用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 路德會聖馬太學校(秀茂坪) Net 48 2012年9月入路德會聖馬太討論區
樓主: josejandy
go

Net 48 2012年9月入路德會聖馬太討論區   [複製鏈接]

引用:搞搞下,結果報左7個班!仲諗住暑假可以瞓

原帖由 josejandy 於 12-06-13 發表
搞搞下,結果報左7個班!仲諗住暑假可以瞓妟d
你今晚報呀?問個個人,講可能某 d 已 full .... 待通知正選定備取生呢

引用:Quote:原帖由+josejandy+於+12-06-13+發表

原帖由 chickenwing2006 於 12-06-13 發表
你今晚報呀?問個個人,講可能某 d 已 full .... 待通知正選定備取生呢

...
今日後加科學班,之前一早報

Jayson was born in Apr2006
Jeremy was born in Apr2008

8月25家長會會再派備忘錄,所以唔洗擔心,都係有關開學前的一些準備同注意事項

我地8月25要唔要相認下?

引用:Quote:原帖由+chickenwing2006+於+12-06-13

原帖由 josejandy 於 12-06-13 發表
今日後加科學班,之前一早報
仔超開心,可能他以為淨係玩!因為我話報左little chef!和呢個,嗰個,但他好像只聽到第一個班

引用:8月25家長會會再派備忘錄,所以唔洗擔心,

原帖由 hlwoo 於 12-06-13 發表
8月25家長會會再派備忘錄,所以唔洗擔心,都係有關開學前的一些準備同注意事項

我地8月25要唔要相認下?:w ...
好呀

我阿女的幼稚園同學仔好多讀私立/直資,又或者派去藍田的小學(李兆強),佢班內只得佢去聖馬太,佢都有d唔開心,希望識到你地等佢多d歸屬感

引用:我阿女的幼稚園同學仔好多讀私立/直資,又

我阿女的幼稚園同學仔好多讀私立/直資,又或者派去藍田的小學(李兆強),佢班內只得佢去聖馬太,佢都有d ...
Me too , 我囡講佢同另一男仔入阿太,小強好似有 4 個 ..... Summer 有時間出黎玩下,等佢地熟 d 好冇呢

引用:Quote:原帖由+hlwoo+於+12-06-13+發表我阿

原帖由 chickenwing2006 於 12-06-14 發表
Me too , 我囡講佢同另一男仔入阿太,小強好似有 4 個 ..... Summer 有時間出黎玩下,等佢地熟 d 好冇呢:wa ...
好呀

回覆:Net 48 2012年9月入路德會聖馬太討論區

預埋我呀,我個女讀聖母幼稚園,本身留左小學位,佢一心諗住讀聖母小學都有d唔開心

回覆:Net 48 2012年9月入路德會聖馬太討論區

你地有冇叩其他小學門

引用:我阿女的幼稚園同學仔好多讀私立/直資,又

我阿女的幼稚園同學仔好多讀私立/直資,又或者派去藍田的小學(李兆強),佢班內只得佢去聖馬太,佢都有d ...
她的同學都好有錢喎馬太不是呢區熱門咩?點解得阿女一個架

回覆:Net 48 2012年9月入路德會 ...

大家不會覺得我無聊吧

2012小一入學班別分怖

1A 小魔童
1B hlwoo
1B heiheikwok
1C chickenwing2006
1C maymayin
1D josejandy
1D hoikiuma

引用:大家不會覺得我無聊吧 2012小一入學班別分

原帖由 josejandy 於 12-06-14 發表
大家不會覺得我無聊吧

2012小一入學班別分怖
Good morning ,

點會, thank you 你就真

^_^ 以一個舊生身份過路留言: 我係N年前畢業舊生。當年日日要早返一小時,妟放一小時去學校"補習", 但諗返轉頭又唔係真係咁辛苦。係咪谷就一定好難頂? 小朋友其實都可以好tough. 家長們俾啲信心佢地。^^
因為五六年級教深過人地,上左中一二,都好輕鬆(當年去左超班學校St Paul Boys, StPaul Co Edu嗰啲除外,佢地話原小升上去嘅更勁,佢地外校生入追得辛苦)。
到依家幾廿歲人,我地都請當年嘅副校長,班主任出來食飯。多謝佢地栽培。(佢地都同我地一樣,日日要花好多時間補習)
祝各位嘅小朋友讀得開心!!

引用:^_^+以一個舊生身份過路留言:+我係N年前畢

原帖由 tsangnamnam 於 12-06-14 發表
^_^ 以一個舊生身份過路留言: 我係N年前畢業舊生。當年日日要早返一小時,妟放一小時去學校"補習", 但諗返 ...
多謝您,你小朋友他日會否讀馬太呀

佢n1咋,依家仲honeymoon緊 (wakaka) 未諗。廿分舊生,我地唔係基督教教友, 所以有啲猶豫(其實廿分都未必收我女,自行廿分要爭,right?)

引用:佢n1咋,依家仲honeymoon緊+(wakaka)+未諗

佢n1咋,依家仲honeymoon緊 (wakaka) 未諗。廿分舊生,我地唔係基督教教友, 所以有啲猶豫(其實廿分都未必 ...
係,都要博!

引用:^_^+以一個舊生身份過路留言:+我係N年前畢

^_^ 以一個舊生身份過路留言: 我係N年前畢業舊生。當年日日要早返一小時,妟放一小時去學校"補習", 但諗返 ...
阿校友,係唔係你,睇你講d野,你就係當年6a班我係6b既校友啦

maymayin 發表於 12-6-14 02:15
你地有冇叩其他小學門

我冇叩其他小學呀, 都派左第一志願, 費事去試其他啦, 反正我都唔會轉, 同埋我一直認為小朋友返小學, 最好返近d, 唔想佢一日花2個多小時在搭車方面, 太辛苦喇, 留番d時間溫習/休息下仲好, 加上kwun tong冇咩直資/私立, 只得一間, 之前比校監落格而家轉左, 都唔知辦得好唔好。我有2個小朋友, 家姐派到好津校細佬就直上嘛, 唔想4年後再restart派位e個game!

chickenwing2006 發表於 12-6-14 00:02
Me too , 我囡講佢同另一男仔入阿太,小強好似有 4 個 ..... Summer 有時間出黎玩下,等佢地熟 d 好冇呢:wa ...

好呀, 一齊玩丫...
‹ 上一主題|下一主題