用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會協和小學 協和上午好不好?
go

協和上午好不好? [複製鏈接]

協和上午好不好?

因派位到了那裡,不這學校是否ok?希望大家給我些意見?

Re: 協和上午好不好?

反斗媽媽
恭喜你,小朋友可以派到協上,我嗰仔已經畢業,妹妺就升小三,呢到啲老師好細心,尤其班主任們,校長又好人,功課不多,每年兩測兩考,其中有評估(小測)不計分,總之包你嗰小朋友會開心

Re: 協和上午好不好?

多謝kinkinma 的意見,我想再問程度會否太淺?而升中以往派位的結果會是怎樣?我真是很擔心,請求答覆。  

HI
我細佬4年前在協下讀
現在讀緊大角咀銘基

原文章由 反斗媽媽 於 07-7-1 13:54 發表
     多謝kinkinma 的意見,我想再問程度會否太淺?而升中以往派位的結果會是怎樣?我真是很擔心,請求答覆。    

不太淺亦不太深, 都算適中. 3年級開始分精英班(AB兩班).
亞女剛6年級畢業, 升左去銘賢書院

原文章由 cherryma 於 07-7-29 21:44 發表

不太淺亦不太深, 都算適中. 3年級開始分精英班(AB兩班).
亞女剛6年級畢業, 升左去銘賢書院

我想補充一吓由今年三年級開始只有一班精英班(D班),其他兩班(B/E班)國語班(用普通話教中文),兩班普通班(A/C班)

其實由前年開始,一年班用廣東話教中文,二年級開始有兩班用普通話教中文,其他三班用廣東話教,如無意外,一路升上去都會係咁,唔會再開班,所以想用普通話教的話,一定要由二年級開始入班,再上去就好難加入
‹ 上一主題|下一主題