用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 路德會聖馬太學校(秀茂坪) Net 48 2012年9月入路德會聖馬太討論區
樓主: josejandy
go

Net 48 2012年9月入路德會聖馬太討論區   [複製鏈接]

josejandy 發表於 12-6-20 22:45
咁你索性坐來回啦
想陪多d 個仔嘛
[size=large]晞晞BB :hammer:

引用:hihi報到下先,我小朋友讀小二

原帖由 mona1122 於 12-06-21 發表
hihi報到下先,我小朋友讀小二
你好呀,學長!

Jayson was born in Apr2006
Jeremy was born in Apr2008

回復 josejandy 的帖子

hihi 你好

引用:Quote:maymayin+發表於+12-6-20+23:16+我都

原帖由 hlwoo 於 12-06-21 發表
拖住大, 抱住細行15-20mins, 真係幾辛苦,
沿路有冇瓦遮頭呢? 遇著落雨/失暈雨, 都幾麻煩架!
小朋友鞋仔 ...
係德福行去淘大又上落樓梯,又冇瓦遮頭,因為呢個問題所以我都有去叩門第二間,不過2nd in後沒有通知,我諗冇望了

引用:回復+josejandy+的帖子 hihi+你好

回復 josejandy 的帖子

hihi 你好
你好,請問知唔知有否保母車經德福呢?

我聽日見到架車的話幫你問下,因為唔系成日撞到,我其實今日都想幫你地問佢攞卡片,但系撞唔到

引用:我聽日見到架車的話幫你問下,因為唔系成日

我聽日見到架車的話幫你問下,因為唔系成日撞到,我其實今日都想幫你地問佢攞卡片,但系撞唔到 ...
唔該曬

希望有校車 / 保母車接送啦 ..... 唔係真係幾辛苦

係呢, 各聖馬太之友 ~~~ 之前講 7/15 我地出黎見下面 ..... 想問一問, 仲有無咩下文呀 ??  

如果約出來大家一齊飲茶/食野, 再去附近公園玩, 好唔好呢? 地點可以再諗, 又或者大家有冇其他idea呢?

引用:如果約出來大家一齊飲茶/食野,+再去附近公

原帖由 hlwoo 於 12-06-22 發表
如果約出來大家一齊飲茶/食野, 再去附近公園玩, 好唔好呢? 地點可以再諗, 又或者大家有冇其他idea呢?:funny ...

chickenwing2006 發表於 12-6-22 10:26
係呢, 各聖馬太之友 ~~~ 之前講 7/15 我地出黎見下面 ..... 想問一問, 仲有無咩下文呀 ??  

...
我 mark 低左, 大家有咩 idea???

引用:Quote:chickenwing2006+發表於+12-6-22+10:

原帖由 heiheikwok 於 12-06-22 發表
我 mark 低左, 大家有咩 idea???
去佐敦谷公園,順利室內,定去可以踩單車公園

回覆:Net 48 2012年9月入路德會聖馬太討論區

定係去 Megabox playhouse , 黃埔 playhouse ???

1) 去佐敦谷公園,順利室內
- 附近有冇咩地方食野? 室內我未去過, 有咩玩? 佐敦谷公園戶外我就去過野餐, 不過而家天氣咁熱, 大家都唔prefer暴曬, right!?

2) 去可以踩單車公園
- 邊度有? 我都想知喎

3) Megabox playhouse
- Megabox就集中d, 有不同食肆, 而且大家住九龍灣至觀塘, 會方便d

4) 黃埔 playhouse
- 黃埔對大家遠左少少, 不過我都ok, 因我老公會drive

以上4個意見我都冇問題, 睇大家prefer邊個, 又或者有冇其他idea?

暫時我個仔仲未有同班同學仔

hlwoo 發表於 12-6-22 11:30
- 附近有冇咩地方食野? 室內我未去過, 有咩玩? 佐敦谷公園戶外我就去過野餐, 不 ...
- 附近有冇咩地方食野? 室內我未去過, 有咩玩? 佐敦谷公園戶外我就去過野餐, 不過而家天氣咁熱, 大家都唔prefer暴曬, right!?
------->未去過

2) 去可以踩單車公園
- 邊度有? 我都想知喎
-------> 九龍城個公園有單車徑, 個度有得租單車

3) Megabox playhouse
- Megabox就集中d, 有不同食肆, 而且大家住九龍灣至觀塘, 會方便d
-------> 個 playhouse 好低玩

4) 黃埔 playhouse
- 黃埔對大家遠左少少, 不過我都ok, 因我老公會drive
------->未去過

引用:暫時我個仔仲未有同班同學仔

原帖由 小魔童 於 12-06-22 發表
暫時我個仔仲未有同班同學仔
你 1A ..... A班好難入架麻

小魔童  係wor,A又真係幾難得架;  發表於 12-6-24 16:24

回覆:Net 48 2012年9月入路德會聖馬太討論區

功樂道有單車公園,$25-$30 可租一小時,食野可去樂華村既

引用:功樂道有單車公園,$25-$30+可租一小時,食

原帖由 chickenwing2006 於 12-06-22 發表
功樂道有單車公園,$25-$30 可租一小時,食野可去樂華村既

...
大家仲有咩 suggestions ?? 歡迎踴躍發表下

‹ 上一主題|下一主題