用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 基法小學(油塘) -- 家長嘉獎站 III
樓主: Leiyuemun
go

基法小學(油塘) -- 家長嘉獎站 III [複製鏈接]

Re: 基法小學(油塘) -- 家長嘉獎站 III

826, 又好記, 又好讀
到時記住搵個正正蛋糕過我啦

kitty, 妳幾時生日? 等我到時又搵d野妳嘆!
kitty 寫道:
梗係啦...慶祝 我地長老牛一喎...
梗係要搵個靚靚蛋糕先襯得起我地靚靚長老 ma ~
winwin,
你幾時生日呀?
到時又搵個正正蛋糕過你 嘆 !   

winwin , minnie , Leiyuemun
埋黎食蛋糕 la ~
HIN_bb 寫道:
大家份來食啦,好好味呀   
[quote]
winwin323 寫道:
~ hin_bb,  好靚ar, 簡直驚艷ar, 秀色可餐ar
     [quote]
kitty 寫道:
hin_bb,
原來是你的生日 ~

[size=large]祝你年年18歲年年咁靚[size=large]年年咁靚[size=large]年年咁正     
[/quote][/quote]
我家有對雙子公主

我地講到係現場咁   
kitty 寫道:
winwin , minnie , Leiyuemun
埋黎食蛋糕 la ~[quote]
HIN_bb 寫道:
大家份來食啦,好好味呀   
[quote]
~ hin_bb,  好靚ar, 簡直驚艷ar, 秀色可餐ar
     [quote]
kitty 寫道:
hin_bb,
原來是你的生日 ~

[size=large]祝你年年18歲年年咁靚[size=large]年年咁靚[size=large]年年咁正     
[/quote][/quote] [/quote]

Hi Kitty and Leiyuemun

Thanks for sharing.  As 基顯 is just next to 基法 why you don't choose them.  I had school visit for both school in September.  The place is quite good, however there has two concerns.  First concern is the space for school bus parking, will it cause any trouble before and after school.  Second concern is both schools are quite near the Easter Harbour Tunnel and quite windy, do you think the weather or the 空氣 is ok for your kids to study there, such as air pollution or too cool because close to the sea.

Cheers
mamailoveu

又真係好好記喎
826, 又好記, 又好讀
到時記住搵個正正蛋糕過我啦

kitty, 妳幾時生日? 等我到時又搵d野妳嘆! [quote]
kitty 寫道:
梗係啦...慶祝 我地長老牛一喎...
梗係要搵個靚靚蛋糕先襯得起我地靚靚長老 ma ~
winwin,
你幾時生日呀?
到時又搵個正正蛋糕過你 嘆 !   

[/quote]

我家有對雙子公主

我家有對雙子公主

我家有對雙子公主

bk 又 short short 地 ~!
我家有對雙子公主

各位~ 我走啦   

hi mamailoveu ,
我因為是在月華街搬過去油塘讀的!而今年先兩間學校一齊 !

你是否問校車出入問題呀?(我英文 麻麻地,唔好見怪)
我女只試過開學的一個星期遲左,而家都ok ,因兩間學校不同時間上下課,問題應該不大 !
因我有時會自己去學校門口睇下佢地上落車情況,是有老師控制場面的,有次下雨我仲擔心佢地冇遮,後來我女話比我知校車會泊近校門,而老師拿住d 遮比佢地行入學校!

我諗近海應該大風d , 同埋空氣都幾多塵,因我試過由 mtr 行去學校,條路好大塵 ,所以搭校車就好d !

我兩個女讀得好開心 !
我家有對雙子公主

byebye
826我記住你 ~
我家有對雙子公主

我其實在自行&統一派位時是 揀德田李兆強, 但兩次都failed, 基法則放在第二位, 亦慶幸入到該校, 我妹妹是在觀塘當社工的, 她的同事都讚基法是間好學校, so far我放工時, 都見唔到D學生在街上亂跑亂跳。 空氣呢個問題 … 之前另一BK媽咪Minnieluo都問過這問題, touch wood地, 我個仔讀了幾個月, 其身體都無許多不適。  泊校車問題 ? 在9月份開學初期, 因兩間都係新校, 初時真係好亂, 但現在大家已互相協調了, 一切都很好 !

mamailoveu 寫道:
Hi Kitty and Leiyuemun

Thanks for sharing.  As 基顯 is just next to 基法 why you don't choose them.  I had school visit for both school in September.  The place is quite good, however there has two concerns.  First concern is the space for school bus parking, will it cause any trouble before and after school.  Second concern is both schools are quite near the Easter Harbour Tunnel and quite windy, do you think the weather or the 空氣 is ok for your kids to study there, such as air pollution or too cool because close to the sea.

Cheers
mamailoveu

各位,
我走 la  
我家有對雙子公主

昨天有位BK媽咪同我講, 迪士尼好好玩, 佢囡囡(二歲)玩到好開心, 搞到我又心思思

你哋去咗未呀 ?

bye bye
各位~ 我走啦   

kitty

咁你生日係幾時呀?記住話我地知呀?
bye bye!
kitty 寫道:
各位,
我走 la  

我未去呀?你諗住幾時去呀?
Minnieluo 寫道:
昨天有位BK媽咪同我講, 迪士尼好好玩, 佢囡囡(二歲)玩到好開心, 搞到我又心思思

你哋去咗未呀 ?

我返來啦 !

我去永安買咗件Friend牌子的灰色V領羊毛衣, 100%全羊毛, 仲買咗三對返學祙

睇咗吓tiger的水壺,原來好多種的, Leiyuenmun, kitty,我諗
你哋要自己去睇吓.

Hin_bb,我昨天下午先心動, 一心動就想去, 今個月如何 ?

V領羊毛衣幾錢呀?
今個月去好呀,有平ma!每人減$50!
記住影多d相呀!
Minnieluo 寫道:
我返來啦 !

我去永安買咗件Friend牌子的灰色V領羊毛衣, 100%全羊毛, 仲買咗三對返學祙

睇咗吓tiger的水壺,原來好多種的, Leiyuenmun, kitty,我諗
你哋要自己去睇吓.

Hin_bb,我昨天下午先心動, 一心動就想去, 今個月如何 ?
‹ 上一主題|下一主題