用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 基法小學(油塘) -- 家長嘉獎站 V
樓主: Leiyuemun
go

基法小學(油塘) -- 家長嘉獎站 V [複製鏈接]

Re: 基法小學(油塘) -- 家長嘉獎站 V

winwin

你囡囡無睇呢d電視,可能佢唔知 :
winwin323 寫道:
Thanks~ Minnie,
等我去吉島時小心d先, 不過好好彩, 我住左咁耐都未見過呢位兄台, 亦希望唔好比我見到

<<洛克人(89.9), 百獸王, 爆旋陀螺2>>呢d係咩野公仔黎gar, 我真係唔識ar, 可能我個係女, 所以我唔懂:
[quote]
Minnieluo 寫道:
winwin, 長頭髮癲佬, 似露宿者, 中年, 我唔知佢咩樣, 我都唔敢向後望.

我唔知佢閙咩, 佢好似講褔建話或者潮州話, 我听唔明, 但應該係閙女人.
[/quote]

Hin_bb,帶埋佢去, 個荅案實係忍風啦.

winwin, kitty個女喜歡洛克人呀.

[quote]
HIN_bb 寫道:
少少啦,我見帶仔仔去睇下,佢鍾意就可以
[quote]
你覺得會否out咗呀 ? 我就係擔心呢個問題
[/quote][/quote]

winwin,你有冇听過菲力x牙科呀, 呢個如果輪到係好好的, 我細佬做咗4個智慧牙, 上瑪麗做, 都係收68元一天手術費.
我媽都係那里做假牙, 好似300幾, 總之係平過私家好多好多, 但唔係個個都收你的.

嘩, 你住過咁多地方呀.  我而家都可以用中西區我細佬地址, 但係小朋友返學太遠了, 唔諗了.

minnie,
<<代輪睇政府醫生籌>>真係未聽過, 如果比得$200, 點解唔睇私家醫生呢

仲有~ 我都想講下, 新界(荃灣, 沙田&馬鞍山), 九龍(藍田), 香港(qb)都叫做住過下, 我覺得香港d人最斯文, 馬鞍山d人最他條, 藍田最雜 :-|

minnie, 其實香港個校網好d gar, 尤其妳屬於中西區, 不過妳已經搬左過黎油塘, 無計啦~[/quote]

minnie & hin_bb,
<<kitty個女喜歡洛克人>>really

我無比阿女睇電視, 所以佢同我都唔知:  :
其實我屋企部電視, 每日開1hr, 都係用黎睇晚間新聞.

呢排阿女勁鍾意charmy kitty, 所有文具都要用佢

"菲x牙科呀" 西環o個間, 係咪
呢間我曾經去過, 想脫智慧牙, 佢地好好ar, 排左一次比我脫3隻智慧牙, 不過~ 我唔敢去脫, 最後痛到頂唔順, 自己去搵牙科醫生脫, 好貴ar , 自己law黎衰   :cry:

我都帶阿女去睇過, 不過佢地唔收阿女, 因為係"cool"牙問題, 所以唔收

油塘返中西區, 其實真係遠gar.
我以前住匯景時, 都有留意到, o個度落校巴的學校, 中環, 西環, 銅鑼灣, 灣仔都有, 真係"鄧"d小朋友辛苦 :-|

我o係qb, 發現一架保母車, 個牌寫住元朗tim ar, 仲開到鬼c咁快, 真係...........

ver y good !

minnie & hin_bb,
<<kitty個女喜歡洛克人>>really

我無比阿女睇電視, 所以佢同我都唔知:  :
其實我屋企部電視, 每日開1hr, 都係用黎睇晚間新聞.

呢排阿女勁鍾意charmy kitty, 所有文具都要用佢

winwin, 係呀, 贊育隔離個間.

我有錢就好了, 買返中西區, 近亞媽又近細佬.  而家, 我係動員亞媽, 細佬搬來油塘附近, 加上我細佬外母又在將軍澳.

