用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學家長站
樓主: HIN_bb
go

油塘小學家長站 [複製鏈接]

Re: 油塘小學家長站

minnie

唔好唔開心啦!
我睇電視都係用針頭針落去,個小朋友話好痛呀,我見到都怕!
Minnieluo 寫道:
我問咗醫院啦, 唔使抽血, 但係要用針頭針一下, 都要十幾針, 唔係好痛.

但係問咗亞媽肯唔肯同我帶佢去, 佢話, 你點知明天要面試, 基法無咁快, 都仲收表 :cry:

小朋友話好痛呀
如果可以你陪囡囡去會好d!
係呀, 手臂內側同背瘠, 咁你睇到小朋友痛苦嗎 ?

[quote]
HIN_bb 寫道:
minnie

原來要即日去面試!
你上星期有無睇電視,我唔記得咩節目!
係講食物敏感,我見佢地係小朋友背瘠做測試!
[quote]
Hin_bb,我唔知呀, 因呢次係驗佢對咩食物敏感, 我諗要抽血, 咁我先放心唔落, 自己帶佢去, 我 佢會反抗得好緊要.   我而家打去醫院問吓要做幾耐.

我見咗二間叩門, 都係即日鮮, 即Call, 一, 二小時要到.
[/quote][/quote]

yuetmama

早晨呀

[size=medium]各位早晨

minnie,
我建議瑪麗booking唔洗改,
明天真係唔得先打去改啦,
因為呢d booking要約好耐0家 :cry:

書薄, 校服.....$$$$$問題
正如yuetma講,
遲d如果真係要讀先自己買law

yw

早晨   

想講d阿公乞人憎既野

事原琴晚有陪產講座,
之前都問過兩次產檢登記處,
我要唔要一定出席, 淨係老公出席得唔得,
佢地話可以 ,

咁好啦,
琴日阿仔發燒, 我又好'支力', 個肚好墜
諗住唔去gar la,
點之老公去報到,
姑娘話我
[size=large]一定要到喎 ,
已經講左個好好既原因都話唔得喎,
(咁就到時無得陪產)

結果都要打的去     :tongue:  

剛剛基顯個topic見到呢一段,好感動呀, Kitty, 你對我真係好, 我鍚你一啖.

kitty 寫道:
smalle,

我...見minnie 話可以講好說話,咁我打去我地學校個教會叫佢同校長單聲啦,佢地唔肯呀  
[/quote][/quote]

yw,
下次唔好啦, 妳<<我又好'支力', 個肚好墜>>咁樣仲出去, 應該tau下嘛
我睇呢度d媽咪講, 就算無去陪產講座, 到時都比妳老公陪gar, 而且妳已經第2胎, 妳可以大個姑娘話, "我老公上次都有陪產經驗"  
妳咪鬼理d姑娘ar, 佢地又唔會係幫妳接生o個個

小心d ar, 妳已經係最後階段, 一切都要小心
今日天雨路滑, 放工都要小心呀, 可唔可以叫妳難忍湊妳放工呀

係ar~ minnie, kitty好好人gar, 上次我已經想鍚佢gar la   

e+諗起都想鍚佢一啖 [size=large]>3<[quote]
剛剛基顯個topic見到呢一段,好感動呀, Kitty, 你對我真係好, 我鍚你一啖.

minnie,
好耐以前我睇過電視介紹一個測試, 係針左手臂之後, 滴d藥水(敏感原)落針口, 跟住就睇個針口反應.
唔知妳囡囡係咪呢隻呢?

當時我曾經想帶阿女去做呢個test, 不過o個陣係試驗階段, 無私家醫生做 :-|

yuetma~ [size=large]
yuetmama 寫道:
書>> you can say you borrow from others or buy by yourself, so no need to pay

校服>> again, no need to buy via school gar ma, you can go to the 校服 retail shop to buy directly gar.

So I think you only to pay those MUST pay items, you can tell the school official that you have friends offering you old stuff   

係wow, 咁咪可以過骨lor, 拖住先

YW, 我生我仔時, 我老公係大陸做嘢, 佢一次都無陪過我听講座, 到生個時, 求吓個姑娘, 都俾我老公入去啦.

有冇搞錯, 咁無人情味

winwin, yuetma係好醒, 你介紹的都係有料之人

[quote]
winwin323 寫道:
yuetma~ [size=large]醒[/color

[quote]
YW, 我生我仔時, 我老公係大陸做

winwin, 我諗係呢個啦, 我都係親自去, 我都惊我心痛C.

minnie,
好耐以前我睇過電視介紹一個測試, 係針左手臂之後, 滴d藥水(敏感原)落針口, 跟住就睇個針口反應.
唔知妳囡囡係咪呢隻呢?

當時我曾經想帶阿女去做呢個test, 不過o個陣係試驗階段, 無私家醫生做 :-|

yw, 係贊育.  唔係聯合

靜靜話妳知ar~minnie, 如果事情係關係到$, yuetma即刻會醒好多    [quote]

minnie,
忍一時之心痛, 日後妳囡囡就有好日子過, 值得gar
點都唔會心痛過抽血 :cry: [quote]
winwin, 我諗係呢個啦, 我都係親自去, 我都惊我心痛C.

靜靜話妳知ar~minnie, 如果事情係關係到$, yuetma即刻會醒好多    [quote]
[size=medium]精明靚師奶     

yw, 係贊育.  唔係聯合

[size=medium]聯合 d 安排真係差好多, 上一次東區好好多, 都唔洗上講座
‹ 上一主題|下一主題