用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學家長站-part 48
樓主: hoganmama
go

油塘小學家長站-part 48 [複製鏈接]

原文章由 多利是 於 08-2-5 14:20 發表
徐福記花生酥 - 香港好似有, 但我唔知邊樹有...行過見到咪買左先囉~

誠昌, 我想食好耐架啦...不過次次都超多人, 琴日早 around 6 點唔洗等位先食到咋...

我琴日無食木糠布丁, 吃了榴槤雪糕...及焦糖雞蛋布甸...yum ...

多多:

榴槤雪糕》》我最愛呀?

係呢?你放假未呀?

上次食飯經 love  指點, 走左去買 lancome mascara, 我買左最新款個隻 virtose, black color, 個 sales 係咁推介我買埋支 base, 結果買ed..

試左, 效果真係唔錯 bor 又快乾...

love,

請問你係未都係用黑色呢?? 有無用佢支 base 架?? 有無用 eyeliner 呢??  唔好意思, 咁多問題...我都想有對明眸麻

未放假, 要返埋明天上午..

原文章由 lky2008 於 08-2-5 02:22 PM 發表

多多:

榴槤雪糕》》我最愛呀?

係呢?你放假未呀?

醒目開學勳章

HI

醒目開學勳章

我仔俾姑娘講要減肥, 視力又差咗

原文章由 hoganmama 於 08-2-5 10:43 發表
我個仔開學時磅19.5kg, 上星期磅係25.5kg  

醒目開學勳章

多多, 你行程好豐富呀.

KY,徐褔記的糖,你去裕記睇吓,可能會有. 

原文章由 多利是 於 08-2-5 14:12 發表
做左兩日陪客 too tire 啦....

sun 去深圳, 陪行電子世界, 賽格, 但好多都已關門...之後極速行家樂福, 買了少許麵及徐福記花生酥, 之後去了六千館吃飯......

六千館 - 正!! 我覺得比小肥羊更好 :mrgreen ...

醒目開學勳章

我呢二日跛咗

星期日左腳抽筋,咁之後就一直好痛動不了,成晚都痛到睡不了.  昨日去咗成日醫院無去睇醫生又無睇到. 還好慢慢好了, 如果而家你哋見到我, 同傷殘人士差唔多.

昨日好多謝yanma同我接仔放學, 今日同明日又多謝歐太同我接囡放學.  咁你哋可以想像下我有幾唔方便啦.

今日點咗亞仔洗米煮飯同洗碗, 第一次做都算係咁, 叻仔啦

come : 唔知你上大陸未, 你保重啦, 感冒咗好耐咁.

係呀..做陪客係咁架啦... 來緊都會 busy 呀

原文章由 雪文 於 08-2-5 02:44 PM 發表

醒目開學勳章

呢單嘢真係有排好睇.  唉...........可憐D女星.

我又去睇小說啦..........

原文章由 多利是 於 08-2-5 14:16 發表
agree...個條正 cheap 佬..好心佢收聲啦...仲c出來講野, 真係驚害人唔夠咩...刺住自己有$$$$$$ 大x晒咁  

原文章由 多利是 於 08-2-5 14:23 發表
上次食飯經 love  指點, 走左去買 lancome mascara, 我買左最新款個隻 virtose, black color, 個 sales 係咁推介我買埋支 base, 結果買ed..

試左, 效果真係唔錯 bor 又快乾...

love,

請問 ...

你都買左呀?你有冇用base呀?定係正用個mascara已經有好靚的效果呀?幾$?

原文章由 雪文 於 08-2-5 14:44 發表

雪雪:

唔該!

原文章由 雪文 於 08-2-5 14:50 發表
我呢二日跛咗

星期日左腳抽筋,咁之後就一直好痛動不了,成晚都痛到睡不了.  昨日去咗成日醫院無去睇醫生又無睇到. 還好慢慢好了, 如果而家你哋見到我, 同傷殘人士差唔多.

昨日好多謝yanma同我接仔放學, 今日 ...

雪雪:

你小心呀!

係呀!我遲D會同呀女執杉,可能有D買左未著過/只著1-2次的,但女女已經唔啱著的新衫,如你唔介意,俾小悅好唔好呀?雖然唔係咩貴野,但唔想浪費囉!

買左啦....base 230, mascara, 220, 兩樣都有9折, 折左 around 400, walk in 就有9折架啦...但 sales 話新年後就無9折啦, 做返正價~

sales 就話搽埋 base 會無咁易令睫毛斷, 同埋會再翹d靚d, 我試過有 base 同無 base 既效果, 有 base 係好dd既... 其實都唔算平, 但為靚, 無計 唸住想靚靚過年麻

同埋真係一分$$一分貨, 我有d 平d既mj, loreal, 真係無咁快乾, 同埋效果無咁靚, lancome 呢隻真係好似人地電左眼睫毛咁架....

我個日仲係 uniqlo 買左年 wool 既 sweater, $99又係好抵, 另1件純色既 wool 樽領衫比阿囡, $79-, 但兩件加埋收$158-, 正

原文章由 lky2008 於 08-2-5 03:37 PM 發表

你都買左呀?你有冇用base呀?定係正用個mascara已經有好靚的效果呀?幾$?

都唔知我62 99 姑9 姑仔 同亞仔, 亞女講過muk, e+佢 2 個唔肯跟我同我自己屋企人食團年飯, 又話初一唔會同我去拜年, 我話唔去, 冇利是, 亞女話唔要都冇所謂

原文章由 ccbeauty 於 08-2-5 16:03 發表

都唔知我62 99 姑9 姑仔 同亞仔, 亞女講過muk, e+佢 2 個唔肯跟我同我自己屋企人食團年飯, 又話初一唔會同我去拜年, 我話唔去, 冇利是, 亞女話唔要都冇所謂 :angry ...

點解會咁呢?

原文章由 多利是 於 08-2-5 15:55 發表
買左啦....base 230, mascara, 220, 兩樣都有9折, 折左 around 400, walk in 就有9折架啦...但 sales 話新年後就無9折啦, 做返正價~

sales 就話搽埋 base 會無咁易令睫毛斷, 同埋會再翹d靚d, 我試過有 base 同無 ba ...

多多:

咁你15號要搽出來俾我睇吓喇

盡量啦...原來搽 mascara 好花時間架...我今朝搽得佢來, 就畫唔切 eyeline...

原文章由 lky2008 於 08-2-5 04:21 PM 發表

多多:

咁你15號要搽出來俾我睇吓喇

原文章由 多利是 於 08-2-5 16:25 發表
盡量啦...原來搽 mascara 好花時間架...我今朝搽得佢來, 就畫唔切 eyeline...

為左靚,早D起身囉!

就係要早d起身囉...so.....

原文章由 lky2008 於 08-2-5 04:27 PM 發表

為左靚,早D起身囉!

醒目開學勳章

睇完我本小說啦, 結局好悲........
‹ 上一主題|下一主題