用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 基法小學(油塘) -- 家長嘉獎站 II
樓主: Leiyuemun
go

基法小學(油塘) -- 家長嘉獎站 II [複製鏈接]

Re: 基法小學(油塘) -- 家長嘉獎站 II

原來呢度係part II 啦, 頭先睇唔到tim

hin_bb,
我無咩比囡囡去畫班, 係有時佢畫得唔太似樣, 就會報藍田ymca比佢玩下, 都上過2個course.

winwin323 寫道:
[quote]
kitty 寫道:
[quote]
Leiyuemun 寫道:
唔好睇小自己, 而家D家庭主婦好叻 GA!  

我個仔嗰班唔洗比賽, 我知道E班就要, 之前有人唔識唸, 老師要佢哋追個背識先可以入班房

希望你哋有好成績啦!!

[quote]
kitty 寫道:
HI ,
我返黎啦~
你地就好啦..返工都可上網~

Leiyuemun,
你果行我都聽過下..
你仔仔有冇份英詩集誦呀?
佢地14號要出賽 la 喎~
今日係咪學小提琴呀?
[/quote]

我唔知呀...
我以為班班都有份咋..
我見小二,三都有..
見佢念得好過隱咋 ~
佢地今日去左交通安住城,我女話好好玩~[/quote]
我囡囡都有參加, 不過係23號先出賽, 希望大家都有好成績 [/quote]

大家咁話啦~
我本來唔知要出賽架...我以為40周年表演咋...
原來是另一樣野來的..
好彩得你話我知吉之島冇咋...唔洗白行一轉...thx~
我家有對雙子公主

今晚比我細女激死我呀...
係學校同同學傾計..
返黎話比我知佢好羨慕個同學...
個同學好幸福....
咁我咪教佢唔洗下下同人比..
如果下下同人比的話自己會好唔開心...
又教佢要自足常樂...
佢仲不斷講佢同學個媽媽點好...
咩都買比佢..
佢成績又好好...
我咪好嬲囉..
我咁錫佢佢都唔知...仲要咁講 ....
佢同學又話佢叫媽媽買架私家車比佢佢亞媽又買,又教佢駕...
又同我女講佢幸福過佢...
咁我女咪以為自己好唔幸福...
人地講乜又信乜...唉 !
好彩家姐唔會咁易受人影響 姐 !
後來到食飯時佢又悶悶不樂..
話有 d 野想同我講,但好難講出口..
我和家姐叫佢寫,佢又話唔識寫..
最後走埋黎細細聲在我耳邊講 "對唔住"..
我當然攬住佢話媽咪都冇嬲你...
你冇野對媽咪唔住呀...
佢仲眼濕濕添...
呢個女真係 !
我家有對雙子公主

你真係好辛苦呀!得閒多D上黎鬆一鬆
係呀! 我係好高薪 ----> 辛苦 , 日日做到無停手   , 唯有上 BK 透一透    

[quote]
HIN_bb 寫道:
做左咁耐啦!
係咪人工高,福利好呀
[quote]
快將十年, 唔知有無金牌呢 , 不過做到好悶
   ,      , 好彩可以聽radio & 上 BK  
[/quote][/quote]

你講得好岩
[quote]
kitty 寫道:
至幣比人覺得好冇用呢 !

唔好咁講ar, 妳知唔知有幾多女人好恨返屋企湊小朋友, 不過一睇到"經濟壓力"四個字, 就諗都唔洗諗 :-|

妳應係被羨慕gei一個ar, 知無 [/quote]

我仔仔都係官塘YMCA畫緊
原來呢度係part II 啦, 頭先睇唔到tim

hin_bb,
我無咩比囡囡去畫班, 係有時佢畫得唔太似樣, 就會報藍田ymca比佢玩下, 都上過2個course.

kitty

小朋友都好鍾意比較,你女女都好乖,知道你唔開心,就同你講對唔住!
我仔仔都有呀,有時話比我知邊果同學有咩玩具,佢又想要,
又話屋企細可唔可以換大d(因為佢睇電視d屋好大間)
kitty 寫道:
係學校同同學傾計..
個同學好幸福....
又教佢要自足常樂...
咩都買比佢..
佢成績又好好...
我咪好嬲囉..
佢仲眼濕濕添...
呢個女真係 !

早晨~

HIN_bb,
而家都無比囡囡畫lu, 無時間 , 本來想cut埋個芭蕾舞, 佢係要繼續學, 其實我唔想佢繼續 :-|

kitty,
係law, 佢肯同妳講對唔住已經好好啦~ 掉轉我隻女, 真係唔會呀~
個個小朋友都係咁, 見人有咩就想要咩, 唔可以太容易比佢地得到, 而家要玩具, 大d要書包, 再大d要手機, 咁再大d都唔知點比佢.........
不過一定要同佢地講清講楚, 唔可以買gei原因, 我諗佢地點都明少少gei
其實我個女呢排都要我買個功課袋比佢, 因為阿邊個同學有個好靚wow, 不過我無理佢, 話爛左先買, 佢仲衰到整爛左少少話要買, 咁我咪用膠紙"chi"番比佢繼續用, 叫佢環保d啦
HIN_bb 寫道:
kitty

