用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 基法小學(油塘) -- 家長嘉獎站 V
樓主: Leiyuemun
go

基法小學(油塘) -- 家長嘉獎站 V [複製鏈接]

Re: 基法小學(油塘) -- 家長嘉獎站 V

ok, Hin_bb,等陣再上來.

听我咁講, 當然係鍾意香港啦, 我有後悔搬過油塘的, 離屋企人咁遠, 互相照顧好唔方便.   你睇我睇醫生都要返瑪麗, 就知我個心都係諗香港好, 我認為佢係最好的公立醫院, 有最好的醫生.

可能你住慣香港區,其實油塘都幾好住!
Minnieluo 寫道:

听我咁講, 當然係鍾意香港啦, 我有後悔搬過油塘的, 離屋企人咁遠, 互相照顧好唔方便.   你睇我睇醫生都要返瑪麗, 就知我個心都係諗香港好, 我認為佢係最好的公立醫院, 有最好的醫生.

MINNIE,
早晨,
我都成日過期架 :
你過期果d 是大人定小童書呀 ?
小童都冇咁金   [quote]
早晨呀 !  

昨天我們全家又行大運, 一家人勞師動眾坐車去到高山公園 (第一次去), 去見到D人排到馬路, 動都不動, 即刻又坐車返屋企, 咁樣就去
我家有對雙子公主

我用 lock 得好實果隻透明膠盒...
我試過好幾隻了..又試過一d 公仔...
最好用是這隻,個款好簡單,但就好穩陣..
四面 lock 果隻呢 ...
我買老番,$5 一個咋..都好好用..lock 左 真的不"流"水..
正板好似要 $1x 一個  :
HIN_bb 寫道:
kitty

佢呢兩日都無發燒,好返啦,有心!
今日有返學!
唔駛帶小學書包!無叫我地帶茶點比佢食喎 : 可能遲d會有掛!
你用咩盒仔裝茶點比囡囡帶返學食呀?
[quote]
kitty 寫道:
hin_bb,
你仔仔今日好番哂未呀?
有冇返學 ?
你地間學校都幾快有模擬小一喎...
我女果時都是臨尾果個幾月先有咋 ...
仔仔係咪好開心呀 ?
洗唔洗帶小學書包呀 ?
咁你帶咩茶點比佢食呀 ?
[/quote]
我家有對雙子公主

minnie,
我以前都係住香港架..
我都覺香港果面好d..
人冇咁雜同純d..我返工都鐘意返香港..
d 客有禮好多..
tko d 客最燥底..

高山我都未去過呀..有咩玩呀?
why 咁多人 ?睇燈呀 ?
我家有對雙子公主

係呀..油塘算是不錯了  
不過我覺得好多新移民和街童 !
不過如果要我揀..我鐘意樂富..
HIN_bb 寫道:
可能你住慣香港區,其實油塘都幾好住!
[quote]

[/quote]
我家有對雙子公主

minnie,
你買唔買書包呀?今日Deadline喎..
而家 $72 咋..都幾抵呀 !
攪到我又心思思 ...
但我屋企有 3個書包..
而家佢地用緊都是新買..
冇理由又買架 ..真係好抵 !
我家有對雙子公主

kitty,好彩係小童的, 無咁金.

[quote]
kitty 寫道:
MINNIE,
早晨,
我都成日過期架 :
你過期果d 是大人定小童書呀 ?
小童都冇咁金   [quote]
早晨呀 !  

kitty, 有三個唔好買了.

我原本想唔買了, 亞仔已經有個冇公仔的,諗住等開學買多個. 主要個書包未實際睇過, 你咁講, 我又去look過.

你仲未去過高山呀 ?  係呀, 睇燈呀, 元宵節.

kitty 寫道:
minnie,
你買唔買書包呀?今日Deadline喎..
而家 $72 咋..都幾抵呀 !
攪到我又心思思 ...
但我屋企有 3個書包..
而家佢地用緊都是新買..
冇理由又買架 ..真係好抵 !

minnie,
係呀...以咁的價錢..出面只可買到 d 質料比較差些的(仲要冇咁靚)....
出面一個好d 都要過百 ..
而且果卡通又是你仔鐘意的..抵玩  
最衰我女不是太喜歡 pink 果個公仔..如果佢like 果個公仔的話,我都可能買一個 ~
我家有對雙子公主

minnie,
呢排吉之島有咩特價呀?
我一陣出去行呀~
我家有對雙子公主

kitty, 剛才有人出200元代輪籌, 諗住問老豆佢揾唔揾D零用錢, 點知佢say麻煩唔去
:cry:

kitty, 都係鞋, 衫呀囉, 換季了嘛, 我有日都執件平廈天男仔背心外套, 69元減到9元呀

日日行都有新意.  你去那一間呀, 過來鰂魚涌嗎, 可約winwin一齊lunch.

kitty 寫道:
minnie,
呢排吉之島有咩特價呀?
我一陣出去行呀~

我都可能過來(香港果間多野賣d0...不過我一陣就出喎..
邊趕得切約呀 :

$200 代輪咩籌呀?
點解要找人代呀?
我家有對雙子公主

我就吃一點, 出來無問題, 你1點趕唔趕到來 ?  但唔知winwin得唔得閑 ?

代輪睇政府醫生籌囉, 有D人住得遠, 就要揾人攞囉.

kitty,係呀, 你平時去OP點搭車的呀 ?

一點我趕唔到啦...
我12點先送飯 (雖然樓下)
之後番屋企執一執d 野..
我今日殺蟲呀..所以我要出去!
我家有對雙子公主

我都係搭 mtr 去金鐘再轉城巴咋~
不過我覺得好貴..但我又唔識路喎 !
你呢 ?有冇好介紹呀 ? :
我家有對雙子公主

殺蟲呀.

咁下次再約啦, 我諗諗吓我都要去還書

可以去到北角英皇道出口再轉42號 (6.5元)去到香港仔出口第二個站行過去, 咁是否平D ?

你幾耐殺一次呀? [quote]
   殺蟲呀.

咁下次再約啦, 我諗諗
我家有對雙子公主
‹ 上一主題|下一主題