用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 黄芴南中學 交流區
樓主: lauffj
go

黄芴南中學 交流區   [複製鏈接]

回復 120# kokomum 的帖子

我也收到.

回覆 1# baekdoosan 的文章

我都收到,佢話下星期四/今個星期四(弦樂部)?

我都收到,系今個星期四(20/7),我仔系吹小號的.
你地會唔會同仔女去?成2粒鍾喎,如果會,我地可以見下面,認識下大家,傾下計喎.

唔好意思,阻阻你們。我個仔無學音樂,入黃笏南難嗎?

請問29/7除了取校服外,還有甚麼要做。因我已取了校服,所以想知還有甚麼要在當日做。謝謝。
****未經本人許可, 不得轉載****

原帖由 carchu12 於 11-7-20 12:59 發表
請問29/7除了取校服外,還有甚麼要做。因我已取了校服,所以想知還有甚麼要在當日做。謝謝。

我也要取課本!

請問知唔知幾點,因當日亞囝上午係沙田上緊堂,所以驚趕唔到。

以我理解, 注冊時訂的所有東西都是29/7回校取, 包括校服,運動服,冷衫,書等等. 學校本身沒有特別事情要做. 徐了取書本有分時間外(看看通告), 其餘沒有特別指定時間, 相信是隨到隨取吧.

多謝大家既資料。

我打左去問書商啦,哈﹗哈﹗好開心,慳番500元啦,因初初急住要交回張書單,所以睇都唔睇就tick晒,後來見有家長提及字典唔一定要買。剛問佢地,佢地話到時即時退番就得......XD

原帖由 AS-Ma-Ma 於 11-7-21 12:30 發表
以我理解, 注冊時訂的所有東西都是29/7回校取, 包括校服,運動服,冷衫,書等等. 學校本身沒有特別事情要做. 徐了取書本有分時間外(看看通告), 其餘沒有特別指定時間, 相信是隨到隨取吧. ...

請問黄笏南中學多功課嗎?程度深唔深? 除了宣小學生外, 通常小學生來自那些小學?
仲有下個月的體能测試考什麼? 選拔什麼嗎?  另外音樂和體育科容易fail 嗎?多謝指點。

死喇…上個星期唔係香港,可能miss左

回復 4# AS-Ma-Ma 的帖子

想問下你, 我個小朋友都有學樂器, 但沒有收到電話通知, 請問你們的小朋友是否學習級數很高才有機會選拔??

我囡囡都有去試音, 點樣先知學校樂團有否取錄, 係唔係要等電話或開學時通知呢? 因為20/7我冇去聽家長講座, 謝謝!

回復 133# littlecat 的帖子

係咩???20/7有家長講座咩???死喇,我咩都唔知既???有無人出席左呀?講座關於咩架?THANKS

聽囡囡講係在參加樂器audition前, 有個講座, 內容應該係關於參加樂團事項

回復 135# littlecat 的帖子

oic,thanks!

請問你小朋友學的樂器是否已很高級﹖請問可否告知是甚麼樂器﹖
Thx.
原帖由 littlecat 於 11-7-25 14:46 發表
我囡囡都有去試音, 點樣先知學校樂團有否取錄, 係唔係要等電話或開學時通知呢? 因為20/7我冇去聽家長講座, 謝謝!

我囡囡都唔係好高級, 只有五級水準, 我自己都冇諗著比囡囡入樂團, 不過學校叫到佢做audition, 唔去好似唔係咁好, 咁咪試吓, 我諗都未必收佢

我都唔知 20/7 有講座!

仔仔話師兄同佢講一、兩個禮拜會通知結果,取錄與否都會聯絡,不過至今我都未收到電話,希望今個星期六會知結果啦,唔喺有排囉囉攣!

弦樂團煉習時間

家長們, 我個小朋友面試弦樂, 但又要在8月初報讀其他課外學習, 如果樂團收佢, 我又怕撞時間,請問知唔知弦樂團煉習時間在星期幾?
‹ 上一主題|下一主題