用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 學之園幼稚園(昇御海逸) 返緊 海逸學之園 N1 , 入離傾下
go

返緊 海逸學之園 N1 , 入離傾下 [複製鏈接]

返緊 海逸學之園 N1 , 入離傾下.
你地小朋友 讀得開心嗎  ?
   0    0    0    0

我個女舊年8月起讀PN,讀得好開心,好適應校園生活,番學後各方面發展都有明顯進步,例如自理能力,語言發展,人際關係,基本概念......亦好鍾意兩位班主任.

原文章由 siumeikwok 於 08-2-1 17:06 發表
返緊 海逸學之園 N1 , 入離傾下.
你地小朋友 讀得開心嗎  ?

我女女琴日第一日返學,不過而家又放新年假lu!

Yammie Ma & SleepBB :  你地小朋友返邊班呀 ,  我仔返 下午 PNC 班 ,  佢就12月先開始返,  而家勁鐘意返學 , 係呀,  我都覺得佢進步左好多 , 我 上番學校個WEBSITE  比佢睇番D  相 , 佢就指 住 D 同學仔,  不停叫佢地D 英文名.   

睇到佢返學咁開心, 連我開心 埋一份呀.

原文章由 siumeikwok 於 08-2-4 09:32 發表
Yammie Ma & SleepBB :  你地小朋友返邊班呀 ,  我仔返 下午 PNC 班 ,  佢就12月先開始返,  而家勁鐘意返學 , 係呀,  我都覺得佢進步左好多 , 我 上番學校個WEBSITE  比佢睇番D  相 , 佢就指 住 D 同學仔,  不停叫佢 ...

HI,

我係pnd,個班細d,不過我個女係05年出世,之前返梗另一間既,個日第一次同baby返學,我2月14日都會同baby返學,唔知到時大家可唔可以約出黎tea下呢?

sleepyBB : 大家都係 Afternoon class  ,  我想問 點解 你2月14日要返學呀 ? 做咩事呀 ? 我唔知要返呀.  
你有無上學校個 website 睇佢地d  new year market  相 , 好得意 , 真係好似market 咁比錢買野 , 有花有角仔 .

SleepyBB  : 你女女係咪10月出世呀 ? 我仔都係呀.

原文章由 siumeikwok 於 08-2-9 23:28 發表
SleepyBB  : 你女女係咪10月出世呀 ? 我仔都係呀.

siumeikwok 咁啱我地小朋友都係10月出世,係喇! 2月14日放完新年假開課,而我有仲有假,咪湊下baby返學。

原來已經UPDATE D相,不過我係新生,未有PASSWORD AR!

sleepyBB : 我地真係有緣呀,  又同一間 kg , 又同年同月出世 , 如果同埋日 ,  咁真係勁有緣呀. 我初六返工(今日)啦,  你女女而家多唔多野講,  我仔係屋企同d  佢識得的人就一日講不停 ,  陌生人 就比較靜,  佢而家一睇到學校d 相 就識講幾個同學仔的英文名,  叫得好興奮 , 都睇得出佢返學好開心.

原文章由 siumeikwok 於 08-2-12 16:20 發表
sleepyBB : 我地真係有緣呀,  又同一間 kg , 又同年同月出世 , 如果同埋日 ,  咁真係勁有緣呀. 我初六返工(今日)啦,  你女女而家多唔多野講,  我仔係屋企同d  佢識得的人就一日講不停 ,  陌生人 就比較靜,  佢而家一 ...

siumeikwok

又真係有緣,不過就唔同班呢,本黎都係同一班,不過因為我baby返第二間,所以冇揀呢間,但係最後都返黎。
我個女成日講好多野,係停唔到咀,成日問我係咪返工,叩我唔好返工陪佢,都好攪笑架!

係喇,出年係咪讀番呢間ar,我同天兒報左英普上午,唔知可唔可以做同學仔呢!

sleepyBB :  你女女個名好好聽呀, 叫天兒呀.
我仔叫 軒正呀.  我同佢考到 St. catherines (九龍塘)  讀下午班.  我星期五都請一日假休息下, 到時都會接亞仔放學 ,  而家讀樓下 學之園就係 覺得近近地.   同埋 環境 教學質數都very good , 就比亞仔係度讀.  佢真係好開心 , 每次行入商場 就話要返學 .  學校 熄左燈都 (星期日) 都 依依不捨呀.

