用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會荊冕堂士德幼稚園 仲未收到註冊+訂校服+雜費信~上年家長幾時收到架? ...
樓主: babybaby0802
go

仲未收到註冊+訂校服+雜費信~上年家長幾時收到架? [複製鏈接]

原帖由 kitnat 於 11-9-5 00:47 發表

係呀,,,超多~9/9交回學校.
我考慮緊''家長義工''活動,但怕填左之後又JOIN唔到,始終我返工比較難就D.但我都很有興趣參與!!!
你地會參加嗎?

除左畢業節幫手換衫外,,我全部填晒^^

不過都要睇下到時有冇時間~有的都會盡量參與的!!

原帖由 kitnat 於 11-9-5 00:43 發表

哈哈..你地好搞笑~
我都幾日無上來了,因為姐姐回鄉,我呢2日好鬼忙~mouth:" />

怪不知見唔到你啦!!
我呢2日都見唔到你囡囡....~邊個湊佢放學!~
不過我頭幾個就接左個仔走@@可能甘岩撞唔到,放學好多人~~

原帖由 babybaby0802 於 11-9-5 15:56 發表

怪不知見唔到你啦!!
我呢2日都見唔到你囡囡....~邊個湊佢放學!~
不過我頭幾個就接左個仔走@@可能甘岩撞唔到,放學好多人~~

呢2日都係婆婆湊放學呀
今日就應該daddy接,因為放假.

原帖由 kitnat 於 11-9-6 09:32 發表

呢2日都係婆婆湊放學呀
今日就應該daddy接,因為放假.

今日甘岩2個見晒,,同爸爸打招呼.但冇同婆婆傾計..婆婆行得好快..kee..

想問下, 學校個書包搞掂未呀???

原帖由 joenray 於 11-9-8 09:49 發表
想問下, 學校個書包搞掂未呀???

學校昨日話已抵校..
今日已交左$$,
睇下幾時派@@

.....冷衫.....就月尾~~~~~聽老師講

原帖由 babybaby0802 於 11-9-8 14:26 發表

學校昨日話已抵校..
今日已交左$$,
睇下幾時派@@

.....冷衫.....就月尾~~~~~聽老師講

搞咁耐.....有點過份~~:;pppp:

回復 107# joenray 的帖子

係啦,唔知點解d承辦商禁耐都出唔到貨既呢.校服又係,現在書包同外套又係禁遲都未有...:;pppp:

原帖由 kitnat 於 11-9-14 13:30 發表
係啦,唔知點解d承辦商禁耐都出唔到貨既呢.校服又係,現在書包同外套又係禁遲都未有...:;pppp:

今日派左書包@@好似好大個...感覺上,,
外套上次老師話月尾~~~

今日有功課做了!!

原帖由 babybaby0802 於 11-9-14 16:54 發表

今日派左書包@@好似好大個...感覺上,,
外套上次老師話月尾~~~

今日有功課做了!!

我地今日先交回條, 所以仲未收到書包呀~~

回復 2# babybaby0802 的帖子

感覺好大, 但裡面又放唔到好多野, 我想放多個水壺已經無物位 lu !!
第一份工課 Macy 好比心機做wor, 唉!! 希望唔好新c 坑啦 !!

原帖由 tsuisuiping 於 11-9-15 11:43 發表
感覺好大, 但裡面又放唔到好多野, 我想放多個水壺已經無物位 lu !!
第一份工課 Macy 好比心機做wor, 唉!! 希望唔好新c 坑啦 !!

咁咪好囉. 我仔就係好求其地做左..仲要我氹佢先做好少少咋.....

你上星期日係咪帶左Macy返主日學呀?

原帖由 joenray 於 11-9-15 15:38 發表

咁咪好囉. 我仔就係好求其地做左..仲要我氹佢先做好少少咋.....

你上星期日係咪帶左Macy返主日學呀?

我明天都反主日學^^你地都有反??

原帖由 babybaby0802 於 11-9-17 23:35 發表

我明天都反主日學^^你地都有反??

哦? 你有返來呀? 我地冇返主日學呀, 不過就有返崇拜囉. 昨日係教育主日, 好多老師係度呀~我仔見到佢地好鬼開心呀....

原帖由 joenray 於 11-9-19 11:59 發表

哦? 你有返來呀? 我地冇返主日學呀, 不過就有返崇拜囉. 昨日係教育主日, 好多老師係度呀~我仔見到佢地好鬼開心呀....

有反~主日學+崇拜都會反!
我仲見到macy佢好叻~我仔中英文名佢都記得!!
我仔仔都見到d老師~好開心^^

甘崇拜時,你仔仔係邊??我係6樓丫同仔仔睇dvd,祝福先落去!

原帖由 babybaby0802 於 11-9-19 16:30 發表

有反~主日學+崇拜都會反!
我仲見到macy佢好叻~我仔中英文名佢都記得!!
我仔仔都見到d老師~好開心^^

甘崇拜時,你仔仔係邊??我係6樓丫同仔仔睇dvd,祝福先落去! ...

你地都有返去架? 我無架.
對呢d宗教活動係 ''0''知識

唔知主日學係點,崇拜日是做什麼?

原帖由 kitnat 於 11-9-19 17:24 發表

甘岩~原來bk的大家都有反,不過我果日反主日學都見唔係好多小朋友, joenray仔仔冇反主日學,我淨係見到macy同4個小朋友度, 你有興趣一齊反丫!

主日學:崇拜之前上的課,可以更加認識到神,
有成人有兒童有青少年等..,
成人的有研讀聖經.聚會甘..
兒童就講下聖經故事..
約一個鍾度!
之後就崇拜,即係坐底聽道,唱詩,禱告等.

間間教會的模式都有少少唔同~~

原帖由 babybaby0802 於 11-9-19 19:13 發表

甘岩~原來bk的大家都有反,不過我果日反主日學都見唔係好多小朋友, joenray仔仔冇反主日學,我淨係見到macy同4個小朋友度, 你有興趣一齊反丫!

主日學:崇拜之前上的課,可以更加認識到神,
有成人有兒童有青 ...

我仔都幾痴身, 所以唔肯返主日學, 遲D我都會開始迫佢返的.

原帖由 kitnat 於 11-9-19 17:24 發表

我返左荊冕十幾年了....

主日學, 顧名思義就係主日(星期日)的學校~~
兒童主日學都幾好玩的, 有得唱歌仔, 做手工等等..學習認識神.

崇拜就係透過禮儀去敬拜上帝. 有詩歌, 講道, 領聖餐/祝福. 聖公會的崇拜同天主教比較近似, 有好多的禮儀, 比較莊重.
我最鍾意就係聖公會唔會太過熱情. 唔會好多人埋你身, 同你傳道. 你可以放心來感受下~~

:D 明白明白~
現在星期日會同阿女上游泳班,可能要遲d先有時間來呀:)

‹ 上一主題|下一主題