用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學加油站 - part 77
樓主: 雪文
go

油塘小學加油站 - part 77 [複製鏈接]

醒目開學勳章

多多.
乜你冇溫書 ga, 咪話叫左 cc 親戚打嘛, 係咁啱佢名叫 amy je

醒目開學勳章

原帖由 come爸嘩 於 08-10-20 09:57 發表

我個位都異常咁唔掂bor

哦..都無講過

原帖由 funbabyhk 於 08-10-20 10:02 AM 發表
多多.
乜你冇溫書 ga, 咪話叫左 cc 親戚打嘛, 係咁啱佢名叫 amy je

sat 由於由羅湖出發, 訂了我的梳化套, $330, 已差不多1點半, 深圳細佬仍未出發, 咁我地費事佢出羅湖, 好耐又塞車, 結果去左車公廟站金悅軒飲茶, 3個人, 吃了:

x燒飽 
奶黃波蘿飽
奶黃飽
(真係估5到我細佬咁like吃飽   )
牛肉
蝦餃
炸兩
鳳爪
菜心

埋單$130-,d食埋質素真係幾好,唔錯~

之後去左南山書城,逛了幾小時,我在女人閣打書釘  買了些關於香薰,減肥,瑜加的書...

之後去了國美看豆漿機,j20特價,人仔399, 佢話計我380, j23人仔458,話計我435; 都係無買~ 5知自己有無心機玩呢樣玩具, 再唸唸先~

dinner 去了潮江春,因為佢地話想試潮菜,食物質素 good, 但5算平,3個人叫了 :

潮式x水併盆 (呢個5掂,跟香港完全5同,only得肝,舌,大腸,豆腐,我差5多係完全5食呢d野架     )
明爐烏魚...good
蝦醬通菜...good
蠔仔餅....good

+3碗白飯,埋單人仔270-

最後趕得切行福田口岸,就drive去福田口岸過關回港~

醒目開學勳章

而家傾係我媽住家個line, 都係under我名下的.

原帖由 funbabyhk 於 08-10-20 10:00 發表
咩呀, 乜你唔係已經續約咩? (佢好似話補 $200 coupon 俾你格?)

無買到豆漿機, 但買左個新玩具

http://www.teclast.com/zhuanti/m33/

醒目開學勳章

哦...咁係咪同樣送 cash coupon 俾你呀?
原帖由 雪文 於 08-10-20 10:08 發表
而家傾係我媽住家個line, 都係under我名下的.

醒目開學勳章

雪文,
你急唔急住要 ktma 果 d 書本呀?
原帖由 funbabyhk 於 08-10-20 09:57 發表
果晚走時, 唔記得拎雪文果 d 書本走呀

咁邪?! 下次c 都唔坐果個位 我頭場輸$190, 第2場win番$48, 頭場who win?
原帖由 ccbeauty 於 08-10-20 09:56 發表
hoganma, 都話果個位唔得ga la, 你走咗後, 我地轉枱, 我坐你個位, d牌得個摸, 都食唔出ge.

醒目開學勳章

係..........
減咗惠康coupon才是 $34.-/月

原帖由 funbabyhk 於 08-10-20 10:11 發表
哦...咁係咪同樣送 cash coupon 俾你呀?

醒目開學勳章

唔急唔急

原帖由 funbabyhk 於 08-10-20 10:12 發表
雪文,
你急唔急住要 ktma 果 d 書本呀?

雪雪:

SAT去左吉吉島睇濾水器,冇DOULTON喎!睇左隻PHILIPS,佢話4重過濾,$6XX.另有隻Panasonic, 但個sales話唔好,我未買呀!你點睇呀?

個日買左$7X日本零食。

你地有無睇我話尋日去左科學館jet??

應該都係jerryma, fun 就唔知, 我同amy 都lost.

我last 追番around $150, but 都要lost $90.
原帖由 hoganmama 於 08-10-20 10:12 發表
咁邪?! 下次c 都唔坐果個位 我頭場輸$190, 第2場win番$48, 頭場who win?

醒目開學勳章

好似 3 個都win
原帖由 hoganmama 於 08-10-20 10:12 發表

咁你地有冇睇到我話yesterday 去考帶吖
原帖由 hoganmama 於 08-10-20 10:18 發表
你地有無睇我話尋日去左科學館jet??

COME COME:

SAT晚同我媽去左TSIMSHATSUI一間韓國食館食野,係韓國人開的住家小舖,好好食呀!我地叫左一個烤牛肉飯,韓式炸醬麵和年糕湯,$150. 佢地D味道唔似餐館的,好住家feel.

醒目開學勳章

唔係呀, 頭場得我, come, ktma & hoganma 嘛.
原帖由 ccbeauty 於 08-10-20 10:18 發表
應該都係jerryma, fun 就唔知, 我同amy 都lost.

我last 追番around $150, but 都要lost $90.

fun and hoganma, 上次我冇拎sugar body wash 俾你地, 俾個機會你地上我屋企開枱時拎

原帖由 ccbeauty 於 08-10-20 10:19 發表
咁你地有冇睇到我話yesterday 去考帶吖
‹ 上一主題|下一主題