用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 學之園幼稚園(日出康城) 學之園面試見校長,父母用咩語言?
go

學之園面試見校長,父母用咩語言? [複製鏈接]

如題,係咪住屋村多數唔收?
見佢要入埋父母中小學資料...

5    0    0    0

佢分兩次面試架.

第一次主要IN小朋友 (一位家長陪同), 分開3部分:
(1)  (廣東話) - 都係問一些物件, 顏色之類.
(2)  (英文) - 外籍老師會邊唱歌邊做動作睇小朋友反應, 會叫佢哋做小小配對, 會拎本書埋去小朋友度, 叫佢聽指令做.
(3)  (普通話) - 其賓呢部分唔使考, 只係有份野俾家長填, 個小朋友聽故事, 家長填完後要個小朋友攞出去交俾校長, 然後校長會同小朋友打招呼, 睇個小朋友有無禮貌或反應.

第二次主要IN家長(兩位家長陪同) -  (10分鐘左右) (基本上收佢先有第二次面試)
入到班房, 小朋友坐開自己玩, 校長/主任同家長普通傾談.

我覺得學之園主要睇小朋友資質而決家收生.  所以妳唔使太擔心.

希望幫到妳..

我觉得主要睇小朋友当日表現

回覆:學之園面試見校長,父母用咩語言?

請問N班小朋友係咪直升k1啊?需要再面試嗎?

Pigloma 發表於 15-12-31 13:04
請問N班小朋友係咪直升k1啊?需要再面試嗎?

直升, 不用再 IN

引用:佢分兩次面試架.第一次主要IN小朋友+(一位

回覆:學之園面試見校長,父母用咩語言?

請問second in校長會問家長咩問題架?

回覆 myip103 的帖子

我B 係九月出世, 到時INTERVIEW 實唔識
‹ 上一主題|下一主題