用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學家長站 - part 32
樓主: 雪文
go

油塘小學家長站 - part 32 [複製鏈接]

醒目開學勳章

有個地方可上到, 你要唔要, 我而家用緊

原文章由 hoganmama 於 07-9-8 10:35 硐表
唉, 公司連web msn都block埋添  

d火過左又好難出手既:-|

原文章由 雪文 於 07-9-8 10:41 硐表
各位, 昨日返去都無同工仔開片, 只是再苦口婆心咁教訓亞仔, 咁希望佢唔好再次騙我, 引起我大

我公司上咩網都唔會有人理,老細都一樣上msn,不過我唔上的

原文章由 雪文 於 07-9-8 10:41 硐表
呢個係我最擔心的:cry:

會吾會有人打小報告

原文章由 iloveyoub4 於 07-9-8 10:42 硐表
佢佢會唔會係check住你

我都聽過,好似話window出面係見唔到的

原文章由 雪文 於 07-9-8 10:42 硐表
有個地方可上到, 你要唔要, 我而家用緊

雪文: 張VIP卡我盡快比返你!

我只係星期六先上msn, 可能有其他人成日上卦

另外ebuddyblock, 唔緊要啦, 入左呢間公司我都無咩上msn la

BK唔會block, 要搵料ma

雪文: 下個星期一又有招股, 你抽唔抽???

原文章由 hoganmama 於 07-9-8 10:53 硐表
我只係星期六先上msn咋, 可能有其他人成日上卦

另外ebuddy都block埋, 唔緊要啦, 入左呢間公司我都無咩上msn la

醒目開學勳章

吓, 咁即係我都係可能開心呢排 ???

Hoganma,昨日我用你個句, 係咁問我仔是否愛媽媽, 愛媽媽點解成日要同我作對, 佢就係咁

原文章由 hoganmama 於 07-9-8 10:53 硐表
我只係星期六先上msn咋, 可能有其他人成日上卦

另外ebuddy都block埋, 唔緊要啦, 入左呢間公司我都無咩上msn la

醒目開學勳章

唉........

呢個問題, 我無銀呀.   

我專職炒股的同事無返工, 等周一我再問佢.

G2000個到, 唔使急, 你用住先啦.

原文章由 come爸嘩 於 07-9-8 10:57 硐表

係架呢招對付我囡都 work架
仲要同佢講:媽咪真係好傷心呀:tongue: :tongue:

原文章由 雪文 於 07-9-8 10:58 硐表

Hoganma,昨日我用你個句, 係咁問我仔是否愛媽媽, 愛媽媽點解成日要同我作對, 佢就係咁

, 系咪即系受軟吾受硬?

醒目開學勳章

唔係加, katiema,佢係咩都喊餐飽的人.

原文章由 katiekma 於 07-9-8 11:02 硐表
, 系咪即系受軟吾受硬?

邊隻??我同事話下星期一會跌市wor, 美國.......

原文章由 come爸嘩 於 07-9-8 10:57 硐表

你問番佢, 如果掉轉頭你想媽媽xxx, 而媽媽應承左又做唔到, 甚至唔做, 佢會點? 要令佢識切身處地去諗, 將角色轉移, 慢慢試下啦, 總有一日感動到亞仔gei

佢識喊都表示佢仲緊張媽媽ma

要佢諗下人地感受:loveliness: 講幾次唔得的,
係要經常講,係咁講係咁講
但自己亦都要講得出做得到

原文章由 hoganmama 於 07-9-8 11:05 硐表
你問番佢, 如果掉轉頭你想媽媽xxx, 而媽媽應承左又做唔到, 甚至唔做, 佢會點? 要令佢識切身處地去諗, 將角色轉移, 慢慢試下啦, 總有一日感動到亞仔gei

佢識喊都表示佢仲緊張媽媽ma
...

[ 本文章最後由 iloveyoub4 於 07-9-8 11:11 編輯 ]

鼎盛--大陸煤炭股. 入場費7XXX.-

原文章由 katiekma 於 07-9-8 11:04 硐表
邊隻??我同事話下星期一會跌市wor, 美國.......

我諗首先要了解左佢點解唔肯做功課先, 係懶? 唔識做? 定係依賴想媽咪一齊做?

我仔有時係想我陪佢做, 但我返到去見佢無做我就會”, 教完佢做完功課之後就要同佢解釋, 點解我需要佢自己先做功課?

我會同佢講 : 你知媽咪脾氣唔好, 返到黎見你無做功課我就會嬲, 一嬲又急, 一急又”, 又鬧, 一鬧你又唔識做, 你一唔識做, 我又仲嬲, 一嬲又急, 一急又”, 又鬧…. 你都唔想媽咪鬧你gar, 係咪?

(如果佢唔答我, 我又重複上述說話) 如果佢知錯, 我又會繼續講 : 你知嗎? 媽咪最鍚就係bb, 我真係好愛你gar, 你知嗎? Bb就最乖最聽媽咪話, 咁你愛唔愛我先……….….. (講晒一生人中所識gei肉麻字), 如果你能夠做晒d功課, 返到黎媽咪咪可以同你玩其他野lor, 你知啦, 媽咪脾氣唔好……… (又再重複上述說話)

我個仔真係頂我唔順gar

醒目開學勳章

Love,我就怕講易做難呀.

今日約你幾點攞嘢好呀 ?

我3點半, 4點半, 5點, 6點都係小童.

原文章由 iloveyoub4 於 07-9-8 11:09 硐表

要佢諗下人地感受:loveliness: 講幾次唔得的,
係要經常講,係咁講係咁講
但自己亦都要講得出做得到

醒目開學勳章

: : : hoganma,好嘢下.

用返呢招對你隻佬啦, 二公婆咁先可一世呀.

原文章由 hoganmama 於 07-9-8 11:19 硐表
我諗首先要了解左佢點解唔肯做功課先, 係懶? 唔識做? 定係依賴想媽咪一齊做?

我仔有時係想我陪佢做, 但我返到去見佢無做我就會“文”, 教完佢做完功課之後就要同佢解釋, 點解我需要佢自己先做功課?

我會同佢講 : ...
‹ 上一主題|下一主題