用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 07年播道小一第一輪有結果啦!
go

07年播道小一第一輪有結果啦! [複製鏈接]

07年播道小一第一輪有結果啦!

已經有人收到信了,不過好似大部份人都仲未收到,可能又要到星期二郵差派書先知結果了.這個國慶假期真係唔好過,收到信的家長快D黎報到啦,等大家都高興吓 再一次恭喜晒入到EC的家長,未得的仲有第二輪!唔好放棄呀.願主保守

Re: 07年播道小一第一輪有結果啦!

應該還未有家長收到信,知道過關的那位家長,是因为下週出差,學校在電話中相告的。由於明天假期不派信,要到星期二才揭盅。請各位準時報到。 :

就快到星期二啦, 好緊張呀, 真係想唔返工係屋企等信.

Dennisk,

我舊年都係, 唔想返工, 淨等信, 不過想想, 咪仲緊張, 返工可以分心, 冇咁緊張

我都係,因爲寄面試信時miss左,今次唔知點,如果聼日仲收唔到,要打電話問先得   

any body get the letter, pls report asap...thk

郵差已派了信, 但乃沒有收到.
點算好

我都打佐兩次電話番屋企check,都仲未有信呀!

收到信啦!收到信啦!終於收到信了,感謝神學校收了囝囝,真的好感謝神。

congradulation !!
really happy to hear that...hope other parents can get the letter soon     

By the way, where do U live ? Dennisk

十二點幾打電話番屋企都仲未有信,剛剛先收到屋企來電,大家快D睇睇信箱有冇郵差剛派信?祝各家長順順利利願主保守。

DennisK,
really happy to hear that !!  相信你一定係開心到飛起!!
還未收工, 等我保持平靜,今晚返去自己睇睇!   

Pences 寫道:
DennisK,
really happy to hear that !!  相信你一定係開心到飛起!!
還未收工, 等我保持平靜,今晚返去自己睇睇!   

無錯,真係開心到飛起,因為只為囝囝報了兩間學校,所以比較緊張D,而EC又係我地首選,所以當我媽媽收到信時,我第一時間叫佢打開黎睇(等吾切),之後諗番如果封信係英文而媽媽有睇吾明,禁就要等囝囝放學先知封信講乜囉

Dennisk,

Congratulation!Congratulation!....... Cheers

Welcome to join us, a big family, EC!

Dennisk 寫道:
收到信啦!收到信啦!終於收到信了,感謝神學校收了囝囝,真的好感謝神。

恭喜各位收到信的家長,我都要收工先番屋企看信箱,願神能眷顧我的女女,讓她能入讀播道。     

Super_nanny 寫道:
Dennisk,

Congratulation!Congratulation!....... Cheers

Welcome to join us, a big family, EC!

[quote]
Dennisk 寫道:
[/quote]

Super_nanny

多謝妳,好想快D到明年9月

Congratulations Dennisk 好快就到出年 la    

Dennisk,

你現在的心情我們很明白,去年我們在2nd round 400-500人中,得約80個位,都很緊張

準備接小朋友啦!下次再傾~!

failed...have to re-apply again....     

freddielau 寫道:
failed...have to re-apply again....     

吾好灰心放棄 ,有上次聽簡介會時D人講返以下一番說話:

DidiLi寫:
上星期六簡佈會同之前放在網上簡佈會的內容沒有太大分別, 不過分享多了開學後一個月的事情。

報考tips盧校長都係話誠意最緊要, 盧校長話第一次唔得唔緊要, 如果第二次都唔得, 可以直接聯絡盧校長傾下。不過佢重複講左好多次最緊要係有誠意。另外盧校長提到如果小朋友面試時驚或者是哭, 家長可以陪小朋友一齊去面試課室。

願主保守。
‹ 上一主題|下一主題