用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 基法小學(油塘) -- 家長嘉獎站
樓主: Leiyuemun
go

基法小學(油塘) -- 家長嘉獎站 [複製鏈接]

Re: 基法小學(油塘) -- 家長嘉獎站

我都唔係好介意佢d錯漏, 都好明白佢地仲細個, 一定會有d唔小心, 係嬲佢o個句輕佻gei "一時唔小心之ma", 真係離譜, 毫無悔改之意.

係呀~ 我個女非常非常鐘意畫野, 咩都畫餐飽, 半日可以浪費半pack a4紙畫sketch.  比佢畫野就可以3-4鐘唔出聲, 係咁畫.
HIN_bb 寫道:
唔好嬲啦!小心身體呀,你而家有左bb要心情開朗呀!
小朋友大部份都好唔小心,成日都係錯埋大意d野!
你囡囡都係初初升小一,慢慢就習慣返check!
你囡囡好鍾意晝公仔呀?

[quote]
winwin323 寫道:
講開又講, 尋日比阿女激到我胃痛, 又唔敢食胃藥, 好彩就係眼瞓所以瞓得著.

話說尋日放學收到佢張數學評估卷, 竟然係96分, 我都好奇怪, 睇下佢錯咩野啦~ 一睇仲奇怪, 一條錯"漏做", 一條"數錯d立體圖".  到我問佢點解唔番check一次呀, 如果番check就唔會比人扣左4分.  

唔問都無咁嬲, 一問佢, 佢話掛住畫下面統計d公仔, 所以無check, 我話妳有無攪錯, 畫公仔靚唔靚都係咁, 最緊要唔好計錯, 下次唔好咁啦, 知唔知.
佢竟然好輕佻咁答我 "一時唔小心之ma", 呢一刻我真發火啦 , 竟然咁講野, 嬲到我cc下 :evil: , 胃都痛埋 :cry:
[/quote]

kitty 寫道:
係呀...一出世就跟媽咪架 la...
不過姑娘會睇下產婦情況,通常冇咩都會跟...約幾個鐘後...
不過我生大女是不跟我床邊...
我餵bb 就行去仔房 (姑娘想我好訓 d 和我要去專科見醫生)...
其他時間姑娘都幫我湊下 (bb 房)..
但大部份都是bb 推去媽媽床邊自己攪掂...

咁真係幾辛苦wow, 咁咪唔洗瞓

走啦~ 又要返屋企嘔血 :evil:

bye   

hin_bb, kitty, minnieluo, winwin323, 早晨呀!!

無上一日BK, 你哋已經傾咗咁多頁, 一邊做嘢, 今朝一邊睇BK, , 追到氣咳! 我哋有成1500回應, 我都有諗住開part II, 勿切留意!!  

算啦,小朋友慢慢教 你話比佢聽唔可以咁講野架!
應該話我會下次小心D!
你囡囡咁鍾意畫畫呀?坐係到畫咁耐都可以,好叻喎!
有無佢D作品呀,得閒整上黎比我地睇下呀
囡囡有無學畫畫呀?
我都唔係好介意佢d錯漏, 都好明白佢地仲細個, 一定會有d唔小心, 係嬲佢o個句輕佻gei "一時唔小心之ma", 真係離譜, 毫無悔改之意.

係呀~ 我個女非常非常鐘意畫野, 咩都畫餐飽, 半日可以浪費半pack a4紙畫sketch.  比佢畫野就可以3-4鐘唔出聲, 係咁畫.
[quote]
HIN_bb 寫道:
唔好嬲啦!小心身體呀,你而家有左bb要心情開朗呀!
小朋友大部份都好唔小心,成日都係錯埋大意d野!
你囡囡都係初初升小一,慢慢就習慣返check!
你囡囡好鍾意晝公仔呀?

[quote]
講開又講, 尋日比阿女激到我胃痛, 又唔敢食胃藥, 好彩就係眼瞓所以瞓得著.

話說尋日放學收到佢張數學評估卷, 竟然係96分, 我都好奇怪, 睇下佢錯咩野啦~ 一睇仲奇怪, 一條錯"漏做", 一條"數錯d立體圖".  到我問佢點解唔番check一次呀, 如果番check就唔會比人扣左4分.  

唔問都無咁嬲, 一問佢, 佢話掛住畫下面統計d公仔, 所以無check, 我話妳有無攪錯, 畫公仔靚唔靚都係咁, 最緊要唔好計錯, 下次唔好咁啦, 知唔知.
佢竟然好輕佻咁答我 "一時唔小心之ma", 呢一刻我真發火啦 , 竟然咁講野, 嬲到我cc下 :evil: , 胃都痛埋 :cry:
[/quote][/quote]

winwin323
恭喜你就快又做媽咪! 我都想想地生多個, 早幾天見到個仔自己一個人拿盒鬥獸棋玩, 右手行完紅色棋子, 左手就行藍色棋子, 看見他的背影, 覺得他好孤獨, 好似好對唔住他!

Kitty
步行籌款活動如下 :
日期 : 2005年11月20日
集合時間 : 09:15
開步禮   : 09:45
步行時間 : 約上午10時至11時
步行路線 : 油塘道

唔好咁啦!你囡囡咁可愛!
bye bye
走啦~ 又要返屋企嘔血 :evil:

bye   

好夥   
Leiyuemun 寫道:
hin_bb, kitty, minnieluo, winwin323, 早晨呀!!

無上一日BK, 你哋已經傾咗咁多頁, 一邊做嘢, 今朝一邊睇BK, , 追到氣咳! 我哋有成1500回應, 我都有諗住開part II, 勿切留意!!  

你點介唔同仔仔一齊捉呀,咪無咁悶!
你幾時生呀,唔好距離咁遠呀?
winwin323
恭喜你就快又做媽咪! 我都想想地生多個, 早幾天見到個仔自己一個人拿盒鬥獸棋玩, 右手行完紅色棋子, 左手就行藍色棋子, 看見他的背影, 覺得他好孤獨, 好似好對唔住他!

HIN_bb 寫道:
我仔仔麻麻地鍾意食麵包,第時小學小息整咩比佢食好呢?

你個仔唔鐘意食麵包架 ?
咁奶黃包,曼頭果d 呢 ?
果日我女一放學咪即刻食哂d 飯團囉...
仲話下次整就留係屋企食就得 !

winwin,
你女女有冇學畫畫呀?
我個女都好鐘意畫公仔架...
你女女數學96 都好好...唔好咁嬲 !
佢果句"一時唔小心之 ma"都係無心快語呢 ~
而家先小一,要嬲有排嬲呀...我而家都睇開左...化化地了~
我個女都好似錯小小野,我而家又唔記得佢錯咩 ~
我家有對雙子公主

好一定勿切留意~
我家有對雙子公主

我開咗個 PART II 啦! 不如過隔離傾丫 !

[quote]
Kitty
步行籌款活動如下 :
日期 : 2005年11月20日
集合時間 : 09:15
開步禮   : 09:45
步行時間 : 約上午10時至11時
步行路線 : 油塘道
我家有對雙子公主
‹ 上一主題|下一主題