小朋友都好鍾意比較,你女女都好乖,知道你唔開心,就同你講對唔住!
[quote]
kitty 寫道:
係學校同同學傾計..
個同學好幸福....
又教佢要自足常樂...
咩都買比佢..
佢成績又好好...
我咪好嬲囉..
佢仲眼濕濕添...
呢個女真係 !
[/quote]  

早晨

點介唔想比佢學芭蕾舞呀?
早晨~

HIN_bb,
而家都無比囡囡畫lu, 無時間 , 本來想cut埋個芭蕾舞, 佢係要繼續學, 其實我唔想佢繼續 :-|

原來讀小學要功課袋呀?將全部要做既功課放入去,又會漏!
kitty,
係law, 佢肯同妳講對唔住已經好好啦~ 掉轉我隻女, 真係唔會呀~
個個小朋友都係咁, 見人有咩就想要咩, 唔可以太容易比佢地得到, 而家要玩具, 大d要書包, 再大d要手機, 咁再大d都唔知點比佢.........
不過一定要同佢地講清講楚, 唔可以買gei原因, 我諗佢地點都明少少gei
其實我個女呢排都要我買個功課袋比佢, 因為阿邊個同學有個好靚wow, 不過我無理佢, 話爛左先買, 佢仲衰到整爛左少少話要買, 咁我咪用膠紙"chi"番比佢繼續用, 叫佢環保d啦
[quote]
HIN_bb 寫道:
kitty

[quote]
kitty 寫道:
係學校同同學傾計..
個同學好幸福....
又教佢要自足常樂...
咩都買比佢..
佢成績又好好...
我咪好嬲囉..
佢仲眼濕濕添...
呢個女真係 !
[/quote]  [/quote]

無時間:-|
不過芭蕾舞學校個校長要佢考試, 我更加唔想, 又係時間問題, 以前可以跳weekday, 而家返小學唔可以啦, 又溫書又功課, 唯有搬去weekend, 但係得2日, 又鬼c咁多野做:-|
HIN_bb 寫道:
早晨

[quote]
早晨~

HIN_bb,
[/quote]   

HIN_bb 寫道:

係ar, 而家爛左o個個係家教會送, 諗住再用爛d先換
佢地要漏功課, 比咩野佢地裝都漏gar la, 唉...........

咁又係升左小學會忙好多,你係邊區學芭蕾舞呀?
但係佢跳得開心喎?你有無見過囡囡跳呀,跳得好唔好呀?
我都覺得平日返學,放左學就唔好學課外活動,真係唔夠時間用!
無時間:-|
不過芭蕾舞學校個校長要佢考試, 我更加唔想, 又係時間問題, 以前可以跳weekday, 而家返小學唔可以啦, 又溫書又功課, 唯有搬去weekend, 但係得2日, 又鬼c咁多野做:-|
[quote]
HIN_bb 寫道:
早晨

[quote]
早晨~

HIN_bb,
[/quote]    [/quote]

囡囡有無漏過呀?
[quote]
HIN_bb 寫道:

係ar, 而家爛左o個個係家教會送, 諗住再用爛d先換
佢地要漏功課, 比咩野佢地裝都漏gar la, 唉...........[/quote]

HIN_bb 寫道:

而家去上環跳ar, 妳話點可能平日去ar......
本來當比佢玩, 點知校長話佢跳得幾好, 要佢考試, 但係考試係期考o個段時間, 呢個係我最頭痕gei  

**touch wood, 我囡囡未試過漏功課

又真係幾煩
你囡囡都幾醒目 唔知幼稚園會唔會教佢地寫手冊呢?
你囡囡而家係咪自己執書包呀?
[quote]
HIN_bb 寫道:

而家去上環跳ar, 妳話點可能平日去ar......
本來當比佢玩, 點知校長話佢跳得幾好, 要佢考試, 但係考試係期考o個段時間, 呢個係我最頭痕gei  

**touch wood, 我囡囡未試過漏功課 [/quote]

Morning !  各位

我病咗二日, 今早都仲係頭昏昏, 無精神追返你們講的嘢 .

Hin_bb, 有冇同我睇吓APM有冇H2O ?

Minnie

有呀!係2樓呀!
你無咩事嗎?咩病呀?

Minnieluo 寫道:
Morning !  各位

我病咗二日, 今早都仲係頭昏昏, 無精神追返你們講的嘢 .

Hin_bb, 有冇同我睇吓APM有冇H2O ?

hi 早晨,
頭先諗住攞身份証,個職員話要預一個鐘,我又驚煮唔切飯,所以又冇攞 la ....

minnie,
咩事唔舒服呢 ?

winwin,
我個女又話想學芭蕾舞,我都唔想,真係冇咩時間 !
我個女試過攞埋人本手冊返來都係咁...
有時人地又攞錯佢果本 ~

hin_bb,
我個女個功課袋是上次同你去基顯玩時的 file 來,你第日留返比仔仔用咪得囉
我女幼稚園下學期最尾的兩個月度就會有小一模擬,要好似小一的模式上學,帶小食,抄手冊,帶水.....仲要邊個一唔乖就要罰企...等佢地上小學有個心理準備,你仔仔學校有冇架 ?
我家有對雙子公主
‹ 上一主題|下一主題