用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 要開始接受事實 ...........
樓主: 小露比*
go

要開始接受事實 ........... [複製鏈接]

k_lego 發表於 12-6-16 01:03
我都成日話好彩係女,細粒都唔緊要,我女係矮,但呢一年都肥番d,面珠都脹卜卜。佢食野其實又唔少, ...
我女唔係呀!佢唔吸收,食野又慢!所以好瘦

babyjean 發表於 12-6-16 01:04
小露比:
你未知讀邊間,不如唔好買書做校服住。我都諗住8月中無其他學校消息,先自己去買書,校服。

...
其實我唔係未知,係已經預左讀方,唔係無信心,而係我真係無運嫁。。
雖然都會繼續等。。。但。。機會好細好細了。。。所以七月中會照買書,但校服就八月先去買。。

k_lego 發表於 12-6-16 01:10
都唔知嬲好定笑好,我鬧緊佢,佢都唔會癡老豆,唔會尋求爸爸既庇護

...
我女都係嫁=。=完全唔痴爸爸!

引用:Quote:k_lego+發表於+12-6-16+01:03+我都成

原帖由 小露比* 於 12-06-16 發表
我女唔係呀!佢唔吸收,食野又慢!所以好瘦
我女多數lunch慢,早同晚都正常速度

k_lego 發表於 12-6-16 01:22
我女多數lunch慢,早同晚都正常速度
咁你女好過我女多多聲佢由細到大都係慢。。。。。。。慢到你想中佢

引用:Quote:k_lego+發表於+12-6-16+01:10+都唔知

我女都係嫁=。=完全唔痴爸爸!
連今日學校派左一盒野,上面貼住「爸爸我愛你」…係叫佢地送俾爸爸做父親節禮物,佢都反轉張紙仔寫番「給親愛的媽媽」話要送俾我

k_lego 發表於 12-6-16 01:25
連今日學校派左一盒野,上面貼住「爸爸我愛你」…係叫佢地送俾爸爸做父親節禮物,佢都反轉張紙仔寫番「給親 ...
佢真係太愛你。。。。

引用:Quote:k_lego+發表於+12-6-16+01:22+我女多

咁你女好過我女多多聲佢由細到大都係慢。。。。。。。慢到你想中佢
...
我女都係近一年進步左咋,同埋都好睇啱唔啱佢口味,琴晚20min自己食曬一個吉野家細牛肉飯

k_lego 發表於 12-6-16 01:27
我女都係近一年進步左咋,同埋都好睇啱唔啱佢口味,琴晚20min自己食曬一個吉野家細牛肉飯

...
不過又係呀。。有時佢又真係好快食完。。好煩。。。

引用:Quote:原帖由+小露比*+於+12-06-16+發表我

原帖由 k_lego 於 12-06-16 發表
連今日學校派左一盒野,上面貼住「爸爸我愛你」…係叫佢地送俾爸爸做父親節禮物,佢都反轉張紙仔寫番「給親 ...
爸爸實好傷心

阿女返緊小一迎生,,,,一陣去接佢,,,

引用:Quote:原帖由+k_lego+於+12-06-16+發表連今

原帖由 babyjean 於 12-06-16 發表
爸爸實好傷心
佢都習慣了

引用:阿女返緊小一迎一,,,,一陣去接佢,,,

阿女返緊小一迎生,,,,一陣去接佢,,, ...
我啱啱in完,好激氣,出來問佢in乜,有d野教左佢答,佢話佢記得但無答,噱到我爆炸,我唔彩佢,佢仲想來攬,我唔俾,真係好想喊,做咁多野都係徙勞無功,嘥氣!

引用:Quote:babyjean+發表於+12-6-16+01:04+小露

其實我唔係未知,係已經預左讀方,唔係無信心,而係我真係無運嫁。。
雖然都會繼續等。。。但。。機會好細 ...
其實我地呢三成抽唔到頭三志願嘅人,個個都無運。只係以誠意,實力同意志力撘夠!

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+小露比*+於+12-06-16+發表本

原帖由 k_lego 於 12-06-16 發表
我啱啱in完,好激氣,出來問佢in乜,有d野教左佢答,佢話佢記得但無答,噱到我爆炸,我唔彩佢 ...
Relax! 面試原是高難度,想當年阿女in小一,我幾想佢in家長,起碼有d渣拿

引用:Quote:原帖由+k_lego+於+12-06-16+發表我啱

原帖由 Charlotte_mom 於 12-06-16 發表
Relax! 面試原是高難度,想當年阿女in小一,我幾想佢in家長,起碼有d渣拿

...
我in左5間,得2間有in家長,有1間小朋友連家長一齊見,問得我2句,可能因為我係度阿女又唔多出聲。另一間分開in,in我都有10min就waiting今日呢間聽上年d mami講有in家長,我琴晚仲再睇熟d學校資料,點知今年可能人多,無in家長

k_lego 發表於 12-6-16 11:30
我啱啱in完,好激氣,出來問佢in乜,有d野教左佢答,佢話佢記得但無答,噱到我爆炸,我唔彩佢 ...
唔好咁 ,, 佢都會唔開心 ,, 我地要理智D

babyjean 發表於 12-6-16 11:32
其實我地呢三成抽唔到頭三志願嘅人,個個都無運。只係以誠意,實力同意志力撘夠!

...
實力老實說真的唔夠人勁 !但我真係萬分有誇意同意志力,咁又點,
無運就係無

行去接放學 , 15分鐘路程 , 落大雨推住B車擔住遮 , 我=濕水雞

雖然我仍然未完全接受哂阿女將會讀呢間學校
但今次感覺好過上一次
佢門口有5-6個學生係度迎接
有個男同學見我推住B車,都主動埋黎好有禮貌問我要唔要幫手
人地話聯合國.......其實都唔算好多丫....
我諗每班只有1-2個吧 .... 我都覺得可以接受
因為我自己中學果陣都有個同學係巴基斯坦的
好乖讀書好叻....而家仲係TBB做埋新聞主播

引用:行去接放學+,+15分鐘路程+,+落大雨推住B車

行去接放學 , 15分鐘路程 , 落大雨推住B車擔住遮 , 我=濕水雞

雖然我仍然未完全接受哂阿女將會讀 ...
下次落雨用咩帶好啲喎!唯有咁安慰自己囉,我就去不到體驗課,同阿女學琴撞到應啊

‹ 上一主題|下一主題