用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 基法小學(油塘) -- 家長嘉獎站 II
go

基法小學(油塘) -- 家長嘉獎站 II [複製鏈接]

基法小學(油塘) -- 家長嘉獎站 II

埋嚟傾! 埋嚟講!  

如果想睇之前D內容就睇呢到

以前D回應

Re: 基法小學(油塘) -- 家長嘉獎站 II

報到...
嘩 !你真快手 !
我家有對雙子公主

hin_bb 等緊你入黎呀 ~
我家有對雙子公主

我都係諗吓而已! 要考慮好多嘢! 我同老公有時都會陪佢玩, 不過有時唔得閒, 佢自己拿來玩

HIN_bb

你點介唔同仔仔一齊捉呀,咪無咁悶!
你幾時生呀,唔好距離咁遠呀?

Leiyuemun,
咁你仔仔有冇帶副棋返學呀?
咁咪可以同同學捉囉...
我女有帶架...

想問下你步行係咪向學校集合呀?
仲有一張紙有好格寫捐錢,捐$100 以上扣稅係咪可全數扣呀?
我而家搵緊人贊助我女呀 ~
我家有對雙子公主

岩岩去左去食lunch!
kitty 寫道:

我仔仔捉棋就一定要我地陪佢捉
Leiyuemun 寫道:
我都係諗吓而已! 要考慮好多嘢! 我同老公有時都會陪佢玩, 不過有時唔得閒, 佢自己拿來玩

HIN_bb

你點介唔同仔仔一齊捉呀,咪無咁悶!
你幾時生呀,唔好距離咁遠呀?

kitty

今日整咩比囡囡返學食呀?你食左Lunch未呀?

佢有時都有帶副棋返學玩, 不過在家只有一人, 有時好似好悶!好彩佢表哥日日都來玩 & 吃飯, 不過兩個成日互不相讓!

我覺得學校如果再早D派那張捐款表格會好D, 都唔夠時間搵贊助人! 我諗係每個贊助人捐$100以上才可扣稅, 不是整張表格計

我個仔講佢用自己零用錢捐$100, 幾鬼慷慨! 佢平時好孤寒ga!

kitty 寫道:
Leiyuemun,
我女有帶架...

仲有一張紙有好格寫捐錢,捐$100 以上扣稅係咪可全數扣呀?

你都食得好快wor!    我一陣都食lunch!

HIN_bb 寫道:

[quote]
kitty 寫道:
[/quote]

HIN_bb 寫道:

[quote]
kitty 寫道:
[/quote]

你今日出去食呀?
食咩呀?
我就整左粟米雞絲飯比女女(最撚手)
我家有對雙子公主

kitty>>奶黃包,曼頭我仔仔都唔鍾意呀!
仲有咩可以帶呢?

Leiyuemun >>你仔仔帶咩返學校小息食呀?

你仔仔咁乖用自己錢捐呀
佢有時都有帶副棋返學玩, 不過在家只有一人, 有時好似好悶!好彩佢表哥日日都來玩 & 吃飯, 不過兩個成日互不相讓!

我覺得學校如果再早D派那張捐款表格會好D, 都唔夠時間搵贊助人! 我諗係每個贊助人捐$100以上才可扣稅, 不是整張表格計

我個仔講佢用自己零用錢捐$100, 幾鬼慷慨! 佢平時好孤寒ga!

[quote]
kitty 寫道:
Leiyuemun,
我女有帶架...

[/quote]

你去食咩呀?
你都食得好快wor!    我一陣都食lunch!

[quote]
HIN_bb 寫道:

[quote]
kitty 寫道:
[/quote][/quote]

我去左食魚旦粉!
我又要食你整既粟米雞絲飯
kitty 寫道:
[quote]
HIN_bb 寫道:

[quote]
kitty 寫道:
[/quote]

你今日出去食呀?
食咩呀?
我就整左粟米雞絲飯比女女(最撚手) [/quote]

Leiyuemun,
你個仔有零用架  ?
我個女全副身家得 $6 咋...
佢都話捐喎(哂冷)
我就早同遲派都咁上下...
因為我來來去去都係兄弟姐妹...所以都冇咩所謂!
以前佢地做交通安全隊賣獎卷都係佢地一人幫我拎一本返公司賣 ~
我家有對雙子公主

咁包包唔鐘意就有 d 難度 la...

蛋糕仔呢 ?沙莉有好多種味道...烚蛋...

我好小比餅佢地帶,怕熱氣,同埋佢地早餐食好小,所以小息一定要食d 包類先得 ~
我家有對雙子公主

沙莉蛋糕都ok喎,thanks!
我都怕餅乾熱氣,你平時有無煲涼茶比囡囡飲呀?
kitty 寫道:
咁包包唔鐘意就有 d 難度 la...

蛋糕仔呢 ?沙莉有好多種味道...烚蛋...

我好小比餅佢地帶,怕熱氣,同埋佢地早餐食好小,所以小息一定要食d 包類先得 ~

唉!講開涼茶..以前就有而家冇 la ...
自從果次煲左一大煲冇人飲倒哂之後就再冇煲 la !
而家通常去涼茶鋪飲就買杯咁囉,你仔仔肯唔肯飲呀?
咁你除左沙莉之外都要諗多幾款喎 !
日日一樣好快就 "嫌"
我家有對雙子公主

我仔仔都肯飲,最鍾意飲竹庶水!
我奶奶都有時會煲去濕茶,仔仔都肯飲,我地話佢知飲左涼茶會靚仔
你囡囡唔肯飲呀?我地有時都會出街買呀,我仔仔仲好鍾意食茶葉蛋!
日日新款,真係好難諗喎
kitty 寫道:
唉!講開涼茶..以前就有而家冇 la ...
自從果次煲左一大煲冇人飲倒哂之後就再冇煲 la !
而家通常去涼茶鋪飲就買杯咁囉,你仔仔肯唔肯飲呀?
咁你除左沙莉之外都要諗多幾款喎 !
日日一樣好快就 "嫌"
‹ 上一主題|下一主題