用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局蔡繼有學校 應該怎樣申請讀蔡繼有小二?
go

應該怎樣申請讀蔡繼有小二? [複製鏈接]

各位家長, 如果我想在09年9月幫儿子轉讀蔡繼有小學讀小二的話, 那我應該什麼時侯申請和怎麼申請呢? 請有經驗的家長幫幫忙! 謝謝!

Hei_Ka_Mum
   0    0    0    0

我家姐都想申請個仔讀小三,9月初寄信去學校,學校回復有位會通知小朋友面試和筆試。一般是5月尾6月初寄信給學校表達要求,當學校6月收集學生留位費後便知有否學位空缺,再通知小朋友面試+筆試。我同座大廈有個在民生小學讀小一的女孩前年都是用這個途徑入到CKY,插班小二.
我要快樂每一天!

謝謝你!

原帖由 chancherry925 於 08-12-1 19:10 發表
我家姐都想申請個仔讀小三,9月初寄信去學校,學校回復有位會通知小朋友面試和筆試。一般是5月尾6月初寄信給學校表達要求,當學校6月收集學生留位費後便知有否學位空缺,再通知小朋友面試+筆試。我同座大廈有個在民生小學讀 ...

聽聞要考幾十頁紙,唔知真定假!

請問係有無插班的信可參考嗎?
請PM 比我或EMAIL比我?唔該哂...
[email protected]
原帖由 chancherry925 於 08-12-1 19:10 發表
我家姐都想申請個仔讀小三,9月初寄信去學校,學校回復有位會通知小朋友面試和筆試。一般是5月尾6月初寄信給學校表達要求,當學校6月收集學生留位費後便知有否學位空缺,再通知小朋友面試+筆試。我同座大廈有個在民生小學讀 ...
Macus Ma Ma

而家可以申請插班! (20/6 deadline)
http://www.cky.edu.hk/seminar.htm

原帖由 Macusmama 於 09-1-5 13:35 發表
請問係有無插班的信可參考嗎?
請PM 比我或EMAIL比我?唔該哂...
[email protected]
‹ 上一主題|下一主題