用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學家長站 - part 32
樓主: 雪文
go

油塘小學家長站 - part 32 [複製鏈接]

原文章由 hoganmama 於 07-9-8 11:30 硐表
係ar, 我真係可以煩死佢gar, 有時我d friend見我咁同個仔講, 都話頂我唔順

我有2對高跟鞋買左返黎都未穿過, 比我老公串話鞋底"花都未花"過嘅?? 問我係咪識得~輕功水上飄~呀???:tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

原文章由 hoganmama 於 07-9-8 11:49 硐表
高跟鞋我已經無著5個月la, 而家無咩心機扮靚, 日日t-shirt牛仔褲就算

醒目開學勳章

up, love : 睇睇

原文章由 雪文 於 07-9-8 11:37 硐表
7點呀, 我又要出多一次, 你睇我今日返屋企已要出動四次啦

一就明天可以嗎 ?  明天下午你去街嗎 ?  我地去你屋企樓上參加生日會, 2點半開始, 應該玩成個下午 .

...

agree,無一條公式的,平時多d留意下佢又用多幾個方法,
梗有一種岩佢既

原文章由 hoganmama 於 07-9-8 11:33 硐表
其實教小朋友真係好難, 我地呢招可能對付我地d仔女得, 第2 d小朋友係無用gar

但我覺得凡事掉番轉頭將自己當係個小朋友, 用佢地gei思想去諗下件事, 應該會搵到解決gei方法
...

好呀無問題 我聽日都唔會出街因為要趕做year end

原文章由 雪文 於 07-9-8 11:37 硐表
7點呀, 我又要出多一次, 你睇我今日返屋企已要出動四次啦

一就明天可以嗎 ?  明天下午你去街嗎 ?  我地去你屋企樓上參加生日會, 2點半開始, 應該玩成個下午 .

...

?! 如果咁就唔好睇蘋果同東方la, 睇明報

其實睇下都好gar, 一黎係通識教育, 二黎有時d新聞都幾慘下, 等佢地知自己幾幸福

我個仔成日話d私人樓好靚好想住, 有泳池有club house, 我就同佢解釋外表唔係一切, 我地有地方住已經算好好, d人只係住板間房, 有日亞仔同我講多謝媽咪wor, 比個咁靚咁舒服gei地方佢住

但今朝佢又話d私人樓點點點, 我話搵日帶佢去深水睇下佢就知自己幾幸福
原文章由 come爸嘩 於 07-9-8 11:50 硐表
唔知係咪我地成日係佢面前話報紙的報導失實, 電視的廣告好多都係呃人, 所以佢成日都問我: D報紙呃人嘅, 做乜你地仲要買黎睇呀?
HOGANMA: LEE個我試下先
...

呢方面我都盡量去做,希望同亞囡好似fd咁

原文章由 hoganmama 於 07-9-8 11:38 硐表
可能因為我同父母關係麻麻地, 所以我有左我就同自己講我要同bb多d傾計, 好似朋友咁, 所以bb一出世我就將我每日發生gei事同佢講, 有時佢唔明就解到明為止, 我想到大左都能保持朋友關係

火到gei就自己擰轉面深呼吸 ...

原文章由 come爸嘩 於 07-9-8 11:53 硐表
我有2對高跟鞋買左返黎都未穿過, 比我老公串話鞋底"花都未花"過嘅?? 問我係咪識得~輕功水上飄~呀???:tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

係呀係呀 講就天下無敵ja,我有時都做唔到架

原文章由 hoganmama 於 07-9-8 11:40 硐表
當然講就天下無敵, 做就…..

努力la

我老細又C左返黎!:tongue:

成日硬都唔得架,有時都要軟架,
佢做得好果時你真係要讚下佢(表情可以大d

原文章由 雪文 於 07-9-8 11:42 硐表
其實我份人的性格, 對小朋友只會用硬, 唔懂軟.  希望我都學會多D 啦

相向的

原文章由 come爸嘩 於 07-9-8 11:44 硐表
等我都嘗試下先, 不過有時亞女會無乜耐性聽我講LEE D.

我無著成年有多啦 星期日都可能會著下既:tongue:

原文章由 come爸嘩 於 07-9-8 11:46 硐表
而家開始又咩個大牛龜返學+行動迅速, 所以高跟鞋又要留返星期六先穿得啦.

ar, 表情必須誇張
原文章由 iloveyoub4 於 07-9-8 12:05 硐表
成日硬都唔得架,有時都要軟架,

醒目開學勳章

OK, 電聯啦.

呢排你同亞妹去邊間開餐多D?

原文章由 iloveyoub4 於 07-9-8 11:55 硐表
好呀無問題 我聽日都唔會出街因為要趕做year end

唔知我個女會唔會咁呢

原文章由 iloveyoub4 於 07-9-8 12:05 硐表

係架,唔一定報紙的,一d事情都可以,問下佢有咩睇法,
又問下佢如果係佢自己會點處理等等

原文章由 hoganmama 於 07-9-8 11:48 硐表
睇下報紙ar, 問下佢對段新聞gei感受, 都有d幫助gar

車,你估想架咩:tongue: :tongue: :tongue:

原文章由 come爸嘩 於 07-9-8 11:53 硐表

佢就話我成日都要去買, 買左返黎又唔著!!!
原文章由 iloveyoub4 於 07-9-8 12:11 硐表
車,你估想架咩:tongue: :tongue: :tongue:

你d教仔方式同我好似呀
好似我囡咁啦,如果d食物一般佢都唔會話唔好食,
佢最多都只會話:唔好食都要食因為好多人想食都無得食
因為我長期吹棉佢

原文章由 hoganmama 於 07-9-8 11:59 硐表
下?! 如果咁就唔好睇蘋果同東方la, 睇明報

其實睇下都好gar, 一黎係通識教育, 二黎有時d新聞都幾慘下, 等佢地知自己幾幸福

我個仔成日話d私人樓好靚好想住, 有泳池有club house, 我就同佢解釋外表唔係一切, 我地 ...
‹ 上一主題|下一主題