用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Cath PN Interview
樓主: Panbb
go

St Cath PN Interview   [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+isamchan+於+14-02-24+發表唔

原帖由 tabo.eddy 於 14-02-24 發表
上年約600人有2nd in,最後收32x人。
Wow!! Really very competitive..

引用:Quote:原帖由+isamchan+於+14-02-24+發表唔

原帖由 tabo.eddy 於 14-02-24 發表
Thx for sharing!!

吓, 2nd in 都咁competitive!!!

引用:唔知有幾多%會有2nd+in+呢?有冇人知上年大

原帖由 isamchan 於 14-02-24 發表
唔知有幾多%會有2nd in 呢?有冇人知上年大概嘅比例呢?

引用:Quote:原帖由+Bebe_chiu+於+14-02-24+發表

原帖由 lovebb2 於 14-02-24 發表
yes

引用:佢哋係咪通常收大B多? +

原帖由 Bebe_chiu 於 14-02-24 發表
佢哋係咪通常收大B多?
yes

回覆 darichie 的帖子

Rude 就一定係啦..我in成840am..咁鬼早我都俾唔到反應..仲la la lum 入房mei

回覆:St Cath PN Interview

佢哋係咪通常收大B多?

其實st cat以往鐘意收點樣的學生呢?佢地interview時通常咩表現架?

引用:Quote:Ern+發表於+14-2-24+09:28+其實St+Ca

原帖由 Beazel 於 14-02-24 發表
睇到精神支持, 真係忍唔住笑左....
其實樓下有時租可泊,$20/hr,我連續去兩日都有位

引用:Quote:Ern+發表於+14-2-24+09:28+其實St+Ca

原帖由 Beazel 於 14-02-24 發表
係囉, 現今家長真係太stressed out la!!

Ern 發表於 14-2-24 09:28
其實St Cat PN 收幾多人?

現今做父母真難,我老公interview 嗰日喺學校門口等,佢話各家長面色凝重,有人 ...

其實St Cat PN 收幾多人?

現今做父母真難,我老公interview 嗰日喺學校門口等,佢話各家長面色凝重,有人被抄牌都企喺度等&精神支持另一方

我老公個人樂天派,佢話見到咁嘅情況佢都唔敢抬慢或嘻皮笑臉!

引用:唔知有幾多%會有2nd+in+呢?有冇人知上年大

原帖由 isamchan 於 14-02-24 發表
唔知有幾多%會有2nd in 呢?有冇人知上年大概嘅比例呢?
我都想知,& 有幾多人唔pass 2nd in 呢?

引用:囝囝星期六in完我就知冇second+in+機會,不

原帖由 sunnymama2 於 14-02-23 發表
囝囝星期六in完我就知冇second in 機會,不過都想分享感受。其實前一晚都無諗過interview,因為囝囝發左幾日 ...
唔緊要啦,囝囝撐住已經好生性!

係咪pass 左1st in 一定有2nd in 㗎? 定係有直接出offer 㗎?

囝囝星期六in完我就知冇second in 機會,不過都想分享感受。其實前一晚都無諗過interview,因為囝囝發左幾日燒,點知星前六一朝起身又唔再瞓,燒又退,咁就帶佢去面試。唔知係唔係食左太多日藥,竟然零反應,我都好unexpected,唯一反應係老師讚佢做得好叫大家拍手(其實係客氣話),個傻豬以為人地真係讚佢,佢好開心笑得好甜。雖然囝囝呢次表現差,係最差的一次,我真係有少少唔開心,但每次詅番囝囝無敵的天真無邪的笑容,我就冇所謂啦。
最後希望真係想讀呢間的都有seond in 機會啦!

Take it easy啦, 大家都唔知收生標準。之前d人一直都講學校睇interview過程中既表現多過小朋友做唔做到要求既task。幾千人in,做到要求既都可能有一千幾百個小朋友。有時有d突發事情發生而小朋友又表現得好,可能有機會加分添。相反,過程中如果家長提水或參與亦會扣分。總之小朋友已做得好好,其他一切隨緣吧!

引用:我in+既時候有個男仔一入房就勁喊,跟住個

原帖由 ktlytton 於 14-02-23 發表
我in 既時候有個男仔一入房就勁喊,跟住個老師叫佢地走,個爸爸好無奈咁同個仔出左去

...
唔知最後有冇得面試呢?我尋日見朝早十果點幾,入到去坐喺一圍七個小朋友自己玩玩具,等左差唔多20分鐘,之後入房兩排前面小朋友後面家長填問卷,其實一心唔可以二用囉,又要睇住阿仔又要填問卷,老師唱歌都好乖坐定定聽,之後講故事,開始有啲唔耐煩啦,隔離個小朋友又成日走出位,老師叫走圈個個都有出去,之後派餅後就走人

‹ 上一主題|下一主題