用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 有冇人讀過Swindon playgroup?
go

有冇人讀過Swindon playgroup? [複製鏈接]

呢間好唔好?

4    0    0    0

唔知好唔好呀, 不過我今日報o左10月班, 反正佢一個個月咁俾錢, 唔掂頂多都係6舊水..........

我上緊tw cpxx, 覺得個老師都幾無愛心, 所以如果思博ok的話, 上晒cpxx就唔再上了
[img align=left]http://img.photobucket.com/albums/v653/justinejustine/.jpg[/img]

回覆:有冇人讀過Swindon playgroup?

我都剛報左,試下先!

引用:我都剛報左,試下先! +

原帖由 michelleung 於 13-10-07 發表
我都剛報左,試下先!
你報左邊班呀?我黎緊上星期六11點班呀

[img align=left]http://img.photobucket.com/albums/v653/justinejustine/.jpg[/img]

引用:Quote:原帖由+michelleung+於+13-10-07+發

原帖由 丁丁aunty 於 13-10-08 發表
你報左邊班呀?我黎緊上星期六11點班呀
我報左一至五既3:30-5pm,希望bb果個時段ok la, 佢地上午仲未成班。

回復 michelleung 的帖子

請問幾錢1個月呀?

michelleung 發表於 13-10-8 07:30
我報左一至五既3:30-5pm,希望bb果個時段ok la, 佢地上午仲未成班。
一至五o既班係真係番足5日嗎? 咁咪好

丁丁aunty 發表於 13-10-7 13:05
唔知好唔好呀, 不過我今日報o左10月班, 反正佢一個個月咁俾錢, 唔掂頂多都係6舊水..........

我上緊tw cpx ...
點無愛心啊? 我都返緊kt, 老師ok啊

Why I can't find any information about playgroup in their website gei I want to know more about it too...

丁丁aunty  你可以打去學校問詳情, 因為website完全無提到pg的  發表於 13-10-8 12:07

回覆:有冇人讀過Swindon playgroup?

Can go to pn directly?

丁丁aunty  我相信唔係, 都要經面試入  發表於 13-10-8 12:08

happybbpig 發表於 13-10-8 11:29
點無愛心啊? 我都返緊kt, 老師ok啊

我番tw centre呀, 果位老師第一堂見到我個仔咬玩具, 就黑晒面口, 跟住仲要俾說話我聽, 話之前果班係12月出世先會咬玩具(我個係9月出世).......

我心諗呢個年紀小朋友仲會放o野入口都仲係好正常姐(剛滿一歲), 如果你覺得佢呢個時間要開始改變佢呢個習慣, 就應該俾o的有建議性o既建議我, 而唔係咁樣講o野囉, 好似我個仔咬完後俾多o左功夫你o地做咁.......

本來我個心銀銀地, 但係就諗會唔會自己敏感咋, 但因為同班同學有3個我o地一早已經係識o既, 係另一個媽媽同我講番果日佢睇唔過眼佢o既態度, 幾個傾起都覺得位老師咁講o野唔係好對勁, 而並非我個人單一o既感受, 因為果位媽媽好錫我個仔, 佢話果日睇到佢副咀臉都覺得有o的嬲......

我上晒十堂絕對唔會再join, 因為我黑仔遇到一位無愛心o既老師但我相信係個別老師o既問題o黎, 希望你唔會好似我咁黑仔啦

crystal媽咪  oh no, the teacher is bad.  發表於 13-11-17 20:01

回復 丁丁aunty 的帖子

佢咁講又好差喎, 比我都唔like啦, 講真, 如佢咁無愛心, 純為打份工既心態真係too bad羅, 又唔係要佢地點對個小朋友, 但點解要咁講令d 家長覺得佢講野另一意思呢?

happybbpig 發表於 13-10-8 12:42

佢咁講又好差喎, 比我都唔like啦, 講真, 如佢咁無愛心, 純為打份工既心態真係too b ...

係呀, 我之前幾位媽媽都有夾埋請過一位老師試o左一個月playgroup, 果陣大家都係試下o既心態, 果位老師唔係話勁好, 可能場地所限唔可能有太多resource俾我o地學o野啦(book o左係會所o既room度上), 但最少俾你覺得佢有心教同埋俾好多唔同o既建議你點樣幫你o既小朋友做到某o的o野......

另一位媽媽直頭話課堂後見到面連招呼都唔打, 趕住打卡收工, 當然有媽媽會覺得呢o的門面o野唔係人工包埋, 你都可以咁講o既, 但咁冷淡o既pg老師真係第一次見識到.....真係好似你咁講, 純粹係打份工o既心態囉

丁丁aunty 發表於 13-10-8 13:08
係呀, 我之前幾位媽媽都有夾埋請過一位老師試o左一個月playgroup, 果陣大家都係試下o既心態, 果位老師唔係 ...
果位pg老師有冇教Swindon幼稚園?

丁丁aunty 發表於 13-10-8 13:08
係呀, 我之前幾位媽媽都有夾埋請過一位老師試o左一個月playgroup, 果陣大家都係試下o既心態, 果位老師唔係 ...
自組pg同出去上堂分別大嗎?

wingyan008 發表於 13-10-8 13:52
果位pg老師有冇教Swindon幼稚園?
思博我相信應該係用番佢o地自己老師教, 因為我未上唔太清楚, 我上面提果位老師係南豐cpxx o既pg

my bb is attending tw cpxx every Sun also - which class r u in?

丁丁aunty  pm you  發表於 13-10-8 15:07

gamui 發表於 13-10-8 11:52
Why I can't find any information about playgroup in their website gei I want to  ...
Thanks!!!!

happybbpig 發表於 13-10-8 14:02
自組pg同出去上堂分別大嗎?
其實佢o地教o既o野差唔多o架咋, 都係借一o的物件去教你點同小朋友訓練某o的skills, 例如揾一o的物件入落去一o的樽/盒度去教放同擺呢個指令......兩者都係會用一o的生活化o既物件去練習呢o的o野

不過自組pg就少o左一o的resources, 好似我兩度都有教小朋友去用腳行過一o的唔同質感o既o野, 自組老師就自製腳踏o既materials(係卡紙度痴o的錫紙呀, 痴o的粒粒毛球仔之類), 而pg學校就會買一o的正統o既同類型教具番o黎, 當然觀感上你會覺得pg學校好好多啦, 但自組o既自家製會令你學到呢o的教材其實係屋企都可以做到.....

引用:回復+michelleung+的帖子 請問幾錢1個月呀

原帖由 GB 於 13-10-08 發表
回復 michelleung 的帖子

請問幾錢1個月呀?
每堂$150,有一至五或星期六only

‹ 上一主題|下一主題