用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) **06年大埔道崇幼k1 --- part II就放暑假啦!
樓主: silvia_ng
go

**06年大埔道崇幼k1 --- part II就放暑假啦! [複製鏈接]

En'C,
吓? 乜你點我架? 打 c 你先!

曦彤媽,
我聽日都要一早起身呀, 事關我已經同了校巴叔叔講唔坐校巴, 由我們親自帶cheukying去呀, 所以要早點出門口搭車呀, 仲要幫佢扮靚靚呢! 你知啦好高難度嘛要將唔靚變靚, 諗起都 ......

silvia,
多謝你的溫馨提示wor! 你老公聽日會成副武裝去??
另外, 除了麻煩你在後台幫cheukying攪攪外, 可否都幫佢影幾張相tim ar? 最好還幫我們的小朋友來一個大合照tim, 咁就very good la! thanks!   

re : 新的在前
但d no 好似有點怪! 新的回應反而是 #1??

tk,
希望聽日見到你同 heidi ar!

原文章由 longleg 於 07-7-4 12:07 發表
heidi & tk, 祝你一切順利,我公司同藥廠屬可以特價買雲芝丸之類,以前都幫過人買,如果需要可以通知我問下.

多謝關心,bk的mama好好人,又整心.
雲芝庫存尚有一批,要努力在保存期前消化.
以後補倉一定請你幫忙.
heidi-tk
魚肚好想似爸爸.

原文章由 heidi-tk 於 07-7-5 23:24 發表

余陶健康院驗眼,有接近100度散光,醫生暫時 ...

tk,
其實我諗好多小朋友都有散光架! 所以唔使咁緊張住, 事關他們的眼睛都未完全發育完成嘛! :)

今日真係好開心呀, 不過各位唔好意思, 係後台比我預期中忙, 所以影唔到太多相。而且冇辦法係後台搵到幼禮班, 所以唔可以幫佢地補妝/影相。
今日帶左班小朋友出去幕後準備時, 我好感動。仲同許老師講, 我話我驚我一陣會喊..... 許老師話佢第一次訓練到小朋友表演時, 佢都有喊, 不過如果我一陣要喊, 就唔好比佢睇到, 唔係就攪到佢都喊埋。 到小朋友佢地出左去表演果陣, 我真係忍唔住喊左出黎 , 隔離有一個唔識既老師(好似做司儀果個), 佢問我小朋友係邊班。我就話佢知, 係呢班囉。咁表演完未閂燈既時候, 呢個老師佢話: 咦, 你咁感動, 洗唔洗比你出去講返幾句說話呀 我真係瘀死
係後台見到d小朋友真係好得意, 個個都有自己方法同其他人溝通, 真係好大個仔大個女呀! 而且, 佢地個個都認得我....知道我係家齊媽咪
最後, 多謝曦彤daddy,mami, checkying daddy mami, 永賢daddy同埋恩晞daddy mami, 陪我個死佬....佢話睇得好開心 你地個個係上面一齊搵仔搵女.......好攪笑

已經upload左d相, 大家睇下啦。
http://www.imagestation.com/album/index.html?id=2090114897

另外, 有d video已經upload左上去youtube, 不過而家都仲未睇得, 攪掂左之後先比條link你地睇。

原文章由 silvia_ng 於 07-7-6 13:56 發表
http://www.imagestation.com/album/index.html?id=2090114897

另外, 有d video已經upload左上去youtube, 不過而家都仲未睇得, 攪掂左之後先比條link你地睇。

slivia
Thanks for your sharing!!! d相影得好靚呀!

[ 本文章最後由 蕉媽 於 07-7-6 14:22 編輯 ]

原文章由 silvia_ng 於 07-7-6 13:56 發表

silvia,
你d效率勁高wor! 多謝曬你, 你老公有無話你知佢地去左前一行坐, 因為前面無人, 咁4個daddy, (cheukying, 曦彤, 家齊, 永賢)一排係咁影, 場面都幾壯觀嫁! 係wor! 永賢daddy有無同你講, 我地今朝勁狼狽呀, 話說d小朋友入左場後, 我地去左間canteen食野, 唔知佢地係唔係無預咁多人, dorder20分鐘, 仲要34請先黎, 好多家長都走左, 而我地為左快, 食隔離orderd食物(因為佢地去曬), 之後再狂奔到hall門口, 先知要行幾層樓梯, ! 我地miss左第一part dancing. Anyway, 今日好開心, 佢地真係大個左喇!

蕉媽,
許老師話聽日最好著短褲羅獎呀!

silvia,
唔該你幫我通知永賢ma la, thanks!

en'c,
頭先好多謝你呀! 諗住車埋我地. 不過我地要返婆婆到, 因為我下晝要返工ma!

[ 本文章最後由 曦彤媽媽 於 07-7-6 14:39 編輯 ]

曦彤媽媽
你地係咪去左教職員個間呀?? 我好早閃左去食早餐喇, 因為條友仔無呀呀話好驚黑, 要我陪佢, 我知我留得愈耐佢愈痴, 所以早閃早著。怪唔知見你地「頻頻能能」咁趕入場喇!

短褲??? 咁奇怪, 上台著短褲?

