶講, 因為奶奶企係學校門口等放學. 第一做一邊唱歌一邊做運動, 之後次序就知. 玩玩具, 食茶點, 去排洗, 講故事.

Hi,

我囝囝都係讀宏福幼兒園的, so far佢又ok wor, 都無喊過, 不過我都不太知佢返學情況~

我仔仔上年2歲時係宏福讀左1年nursery, 起初喊到嘔, 段段續續喊左3,4个月. miss, ee都好有心機, 呀仔仲介俚片, 返学返得好開心. 最開心係係学校窗口睇到d小朋友做早操, 好cute. 仲有, 想知小朋友嘅情況, 可以寫野係communication book問老師, 老師會好快覆.
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid131/p64526af345401b8ef21dc2e5644bce79/f7aab380.jpg[/img]
該用戶已被刪除

我个仔一足2歲就入学, 學費我唔記好清楚, 我地計俚school bus, $2,666.- 口卑我覺得ok, 不過環境麻麻, 您可以去学校參觀下.

y&c_224 寫道:
請問這間幼兒園口卑好嗎?  是否2歲才可入學?  學費方便如何?
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid131/p64526af345401b8ef21dc2e5644bce79/f7aab380.jpg[/img]
該用戶已被刪除

我唸可以!!
y&c_224 寫道:
幾時有open day?  平時可入去參觀嗎?

各位~~
我囝囝下年讀N1, 都想報宏福,
請問老師如何??? 教學方法好嗎???
有沒有工課??? 如在宏福讀埋K1-K3
又如何, 英文程度會否好些, 宏福是
雙班主任???
請各位幫忙!!!

y&c_224 ,

Open day 暫定 19 Nov., 2006(青怡)
Time: 10:00 a.m.--14:00 p.m.
11月再打去問確定~~

宏福花園: 17 Dec., 2006
Time:10:00 a.m.--14:00 p.m.

宏福10月28日係青衣運動場sports day, 可以去睇下.
該用戶已被刪除

CandyBB,

Thank you~~

我鐘意宏福因佢有兩文三語,
同有好多活動仲有興趣班,
不過, 我都係聽朋友講同上
網睇, 是嗎???
CandyBB 寫道:
宏福10月28日係青衣運動場sports day, 可以去睇下.

y&c_224 ,

係呀!!!nusery係係青怡個邊,
我都打過去宏福問點解一邊
係私立一邊係非牟利, 老師
話係打錯, 其實兩邊都係非牟
利, 但因要通知網主改要時間
所以好多人誤會打去問!

我小B18個月開始(青怡)返遊戲班,今年8月開始返N1,我個人覺得D老師幾好,亞仔都返得好開心,而家半日學費要$2510(所以我都以為是私校),但校舍好細,要有心理準備!!

衍衍媽媽 ,

宏福(青怡) open day我會去參觀,
不過, 個個都話環境細~~
如老師好同升上K1係宏福花園,
係咪會好D???
Thank you!!!

天藍:

我都唔知N1的老師會否一齊升上K1,好似K1可以選擇係青怡花園定宏福花園上!
雖然環境細,我個人覺得最緊要小朋友唔抗拒返學,所以K1都會係青怡花園個邊上堂!

衍衍媽媽,

我都係咁諗最緊要小朋友接受,
宏福上到K1有外籍老師同兩文
三語都合我心水!
D人成日都話學之園好過宏福,
但我唔明兩間有乜分別, 只係
一間係非牟利一間係牟利, 同
宏福分二個校舍, 而學之園一間
校舍, 兩間都有外籍老師!
其實係教學上兩間有乜唔同???
我都好迷惘???
‹ 上一主題|下一主題