"菲x牙科呀" 西環o個間, 係咪
呢間我曾經去過, 想脫智慧牙, 佢地好好ar, 排左一次比我脫3隻智慧牙, 不過~ 我唔敢去脫, 最後痛到頂唔順, 自己去搵牙科醫生脫, 好貴ar , 自己law黎衰   :cry:

我都帶阿女去睇過, 不過佢地唔收阿女, 因為係"cool"牙問題, 所以唔收

油塘返中西區, 其實真係遠gar.
我以前住匯景時, 都有留意到, o個度落校巴的學校, 中環, 西環, 銅鑼灣, 灣仔都有, 真係"鄧"d小朋友辛苦 :-|

我o係qb, 發現一架保母車, 個牌寫住元朗tim ar, 仲開到鬼c咁快, 真係...........

Hin_bb,今晚我老公接仔, 我又可以去行Jusco啦, 如果佢無人理我, 我影晒D相, 明天放上來俾你睇吓

我諗吉之島冇人理你 la ~

winwin,
我個女在開學時叫我買個黑色的鍊金術師書包添呀
我唔買咋 ![quote]
Hin_bb,今晚我老公接仔, 我又可以去行Jusco啦, 如果佢無人理我, 我影晒D相, 明天放上來俾你睇
我家有對雙子公主

牛頭角都有個長頭髮肥婆..
成日追住人罵..
我都試過比佢追住...真係嚇死 !
又係即刻躲入超市,佢又入埋來..
我等佢走左先敢出來 ...
仲要爆哂粗果隻..
又係罵女人..見女人就罵 !
有時又見佢好正經同人傾計  
我家有對雙子公主

winwin & minnie,
我仔上星期五轉左新場地游水, 好大頭蝦, 居然唔記得執野走,依家TYR 黃色泳帽, googles, 泳褲全都要買過 :cry:

麻煩你地行開幫我睇下吉吉島有無得買齊以上既野, 拜託晒

yw, ok, 我睇完話你知.
yw 寫道:
winwin & minnie,
我仔上星期五轉左新場地游水, 好大頭蝦, 居然唔記得執野走,依家TYR 黃色, googles, 泳褲全都要買過 :cry:

麻煩你地行開幫我睇下吉吉島有無得買齊以上既野, 拜拜晒

kitty,係呀, 想問吓你, 搭校巴可否申請政府車費津貼呀 ?

minnie, 唔該晒   

各位我做到而家呀,好忙呀!
放工啦,bye bye

yw,
<<TYR 黃色泳帽, googles, 泳褲>>
吉吉島可能無啦~ 要等minnie 今晚去look look
UNY可能有, 1月中時去UNY見到呢3樣野都齊, 如果聽日我未累c, 就走去look look.  
永安唔洗去啦, 佢地話2月尾先會再放出黎賣.

講開TYR 黃色泳帽, 我都係o係觀塘泳池唔見左, 小win好鐘意呢頂泳帽gar    

話時話~小y轉左去邊度游

大女or細女, 咁激
妳做法正確, 應該唔好買:  :
kitty 寫道:
winwin,
我個女在開學時叫我買個黑色的鍊金術師書包添呀
我唔買咋 !

bye bye~HIN_bb
HIN_bb 寫道:
各位我做到而家呀,好忙呀!
放工啦,bye bye

hi all,
我都覺得生完冇記性(係我既籍口黎,hehe)
我HK, KLN 都住過,個人覺得HK人比較守禮和"思文"D, 例如,過馬路好少沖燈,少D垃圾虫.

Last week ,i'm unhappy ah, cos my daughter 被取消跳舞比賽資格 :evil: , 個miss仲對我女鬼咁惡   

講開又講啦~
如果大家上開藍田匯景商場, 都要小心一位女士

呢位小姐, 年約2x-30歲 , 無論春夏秋冬, 都係著住全套黑色西裝+白恤衫, 長直頭髮, 身形瘦削, 拎住一個大公事包+手抽一大袋野.
外表好似正常, 但行為失常

佢最喜愛, 無啦啦走入商場d舖度, 企正o係人地門口, 大聲鬥人, 講粗口   

有次我同阿女坐o係電梯d長椅等入kumon ctr, o個位小姐一個patpat 就"dur"(撞)埋我度, 我唔知係佢大小姐, 想 佢, 好彩望真d, 即刻帶阿女走人   

yw)))))))), 尤其係妳ar, 如果撞到呢位人姐, 要小心比佢撞親, 佢成個機械人咁款, 妳唔夠佢黎gar, 小心ar   

‹ 上一主題|下一主題