彤媽,唔洗客氣,諗住順路姐!我都要返工呀,所以好快跳上taxi,本來想搵d禮班小朋友影相都趕唔切,因為見到多人等的士!

Heidi,你今日點呀﹖

各位小朋友今日都做得好好呀!

原文章由 蕉媽 於 07-7-6 14:50 發表
曦彤媽媽
你地係咪去左教職員個間呀?? 我好早閃左去食早餐喇, 因為條友仔無呀呀話好驚黑, 要我陪佢, 我知我留得愈耐佢愈痴, 所以早閃早著。怪唔知見你地「頻頻能能」咁趕入場喇!

短褲??? 咁奇怪, 上台著短褲?

蕉媽,
我地都唔知去左邊個canteen, 見個"食q"話果道, 未去lor!
sorry, 表達得唔係幾好tim, 係校服果條藍色短褲, 許老師足足提左我3次要準時, 好大壓力tim.

原文章由 Xenc 於 07-7-6 14:51 發表
彤媽,唔洗客氣,諗住順路姐!我都要返工呀,所以好快跳上taxi,本來想搵d禮班小朋友影相都趕唔切,因為見到多人等的士!

Heidi,你今日點呀﹖

各位小朋友今日都做得好好呀!

係呀, 今日個show好好睇呀!
原來你都要返工, 哈哈, 我忽然覺得自己好衰, 在返工時間..........

原文章由 曦彤媽媽 於 07-7-6 14:58 發表

蕉媽,
我地都唔知去左邊個canteen, 見個"食q"話果道, 未去lor!
sorry, 表達得唔係幾好tim, 係校服果條藍色短褲, 許老師足足提左我3次要準時, 好大壓力tim.

icic, 即係著校服返學呀!

今日佢地既表現真係好好, 同埋我估d老師都真係好比心機同佢地練習, 佢地大部分都記得哂d動作, 走位, 比個叻佢地呀

原文章由 蕉媽 於 07-7-6 15:08 發表

icic, 即係著校服返學呀!

今日佢地既表現真係好好, 同埋我估d老師都真係好比心機同佢地練習, 佢地大部分都記得哂d動作, 走位, 比個叻佢地呀

但係林齊佢轉完個圈之後唔知自己去左邊, 搵唔返個位, 佢最後自己走左去信信隔離企

蕉媽,
聽日唔好遲

曦彤媽,
已經轉告永賢媽啦。聽日見啦!

但係林齊佢轉完個圈之後唔知自己去左邊, 搵唔返個位, 佢最後自己走左去信信隔離企  -- 哈, 你唔比呀家齊真係要走位行去黃呀信度呀

聽日唔好遲 -- 唔好比壓力我呀! 8:30pm呀嘛, 記住記住記住

原文章由 silvia_ng 於 07-7-6 15:36 發表

但係林齊佢轉完個圈之後唔知自己去左邊, 搵唔返個位, 佢最後自己走左去信信隔離企

蕉媽,
聽日唔好遲

曦彤媽,
已經轉告永賢媽啦。聽日見啦!

silvia,
唔該曬你呀! 你老公有無同你講今日影video d 野呀, 佢好攪笑, 我見臨小武士出場前, 佢係咁唔知換電定換帶, 我老公就勁攪鬼, 咁話, 快d快d呀, 小武士出黎喇! 跟住你老公佢影完, 就猛話死la死la, 都唔知呀仔企邊, 好型仔!

蕉媽,
唔係wor! 老師話8:45bor!

[ 本文章最後由 曦彤媽媽 於 07-7-6 15:48 編輯 ]

曦彤媽媽,  
我要同我自己講早dd呀嘛, 比多15分鐘我自己走「盞」呀

原文章由 蕉媽 於 07-7-6 16:03 發表
曦彤媽媽,  
我要同我自己講早dd呀嘛, 比多15分鐘我自己走「盞」呀

okok, 聽日見你同silvia la, 我諗住同老公一齊揍亞女返去. 不過如果真係要一個入的話, 我就俾佢去la, 因為我d攝影技術完全唔掂, 所以交俾佢呀! 我侄仔在培正讀, 又係俾一個家長入, 另一個就可以睇大電視, 現場直播, 唔知崇真有無d咁o既服務呢!

嘩....silvia好快手&你地一齊好開心, 我地係樓上仲要坐埋一邊,企起身即刻比人請坐低,不過睇到後台側邊d老師不停提水做動作,而小朋友又偷看又走錯位好好笑
個show d小朋友好天真好好睇,真係好難忘呀

蕉媽,
林齊佢個衰樣已經出賣左佢, 因為佢係一面迷茫咁走埋去信信度。而我就係隔離係咁笑 所以唔會咁走位........

曦彤媽,
係呀, 我老公都話要換電, 你老公係咁"吹"佢, 佢又冇羅schedule睇喎, 所以唔知幾時係小武士出黎。佢話嚇死佢.......
不過我頭先睇返, 佢掛住搵仔, 後尾果d, 係影哂女孩子既腳.......都見唔到個仔
oh......仲有一部份佢追住影一個男仔背脊, 到咁上下先知唔係自己個仔...... 你話死唔死........

longleg,
乜你坐到咁鬼遠呀, 我地前排坐位勁正呀!
有冇影到相呀咁?

[ 本文章最後由 silvia_ng 於 07-7-6 16:44 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題