原文章由 siumeikwok 於 08-2-13 10:53 發表
sleepyBB :  你女女個名好好聽呀, 叫天兒呀.
我仔叫 軒正呀.  我同佢考到 St. catherines (九龍塘)  讀下午班.  我星期五都請一日假休息下, 到時都會接亞仔放學 ,  而家讀樓下 學之園就係 覺得近近地.   同埋 環境  ...

軒正媽咪:

你星期五請假,不過我星期五返工喇,哎呀!冇得見下添..
:cry:

天兒媽媽 :  係啦,  我諗住星期六短周 可以連續放3天 , 再休息一下.    新年假期都好似無斗過,  重辛苦過番工.   
我頭先睇左 PND  班 1月份的相片 只有一張,  另外,  NEW YEAR MARKET 就有給多 , 係 group 埋一齊 .  afternoon class .  
聽日 你 上完堂 , 講下情況黎聽下呀.

原文章由 siumeikwok 於 08-2-13 14:11 發表
天兒媽媽 :  係啦,  我諗住星期六短周 可以連續放3天 , 再休息一下.    新年假期都好似無斗過,  重辛苦過番工.   
我頭先睇左 PND  班 1月份的相片 只有一張,  另外,  NEW YEAR MARKET 就有給多 , 係 group 埋一齊 . ...

我而家仲未有password冇得睇呀,所以都唔知有D咩相。
另外,我聽日唔會陪天兒一齊返,只係送佢上校車,同親自接佢放學,到時希望天兒OK喇!

天兒媽媽 : 明白, 天兒會好叻呀, 放心.  天兒要坐校車 , 咁係住得遠唔遠呀 ?  車程耐唔耐呀 ?
你點解會簡學之園比亞女讀呀 ?

原文章由 siumeikwok 於 08-2-14 10:09 發表
天兒媽媽 : 明白, 天兒會好叻呀, 放心.  天兒要坐校車 , 咁係住得遠唔遠呀 ?  車程耐唔耐呀 ?
你點解會簡學之園比亞女讀呀 ?

軒正mami:

天兒已經適應,返足3個小時,而且佢一直鍾意搭校車,加上又短程,所以冇問題,而家仲成日提miss yolanda同梁老師,同肯話返學,以前唔會架,真係好開心。
至於點解係到讀,真係好多原因,有排講,不如遲d有機會我地再詳談喇!

Hi, My Boy study in PNB.

天兒媽媽 : 聽到女女鐘意返學就真係好開心.  我都係.  學校d 老師真係好好, 我仔個中文班主任楊老師都打過2次電話比我 , 第一次係返左學1個月到, 佢話同我傾下軒正係學校d 情況 , 比我了解下佢d 發展, 我都問好多關於亞仔上堂食野,玩玩與人相處 , 說話的能力.........  d 問題,  miss 都好nice .

第2次係正正病左2日無返學.  佢打電話黎問候 , 同埋話比我知班上有好一個小朋友發燒 , 可能傳染左比正正 , 重有兩個都傷風.  感覺好warm  , 好有交帶,  我更加放心呀.

原文章由 siumeikwok 於 08-2-17 16:00 發表
天兒媽媽 : 聽到女女鐘意返學就真係好開心.  我都係.  學校d 老師真係好好, 我仔個中文班主任楊老師都打過2次電話比我 , 第一次係返左學1個月到, 佢話同我傾下軒正係學校d 情況 , 比我了解下佢d 發展, 我都問好多關 ...

HUGOBABA:

HI ,你小朋友讀得好MA?

軒正MAMI:

係呀,個日接放學,都有同梁老師講一陣,知道佢都適應都好開心。
係喇,我想問D中文故事書,係咪學校俾架,我印象好似冇買過
AR?

[ 本文章最後由 sleepyBB 於 08-2-17 22:24 編輯 ]

天兒媽媽 : 係學費包晒家.  佢地無雜費收的.  學費 包晒所有野家.    我星期五放假,  工人姐姐送左佢返學之後, 我同老公一齊走去學校偷偷地望佢,  係入埋學校裡面 ,  佢間課室門外 , 佢見唔到我,  我怕佢一見到我地唔肯比我走.  跟住 佢地要排隊出去做運動 , 我同老公就先出番去, 隔住玻璃裝佢做運動.  跟住行地上的 yellow line 去廁所之後, 我就走.
放學去接佢, 佢一見到我同daddy 興奮到烈咀大笑大叫 : 媽媽 daddy . 一支箭衝向我熊抱我.   真係好Touch .
‹ 上一主題|下一主題