用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 08-09根德園K1
樓主: Summer
go

08-09根德園K1 [複製鏈接]

hi flaa,

Long Ke 係咪浪茄?
好似要答船先去到喎!
都幾遠下喎!

不如去清水灣呀,
我見好多family都住東九龍,
近大家d, 跟住又可以响將軍澳聚下,
唔知大家點睇?

we brought our two kids to "Long Ke" during the easter holiday, it's a very nice beach and they enjoy it very much. strongly recommend u to go there next time.

原帖由 TszWun 於 09-4-17 13:57 發表
hi ng360,

好喎! 一齊去都好!
不過去沙漠太多人去難控制喎!
揾日我地幾個famil一齊去囉!

另外vannat電話我都未揾到,
佢個site死左, 我都係pm我太太電話比你,
你直接問佢, 因為每次都係我太太同alvin去
架, 佢唔得 ...

Hi, Sunny,

Thanks for organising the picnic for us and sorry for my late response as i seldom check the bulletin board and emails.  I have transferred $520 (2 adult and 2 kids) to your Hang Seng Bank account today and the reference is 4582.  though my son is 2 yrs 9 mths only, i have paid u the full fare as he now eats adult's food.

Once again, thx very much

FLAA

原帖由 TszWun 於 09-4-16 17:14 發表
hi all,

啱啱打完電話去發達行,
明天要比埋尾數佢地啦!
而於出發前一天,
會有領隊聯絡我,
再講下當日行情,
而我亦再三盯噣,
要求旅行社派一個細心d既導遊,
及一架潔淨的旅遊巴! (呢句說話我同佢講左好多次, 就來比 ...

hi ng360,

好喎! 一齊去都好!
不過去沙漠太多人去難控制喎!
揾日我地幾個famil一齊去囉!

另外vannat電話我都未揾到,
佢個site死左, 我都係pm我太太電話比你,
你直接問佢, 因為每次都係我太太同alvin去
架, 佢唔得閒都唔會聽你電話!
佢雖然冇响呢到發言, 但佢有睇到呢到發生咩事, 佢都知你係邊個! 你即管打電話比佢!

HI SUNNY,

講起旅行, 上年我都帶左sheldon去泰國呀, 因為太relax太hea, 佢有d悶, 返到酒店話要返屋企.

如果alvin要人抱, 你一定要帶bb車哦. 我都有帶奶粉去開, 佢時時都要飲架.

天氣咁好, 想同sheldon去下beach, 我見其他班有攪, 你有無興趣?  

原帖由 TszWun 於 09-4-17 09:28 發表
hi bjw,

我都想帶alvin一齊去旅行,
不過alvin太痴身, 成日要人抱,
晚上又要食奶, 而且又要放低一件响屋企,
所以冇得去!

同埋, 想玩thomas唔洗買喎,
來我屋企同alvin一齊玩好過啦!
肯定佢地勁開心:) ...

hi bjw,

我都想帶alvin一齊去旅行,
不過alvin太痴身, 成日要人抱,
晚上又要食奶, 而且又要放低一件响屋企,
所以冇得去!

同埋, 想玩thomas唔洗買喎,
來我屋企同alvin一齊玩好過啦!
肯定佢地勁開心:)

我地去完旅行返黎,見到alvin段片,佢真係好叻好大膽,同埋見到佢的thomas永永鍾意到不得了,叫我即刻買比佢.今次去旅行最開心個個就係永永,全程玩到傻左.希望佢星期一返學正常d啦!

hi all,

啱啱打完電話去發達行,
明天要比埋尾數佢地啦!
而於出發前一天,
會有領隊聯絡我,
再講下當日行情,
而我亦再三盯噣,
要求旅行社派一個細心d既導遊,
及一架潔淨的旅遊巴! (呢句說話我同佢講左好多次, 就來比佢話我長氣!哈哈!)

