用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學加油站 - part 71
樓主: 雪文
go

油塘小學加油站 - part 71 [複製鏈接]

原文章由 hoganmama 於 08-8-11 11:22 發表
我地要專心打牌ma   

oic.........

打牌, 我唸住可以5帶就5帶囉, & ktma 話佢 home 放兩台麻雀後, d kids都無乜位走動 wor, 我無乜所謂架, 帶5帶都得

一係好似上sat 係 hoganma 屋企, 玩大富翁, 層層x, 飛行棋..5 知得5得呢??

原文章由 come爸嘩 於 08-8-11 11:21 AM 發表

你地果日唔帶kids咩?????

醒目開學勳章

馬術比賽-好悶.   全程3個鐘, 都係馬匹做指定的動作, 個個都係一樣.

結果 : 我同細佬睇咗一小時就走咗去排隊買紀念品, 好辛苦咁排咗差唔多二個鐘才買到心頭好.

我爸 : 提早一小時離場

我佬 : 去咗會場外面的陰影處睡咗半個鐘

不過都係好值得去的. 我諗會場每個人都同我一樣, 抱住好興奮的心情去睇, 志在參與囉.

最後我哋攞住門票去中銀換咗四套奧運紀念幣

我淨係知水龍頭係tap, 開關制...
原文章由 lky2008 於 08-8-11 11:23 發表

我唔識!!!

原文章由 雪文 於 08-8-11 11:25 發表
馬術比賽-好悶.   全程3個鐘, 都係馬匹做指定的動作, 個個都係一樣.

結果 : 我同細佬睇咗一小時就走咗去排隊買紀念品, 好辛苦咁排咗差唔多二個鐘才買到心頭好.

我佬 : 去咗會場外面的陰影 ...

原文章由 多利是 於 08-8-11 11:25 發表
打牌, 我唸住可以5帶就5帶囉, & ktma 話佢 home 放兩台麻雀後, d kids都無乜位走動 wor, 我無乜所謂架, 帶5帶都得

一係好似上sat 係 hoganma 屋企, 玩大富翁, 層層x, 飛行棋..5 知得5得呢??

...

我一早同女講左去ktma's home開局, 所以我會同埋女去....

醒目開學勳章

tap switch 得唔得 ??

原文章由 hoganmama 於 08-8-11 11:25 發表

原文章由 hoganmama 於 08-8-11 11:25 發表

tap switch 又得唔得ar...

醒目開學勳章

好辛苦好晒好熱

原文章由 hoganmama 於 08-8-11 11:28 發表

原文章由 雪文 於 08-8-11 11:25 發表

我佬 : 去咗會場外面的陰影 ...

真係估唔到係咁, 個friend 又係咁講

醒目開學勳章

我朋友( 發問者) 又話No wor.  由佢啦

原文章由 novemberwm 於 08-8-11 11:31 發表

tap switch 又得唔得ar...

ky: paggagallo雪糕月餅~~~我收倒citibank 優惠, 佢而家訂就222/盒(原$245), 不過芝麻味轉左為"熱帶風情(??), 我一陣會打去專門店問仲有無其他credit卡優惠, if not我就e幾日訂埋佢

I am late for no 1 lar

REPLY :Hoganma,
mornig!!! 呢排比較清閑?

YES YES .......

hermanpa 出現, 問吓佢

我問左個fd, 佢話唔識 我叫左佢快d去進修
原文章由 雪文 於 08-8-11 11:32 發表
我朋友( 發問者) 又話No wor.  由佢啦

原文章由 come爸嘩 於 08-8-11 11:20 發表
雪: 尋日我去左天后食清湯腩!!!

有檔好出名喎!

琴日下午阿囝學完跳舞, 同amy去左黃埔歡樂天地, 竟然磨左幾粒鐘, 攪到我原本想去吉吉島, 都無去到, 因為太late要趕返home食飯~

值得一提既係, 我地整左一幅彩泥畫, 好靚架...又5難整, 係要比d心機慢慢整囉~ 5知d材料可以去邊樹買呢?? 其實可以自己設計, 整來送比人, 佢賣$48/幅, 仲要自己整, 都幾好賺..

原文章由 come爸嘩 於 08-8-11 11:34 發表
ky: paggagallo雪糕月餅~~~我收倒citibank 優惠, 佢而家訂就222/盒(原$245), 不過芝麻味轉左為"熱帶風情(??), 我一陣會打去專門店問仲有無其他credit卡優惠, if not我就e幾日訂埋佢 ...

乜來的?若果D味OK,我都有興趣~~~~~~

原文章由 lky2008 於 08-8-11 11:41 發表

有檔好出名喎!

佢有2檔泊住, 我地是但入一間咋, 之後食左咁上下, 2檔都要等位.

MORNING ALL

星期六:至到今日都好BUSY咁但都唔知BUSY D咩

星期六:第一次出海潛落海,落左45分鐘左右,海底D水好好凍,感覺新鮮又有D驚 夜晚7點幾先返到屋企

星期日:出去MK換左部電腦LU,舊果部好慢啦換左佢算了,攪左成日,之後返屋企SET機又做下BACKUP,攪到成2點幾~~訓,今晚返去仲要攪多小小野
‹ 上一主題|下一主題