用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 柴灣校網的學校排名
樓主: llkllkllk
go

柴灣校網的學校排名 [複製鏈接]

引用:Quote:CCYWP+發表於+13-8-20+16:43+我覺得

原帖由 ha8mo 於 13-08-22 發表
賠橋其實有咩好?
因為有紅色水喉射住?
最初係連校長係耀中過來,我個人buy 佢小班教學及活動教學,去睇咗兩年小二上學期上堂示範,學生語文水平高,最難得睇到佢地上堂很勇於答問題,好開心

你可以培小版睇番,上年國教,連校長在呢間左資學校都可以唔行國教住,可見培僑非常重視連校長。

出席埋佢地小一適應,睇到連校長領導能力超強,一team 主任及老師非常有鬥心,熱誠,睇到我都好想配合埋!

佢同YMCA 合辦咗個自費課後功課指導,留校到五點幾,唔係話預幫到好多,但好過返屋企睇電視啦

講學術我唔敢話好過四小龍,睇升中大部分都係band 1b至band 2a,我策略係唔想小朋友驚咗讀書之餘,也不用他們跌出平均線

不過最重要係我屋企隔離,所以你話過海跨區就無謂了。不過培僑在這十年起得好快。

阿大 and 阿細,爸爸媽媽永遠愛您們!

引用:Quote:CCYWP+發表於+13-8-20+16:43+我覺得

原帖由 ha8mo 於 13-08-22 發表
賠橋其實有咩好?
因為有紅色水喉射住?
最初係連校長係耀中過來,我個人buy 佢小班教學及活動教學,去睇咗兩年小二上學期上堂示範,學生語文水平高,最難得睇到佢地上堂很勇於答問題,好開心

你可以培小版睇番,上年國教,連校長在呢間左資學校都可以唔行國教住,可見培僑非常重視連校長。

出席埋佢地小一適應,睇到連校長領導能力超強,一team 主任及老師非常有鬥心,熱誠,睇到我都好想配合埋!

佢同YMCA 合辦咗個自費課後功課指導,留校到五點幾,唔係話預幫到好多,但好過返屋企睇電視啦

講學術我唔敢話好過四小龍,睇升中大部分都係band 1b至band 2a,我策略係唔想小朋友驚咗讀書之餘,也不用他們跌出平均線

不過最重要係我屋企隔離,所以你話過海跨區就

阿大 and 阿細,爸爸媽媽永遠愛您們!

醒目開學勳章

ha8mo 發表於 13-8-22 20:39
賠橋其實有咩好?
因為有紅色水喉射住?

同意樓下講的野, 有時間去睇開放日就感受到連校長, 一班老師和學生的動力. 而且覺得培僑是一所勇於改革的學校
‹ 上一主題|下一主題