用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 陳瑞祺喇沙
樓主: KuenMa
go

陳瑞祺喇沙 [複製鏈接]

Re: 陳瑞祺喇沙

jane2000,
my child got only 15pts to have a seat, it's very lucky.

Please refer to the following:

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=222736&forum=7&23

thank for all reponses!

雖然出年先到我揀, 但我都非常擔心因2000年係有好多小朋友出世的, 所以而家諗緊係自己個網可以選"農圃道", 定係跨網"陳瑞祺喇沙"但得嗰人有我有ge15分恐怕會好渺茫。 因二間都係屋企附近方便d, 唔使小朋友返學辛苦!

農圃道 係咪仲難入呀   

都唔係嘅, 因為我住嗰邊d小朋友都係入農圃道多。

幾多分入呀
jane2000 寫道:
都唔係嘅, 因為我住嗰邊d小朋友都係入農圃道多。

栗子媽媽,

我詁都係得15分, 因為住我附近ge多數入農圃道,住偉恆昌ge多數入獻主會, 住13街就多數入靈光。所以都係睇彩數!

我住tko
因為tko d 好小學冇background 入, 同埋中學未ok
所以打算用舊生分入陳瑞祺   
栗子媽媽,

我詁都係得15分, 因為住我附近ge多數入農圃道,住偉恆昌ge多數入獻主會, 住13街就多數入靈光。所以都係睇彩數!

栗子媽媽,

咁又係, tko 真係冇乜band 1 中學, 只是聽聞有間"加密"是比較好, 但同出面band 1 都是差少少!

me 2 2

栗子媽媽 寫道:

我住tko
因為tko d 好小學冇background 入, 同埋中學未ok
所以打算用舊生分入陳瑞祺    [quote]
栗子媽媽,

[/quote]
~ 歌地亞 ~

醒目開學勳章

jane2000,

你果校網應該係36,有冇諗過牧愛,係咪好難入

hidemode
又相遇TIM       ,牧愛自從出現左校長事件之後,我對佢印象麻麻
其實黃埔幾間小學都幾好呀,官立固然好啦,宣道/奉基都唔差喎
hidemode 寫道:
jane2000,

朋友同我講成個TKO只得一間英文中學
雖然日後讀5讀英中言之尚早,要睇小朋友日後發展
但係聽到呢個比率都怕怕
同埋小學影響中學校網都係重要因素
栗子媽媽,

咁又係, tko 真係冇乜band 1 中學, 只是聽聞有間"加密"是比較好, 但同出面band 1 都是差少少!

陳瑞祺喇沙都ok, 起碼中學校網是九龍城區.

hidemode ,
係呀! 我個網係36唔係咁理想, 如果派唔到農圃道我就唔會考慮其他同區學校, 會試吓3 round得唔得。
栗子媽媽,
雖然牧愛ge校長事件, 但起碼都是英文小學不過係私校要比錢, 中學派位都唔差。宣道/奉基 聽朋友講校風唔係咁好。

如果到時全部衰晒冇選擇, 都會揀牧愛讀一年(因唔使坐校車), P2 就再嚟過囉!
[/quote][/quote]
栗子媽媽 寫道:
hidemode
又相遇TIM       ,牧愛自從出現左校長事件之後,我對佢印象麻麻
其實黃埔幾間小學都幾好呀,官立固然好啦,宣道/奉基都唔差喎
hidemode 寫道:
jane2000,

[/quote]

hi merry x'mas to all of you,
can anyone give me comments , how to chose between CSK and KTS, thanks a lot.   
該用戶已被刪除

can anyone tell me

1.  P1 & P2 一星期有幾多樣功課 ?
2.  課外活動 / 參觀多嗎 ?
3.  親子家課多不多 (我很怕做) ?

thank you   
~ 歌地亞 ~

M&M2004,
thanks for your comments.

唔錯的選擇!
‹ 上一主題|下一主題