希望5月1日天氣好d, 事事順利,
小朋友同大人都有一個開心既長週未!!!

hi ng360,

唔洗等4歳啦!
有d仲細個alvin都去學喎!
alvin又咁啱响合唱團同一班撞倒詩彤,
我諗佢地一齊學會好開心!
alvin亦都好仲意去vannat唱歌,
但vannat佢條link好似死左,
我攞d資料比你地睇下啦!

SUNNY,

係牙.... sheldon對唱歌都有興趣架, 不過等佢4歲我先比佢學.

可唔可以比D資料我睇下? 謝謝你.

原帖由 TszWun 於 09-4-15 15:12 發表
hi ng360, jjhh,

條片啱啱4月11日錄架,
佢參加vannat唱歌班既其中一個活動!
而小朋友古靈精怪, 多多動作! 攪到比人笑!
不過alvin都好開心! 我地忙左成日都係值得!
至於solo我覺得小朋友唔係好驚架喎!
可能我地大人 ...

hi crystal so,

己經收到, 謝謝!

原帖由 CrystalSo 於 09-4-16 14:22 發表
Hi Sunny

有勞你check吓,今午我已過數$430入你的戶口。多謝你們的安排。

9. Ryan Wong KIC      (2大1小)+16個月妹妹

Crystal So

Hi Sunny

有勞你check吓,今午我已過數$430入你的戶口。多謝你們的安排。

9. Ryan Wong KIC      (2大1小)+16個月妹妹

Crystal So

HI WEN,

OK有數架啦!

原帖由 wenwenlou 於 09-4-15 17:48 發表
Hi Sunny,

已入$130 尾數, 請check 銀行啦!

wenwenlou K1C 3大1小

Hi Sunny,

已入$130 尾數, 請check 銀行啦!

wenwenlou K1C 3大1小

原帖由 TszWun 於 09-4-11 23:54 發表
hi wen,

一個都仲有位既!
你真係加的話就加埋落個表到!
但我諗真係再加唔到lu,
除非有人退出!
因為旅遊車只可以坐60人(包括手抱bb)
不能超載, 否則可能保險唔賠,
所以人數好重要!! ...

hi amy,

唔緊要, 你入左數就通知我啦!

原帖由 amymitpro 於 09-4-15 14:25 發表
hi, TszWun,
我放假呀, 明天返工過年$ 比你.

Sorry for the late.
Amy   

hi ng360, jjhh,

條片啱啱4月11日錄架,
佢參加vannat唱歌班既其中一個活動!
而小朋友古靈精怪, 多多動作! 攪到比人笑!
不過alvin都好開心! 我地忙左成日都係值得!
至於solo我覺得小朋友唔係好驚架喎!
可能我地大人上場仲膽怯過佢地添! haha!!

另外, 詩彤都有份唱架, 唔知你會唔會睇到佢响邊度!!

hi, TszWun,
我放假呀, 明天返工過年$ 比你.

Sorry for the late.
Amy   

原帖由 TszWun 於 09-4-14 16:08 發表
hi all,

alvin第一次上台表演!
同大家分享一下!

http://www.youtube.com/watch?v=x7eNCA_Ukyk&feature=channel_page

alvin蝦碌, "禁"住隻耳仔, 著深藍色衫過一個就係! 佢仲响度講: 邊個唱得大聲呀! 跟住成場人係 ...
Arthur 媽媽

嘩! 我另看到alvin既solo唱歌片段, 佢好勇敢呀!一個人企o係台到

ALVIN好cute呀, 係唔係n1果時拍架?

原帖由 TszWun 於 09-4-14 16:08 發表
hi all,

同大家分享一下!

http://www.youtube.com/watch?v=x7eNCA_Ukyk&feature=channel_page

alvin蝦碌, "禁"住隻耳仔, 著深藍色衫過一個就係! 佢仲响度講: 邊個唱得大聲呀! 跟住成場人係 ...

hi all,

同大家分享一下!

http://www.youtube.com/watch?v=x ... eature=channel_page

alvin蝦碌, "禁"住隻耳仔, 著深藍色衫過一個就係! 佢仲响度講: 邊個唱得大聲呀! 跟住成場人係到笑!
‹ 上一主題|下一主題